چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

شکلات


شکلات

شکلات از دانه های درخت کاکائوی تئوبروما درست شده است تئوبروما یک کلمه یونانی به معنای غذای خدایان است قوم باستانی ازتک که ساکنان اولیه مکزیک به شمار می آیند درخت کاکائو را ستایش می کردند و از دانه های آن به عنوان پول برای دادوستد استفاده می کردند

شکلات یکی از پرطرفدارترین و متنوع‌ترین خوراکی‌های دنیا محسوب می‌شود.انواع شکلات‌های مغزدار و با انواع اسانس‌ها شکلات را‌ به یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌های دنیا تبدیل کرده است. به عنوان مثال مردم آمریکا هر سال ۱/۴ میلیارد کیلو شکلات مصرف می‌کنند که سهم هر فرد حدود ۵/۲ کیلوگرم است. هم چنین ۱۵ درصد زنان هر روز شکلات مصرف می‌کنند.در میان کشورهای جهان هم کشور سوئیس با میانگین ۱۰/۱ کیلوگرم برای هر فرد در سال رتبه نخست مصرف شکلات را دارد. اما شکلات از کجا آمده ؟ آیا برای سلامتی خطری ندارد؟ و آیا خوردن آن نفعی هم دارد؟

شکلات از دانه‌های درخت کاکائوی تئوبروما درست شده است. تئوبروما یک کلمه یونانی به معنای غذای خدایان است. قوم باستانی ازتک که ساکنان اولیه مکزیک به شمار می‌آیند درخت کاکائو را ستایش می‌کردند و از دانه‌های آن به عنوان پول برای دادوستد استفاده می‌کردند. ازتک‌ها درخت کاکائو را هدیه‌ای از جانب خداوند می‌دانستند و آن را منبع قدرت و ثروت قلمداد می‌کردند. آنها خدای خود را محافظ و نگهبان این درخت قرار داده بودند.

ازتک‌ها بعد ازمدتی با خرد کردن و خمیر کردن دانه‌های کاکائو و افزودن ادویه، یک نوشیدنی نیروزا درست کردند. البته این نوشیدنی بسیار تلخ بود . بعد از مدتی سیاحان اروپایی در سفرهای خود کاکائو را شناختند و بعدها با اضافه کردن چاشنی‌های شیرین مثل شکر و وانیل شکلات را به صورت یک خوراکی گران قیمت درآوردند.

در دهه ۱۸۰۰ شکلات جامد رایج شد و با اختراع روش‌های قالب‌ریزی و آسیاب‌های مکانیکی، کاکائو به صورت پودر درآمد و سپس با حرارت دادن و قالب‌ریزی به آن شکل دادند. در سال ۱۸۲۵ نیز با تکمیل روند شکلات سازی، از دانه‌های کاکائو، کره کاکائو ساخته شد.شکلات در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد ذوب می‌شود که همان دمای بدن انسان است، به همین دلیل، شکلات در دهان انسان ذوب می‌شود.

● از شکلات سفید تا شکلا‌ت تیره

شکلات نیز مانند خوراکی‌های دیگر دارای انواع مختلفی است که هر کدام دارای طعم و ویژگی‌های خاص خود هستند.

▪ کاکائو:

کاکائو تنها دارای عصاره شکلات و کره کاکائو است.

شکلات تیره یا شکلات ساده: شکلات تیره از مقدار زیادی کاکائوی جامد و مقدار کمی شکر تشکیل شده است. بهترین شکلات تیره دارای ۶۰ تا ۷۰ درصد کاکائوی جامد است. این شکلات اغلب در دسرها استفاده می‌شود و حتی در دستور طبخ یک نوع استیک گوشت آهو هم بکار می‌رود.

▪ شکلات شیری:

این نوع شکلات محبوبیت بیشتری در میان مردم دارد. در این نوع شکلات علاوه بر ۳۰ تا ۴۰ درصد کاکائوی جامد، شکر و شیر هم وجود دارد.

▪ شکلات سفید:

طعم و مزه عصاره به کار رفته در این شکلات ملایم‌تر است. ترکیبات شکلات سفید شامل کره کاکائوی ملایم، شیر، شکر و عصاره وانیل است. گر چه این نوع شکلات ترکیب مشابهی با انواع دیگر شکلات دارد اما در واقع شکلات محسوب نمی‌شود چرا که در ترکیبات آن کاکائوی جامد وجود ندارد. ضمنا این شکلات از شکلات تیره، نرم‌تر و شیرین‌تر است.

● شکلات اعتیاد می‌آورد

علاقه ما به شکلا‌ت نمی‌تواند تنها به دلیل علاقه‌ی ما به شیرینی باشد چون محصولات دیگر نظیر تافی‌ها این طور نیستند. شاید علت این باشد که شکلات انسان را تحریک می‌کند و حس لذت‌بخشی به انسان می‌دهد. با این حساب شاید عجیب نباشد اگر شکلات را اعتیادآور بدانیم.

علا‌وه براین، تمام محصولات شکلاتی جدید دارای مقدار قابل توجهی شکر هستند که می‌تواند تا حدی دلیل اعتیادآور بودن شکلات را توضیح دهد.

احتمال بعدی این است که شما علاقه به مواد قندی را از والدین خود به ارث برده باشید. تحقیقات اخیر دانشگاه نیویورک نشان می‌دهد علاقه‌ی افراد به مواد قندی دلیل ژنتیکی دارد. این تحقیق بر روی دونژاد از موش ها که گروهی آب شیرین و گروهی آب غیر شیرین را ترجیح می‌دادند، صورت گرفت. با استفاده از نتایج این تحقیق، ژن متفاوتی میان این موش‌ها کشف شد و بعد خصوصیات ژنتیکی مشابه در انسان‌ها مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی‌ها نشان داد علاقه به مواد قندی ممکن است دلیل ژنتیکی داشته باشد.

در ضمن، اعتیاد به شکلات می تواند ناشی از ساخت بیش از حد پیام‌رسان‌های شیمیایی به دنبال مصرف شکلات باشد. بنابراین ممکن است با هر بار مصرف شکلات، رفتار مغزتان به گونه‌ای تغییر کند که شما را مجبور به خوردن دوباره شکلات بکند!‌

● آیا شکلات برای سلامت مفید است؟

در گذشته تصور می‌شد که شکلات برای سلامتی انسان ضرر دارد،اما گزارشات و تحقیقات اخیر نشان می‌دهد شکلات نه تنها برای سلامتی بد نیست، بلکه در مواردی برای بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌ها هم مفید است. البته در مصرف شکلات باید اعتدال را رعایت کرد زیرا مصرف بیش از اندازه شکلات نیز می‌تواند مشکل‌ساز باشد. شکلات حاوی بیش از ۳۰۰ نوع ماده شیمیایی است و شناخت اینکه تک‌تک این مواد چه‌طور روی بدن انسان اثر می‌گذارند خیلی دشوار است. اما برخی از ترکیبات مفید شکلا‌ت، این موارد هستند:

▪ فلا‌ونوئید:

شکلات دارای یک نوع ماده آنتی‌اکسیدان به نام فلاونوئید است که در میوه‌ها ، سبزیجات وچای نیز وجود دارد. مواد آنتی‌اکسیدان، موادی هستند که مانع از آسیب به قلب وعروق می شوند و خطر ابتلا‌ به سرطان را هم کاهش می دهند. مقدار فلاونوئید به نوع دانه‌های کاکائو وفرآیند شکلات‌سازی بستگی دارد و در انواع شکلات یکسان نیست. برای مثال در شکلات شیری به دلیل اضافه کردن شیر به کاکائوی جامد ،این آنتی‌اکسیدان خاصیت خود را از دست می‌دهد. در شکلات سفید نیز فلاونوئید وجود ندارد. زیرا در این شکلات از شهد شکلات استفاده نمی‌شود. در واقع، طبق برخی تحقیقات، شکلات تیره شکلات سالم‌تری است. در این شکلات مقدار بیشتری فلانوئید وجود دارد که مقدار این آنتی‌اکسیدان در انواع دیگر بسیار کمتر است. ضمنا در بعضی از روش‌های شکلات‌سازی مانند روش هلندی مقدار فلاونوئید به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.‌

▪ فلا‌وانول:

شکلات دارای یک ترکیب طبیعی دیگر نیز هست که فلاوانول نام دارد. فلاوانول یک ترکیب بسیار مفید در شکلات است اما به‌دلیل تلخ مزه بودن این ترکیب، شرکت های شکلات‌سازی در پی از بین‌بردن این مزه برای محبوب کردن شکلات هستند و به همین دلیل فلاوانول به‌عنوان یک ماده مفید در اغلب شکلات‌های جدید وجود ندارد. اما به تازگی یک شرکت شکلات‌سازی با یک روش جدید خاصیت فلاوانول را در طی فرآیند شکلات‌سازی حفظ کرده است. فلاوانول می‌تواند از بیماری قلبی و عروقی جلوگیری کند و خطر ابتلا به بعضی از سرطان‌ها را کاهش دهد. در ضمن، فلاوانول می‌تواند از بروز دیابت، فشارخون و حتی زوال عقلی نیز جلوگیری کند.

▪ کاتشین:

روز به روزخبرهای بیشتری در مورد فواید شکلات برای سلامتی منتشر می شود. . یکی از خبرها این است که شکلات دارای ماده‌ای است که می‌تواند از سرطان و بیماری قلبی پیشگیری کند. البته ‌این ماده در چای نیزوجود دارد ولی میزان آن در شکلات از چای هم بیشتر است. این ماده شیمیایی که ممکن است برخی از فواید شکلات به خاطر آن باشد، کاتشین نام دارد. کشف این ماده می تواند باعث شود که احتمالا درآینده وقتی به همراه یک فنجان چای، بیسکویت شکلاتی نیز میل می‌کنید، نه تنها نگران سلامت خود نباشید بلکه از اینکه به نفع بدنتان کار می‌کنید، لذت ببرید. نتایج تحقیق درباره کاتشین که به وسیله محققان موسسه ملی سلامت بهداشت و محیط هلند انجام شده، در یک نشریه پزشکی بسیار معتبر به نام لانست چاپ شده است. در این تحقیق دانشمندان به دنبال یافتن کاتشین‌ها در غذاهای مختلف بودند که فهمیدند چای و شکلات تلخ حاوی این ماده هستند، اما میزان کاتشین درشکلات تلخ ۴ برابر چای است. دانشمندان حساب کرده‌اند که شکلات تلخ دارای ۵۳/۵ میلی‌گرم کاتشین در هر صد گرم، شکلات شیری دارای ۱۵/۹ میلی‌گرم و چای سیاه تنها دارای ۱۳/۹ میلی‌گرم کاتشین در هر صد گرم است. به همین دلیل، دانشمندان گفته‌اند خوردن یک فنجان چای به همراه یک شیرینی شکلاتی علاوه بر لذت‌بخش بودن، برای سلامتی هم مفید است.

▪ اندورفین ها:

شکلات مثل سایر غذاهای شیرین باعث آزاد شدن اندورفین‌ها در بدن می‌شود. اندورفین‌ها هورمون‌های طبیعی بدن هستند که باعث ایجاد احساس سلامتی و شادابی در انسان می‌شوند.

▪ منیزیوم:

بسیاری از خانمها ابراز می‌کنند که قبل از شروع عادت ماهیانه میل عجیبی به خوردن شکلات دارند. این ‌مسئله می‌تواند به دلیل وجود منیزیم در شکلات باشد. کمبود منیزیم باعث بروز برخی ناراحتی‌ها در دوران پیش از قاعدگی می‌شود.‌

▪ آهن:

علاقه بعضی خانم‌ها به خوردن شکلات در حین بارداری می‌تواند به دلیل کم‌خونی آنها باشد. شکلات حاوی آهن است و می‌تواند برای کم خونی مفید باشد.

▪ مواد محرک دستگاه عصبی:

شکلات دارای برخی از مواد محرک دستگاه عصبی مرکزی هم هست. مثلا شکلات به میزان اندکی کافئین داردکه بر روی هشیاری انسان اندکی تا‡ثیر می‌گذارد، نظیر اثری که ما از قهوه می‌شناسیم. شکلات با اثری که روی مغز می‌گذارد، باعث ایجاد احساس خوبی در فرد می‌شود.

در ضمن، شکلات حاوی مقدار زیادی پروتئین است. کلسیم، ریبوفلاوین، تیامین و ویتامین‌A‌ هم از دیگر ترکیبات مفید موجود در شکلا‌ت هستند. در ضمن، شکلات دارای مقدار زیادی چربی است اما این چربی موجب بالارفتن کلسترول خون نمی‌شود و برای بدن انسان ضرر ندارد. همچنین مقدار کالری موجود در شکلات از بسیاری از مواد دیگر بیشتر است که اتفاقا نیمی از این انرژی از چربی شکلات تامین می‌شود. برای مثال یک تکه سیب فقط ۵۷ کالری انرژی دارد در حالی که همین مقدار شکلات بیش از ۱۰۰۰ کالری انرژی دارد. بنابراین، ‌برخلاف عقیده بعضی از شرکت‌های شکلات‌سازی که مدعی هستند شکلات برای کاهش وزن مناسب است، برای افرادی که وزن بالایی دارند توصیه نمی شود. همچنین مصرف شکلات مانند دیگر مواد قندی می‌تواند برای بیماران دیابتی خطرساز باشد. با تمام فوایدی که برای شکلات ذکر می‌شود کارشناسان معتقدند شکلات نمی‌تواند غذای کاملا سالمی باشد و سلامتی مواد غذایی دیگر مانند میوه‌ها و سبزیجات به مراتب بیشتر از شکلات است. اما مصرف هوشمندانه و متعادل شکلات می‌تواند به سلامت بدن کمک کند.

● شکلا‌ت دشمن دندان نیست

شاید بد نباشد این قسمت را مخصوص دندانپزشکان بنویسم تا دیگر این قدر نسبت به این خوراکی بیچاره بدبین نباشند. البته نه فقط دندانپزشکان بلکه اکثر مردم معتقدند شکلات دشمن دندان‌هاست. درحالیکه شواهدی وجود دارند که برعکس این قضیه را نشان می‌دهند. حتی پژوهشگران کشف کرده‌اند که شکلات می‌تواند از پوسیدگی دندان هم جلوگیری کند. در واقع شکلات این قدر در برابر پوسیدگی دندان قوی عمل می‌کند که دانشمندان می‌گویند شاید روزی بتوان بعضی از مواد تشکیل دهنده شکلات را به دهان‌شویه یا خمیردندان اضافه کرد. دانشمندان دانشگاه اوزاکای ژاپن در یک مطالعه دریافته‌اند که دانه‌های کاکائو‌- که ترکیب اصلی شکلات است- با باکتری‌های دهان و پوسیدگی دندان مبارزه می‌کنند. آنها کشف کرده‌اند که پوسته خارجی دانه کاکائو که معمولا در تولید شکلات دور ریخته می‌شود‌، دارای اثر ضدباکتری بوده و می‌تواند به طور موِثری با پلاک‌های دندانی و سایر عوامل آسیب زننده به دندان مبارزه کند. پوسیدگی دندان به این دلیل ایجاد می‌شود که باکتری‌های دهان، قند را به اسید تبدیل می‌کنند و این اسید سطح دندان‌ها را می‌خورد و باعث ایجاد حفره در آنها می‌شود. دانشمندان ژاپنی پی برده‌اند که مواد ضدباکتری شکلات، مقدار بالای شکر در آن را جبران می‌کنند و به همین دلیل، ‌شکلا‌ت از خیلی از خوراکی‌های شیرین دیگر کم‌ ضررتر است. حتما شما فکر می کنید همه این قضایا فقط حدس وگمان است ولی این طور نیست. دانشمندان برای اثبات این ادعا به مدت سه ماه بر روی موش‌ها آزمایش کردند. به این ترتیب که به آب آشامیدنی یک عده از موش‌ها عصاره شکلات اضافه کردند و به عده‌ای دیگر آب معمولی دادند. بعد از سه ماه دندان‌های موش‌های شکلات‌خور سالم‌تر بود! دانشمندان امیدوارند به زودی بتوانند آزمایشاتشان را روی انسان هم تکمیل کنند.البته پزشکان این نکته را هم اضافه می‌کنند که رعایت بهداشت دهان، خیلی بهتر از خوردن یک عالم شکلات است.

● شکلات برای قلب هم خوب است

البته احتمالا محققان می‌گویند خوردن شکلات می‌تواند راه خوبی برای سالم نگهداشتن قلب باشد. در یک تحقیق که در انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شده، محققان صحبت از فواید پلی‌فنول‌ها برای سلامت قلب و عروق کرده‌اند. پلی‌فنول‌ها موادی هستند که به طور طبیعی در کاکائو یافت می‌شوند. پژوهشگران توانسته‌اند در آزمایشگاه نشان بدهند که این مواد باعث شل شدن و گشاد شدن رگ‌ها می‌شوند و به این وسیله باعث می‌شوند تا خون راحت‌تر در رگ‌ها جریان پیدا کند و قلب راحت‌تر بتواند خون را به همه بدن پمپ کند. همچنین در بعضی تحقیقات گفته شده که پلی‌فنول‌ها عمل آنتی‌اکسیدانی دارند. آنتی‌اکسیدان‌ها که در میوه و سبزیجات یافت می‌شوند، از آسیب به بافت‌های بدن جلوگیری می‌کنند. همچنین این مواد باعث خنثی کردن اثر کلسترول بد در بدن می‌شوند. کلسترول بد در ایجاد بیماری‌های قلب و عروق، نقش عمده‌ای دارد. علا‌وه بر این، دانشمندان یک هنرنمایی دیگر را هم به شکلا‌ت نسبت داد‌ه‌اند و آن هم اینکه شکلات ‌احتمالا از لخته‌شدن خون هم جلوگیری می‌کند. بر همین اساس، دانشمندان حتی می‌گویند ما داریم شواهد جدیدی پیدا می‌کنیم که با آنها بتوانیم به مردم پیشنهاد کنیم به طور منظم از ترکیبات کاکائو استفاده کنند تا خطر تشکیل لخته‌خون در رگ‌هایشان کاهش یابد. به گفته پژوهشگران، اثرات مثبت شکلات پس از مصرف یک قطعه شکلات به وزن ۳۵ گرم خود را نشان می‌دهند.

با این حال یک سخنگوی انجمن قلب انگلستان می‌گوید: ‌ یکی دیگر از دست‌اندرکاران این سازمان نیز می‌گوید: انجمن قلب انگلستان معتقد است افشای نتایج یک یا دو تحقیق برای اطلاع عموم، کار بی‌ملاحظه‌ای است و نباید به مردم گفت برای سلامت قلبشان به طور منظم شکلات مصرف کنند. این انجمن حتی معتقد است مردم باید این حرف‌ها را ندیده بگیرند! یک قطعه شکلات علاوه بر مواد سودمند داخلش، دارای چربی‌های اشباع و شکر نیز هست که می‌توانند باعث سطح بالارفتن کلسترول، چاقی یا بیماری گرفتگی رگ‌های قلبی شوند.‌ علاوه بر این تمام منافع شکلات برای قلب از طریق داشتن رژیم غذای سرشار از میوه‌وسبزی قابل دستیابی هستند.به عبارت دیگر، نتیجه بحث این است که: بهتر است این نکته را هم اضافه کنیم که شکلات مانند یک شمشیر دو لبه است و برشمردن این همه تا‡ثیر خوب برای آن شاید تا حدی زود قضاوت کردن است. در نهایت مواد مغذی‌ای که شما از خوردن میوه‌و سبزیجات به دست می‌آورید، بسیار بیشتر است.

● خانم های باردار، شکلا‌ت بخورند

دانشمندان فنلاندی می‌گویند خوردن شکلات در دوران بارداری به مادران کمک می‌کند نوزادان شاد و سرزنده‌ای به دنیا آورند. دانشمندان با مطالعه بر روی ۳۰۰ زن قبل و بعد از زایمان دریافتند که خانم‌هایی که هر روز شکلات می‌خورند به احتمال بیشتری نوزادان شادی به دنیا می‌آورند. این دانشمندان معتقدند موادی در شکلات وجود دارند که می‌توانند حال روحی انسان را تغییر بدهند و همین مواد هستند که باعث خلق خوب نوزادان هم می‌شوند. در این تحقیق دانشمندان از خانم‌ها خواستند که قبل از زایمان میزان مصرف شکلاتشان و خلق و خویشان را گزارش کنند. در عرض شش ماه بعد از زایمان هم از آنها خواسته شد همین کار را بکنند ولی این بار خلق و خوی نوزادشان را گزارش دهند. نتیجه این بود که خانم‌هایی که در دوران بارداریشان به طور منظم شکلات می‌خوردند. نوزادانی داشتند که بیشتر لبخند می‌زدند و می‌خندیدند. همچنین آنها معتقد بودند نوزادشان خیلی سرحال و فعال هم هست. علاوه بر این دانشمندان متوجه شدند نوزادان خانم‌هایی که در زمان بارداری دچار استرس بودند و شکلات می‌خوردند، شادتر از نوزدان خانم‌هایی بودند که در دوران بارداری تحت استرس بودند ولی شکلات مصرف نمی‌کردند. این نوزادان وقتی در موقعیت‌های جدید قرار می‌گرفتند کمتر می‌ترسیدند و به اصطلاح کمتر غریبی می‌کردند. در مورد اینکه شکلات چه طور این اثرات را اعمال می‌کند، حدس‌های زیادی وجود دارد ولی یکی از محتمل‌ترین آنها این است که مواد شیمیایی موجود در شکلات از خون مادر به جنین منتقل می‌شوند و اثرات خود را به این شکل نشان می‌دهند. ماده‌ای که در شکلات وجود دارد و باعث خوشحالی نوزادان می‌شود فنیل‌اتیل ‌آمین نام دارد. البته ‌ین ماده خارق‌العاده در میوه‌ها و سبزیجات چندین برابر شکلات وجود دارد. مثلا همین سیب‌زمینی معمولی حاوی فنیل‌اتیل‌آمین است. حالا اگر گفتید چرا خوردن شکلات بیشتر از خوردن سیب‌زمینی شما را خوشحال می‌کند؟ این نوعی اثر روانی است. چرا که خوردن شکلات مهیج‌تر و با کلاس‌تر و پرهزینه‌تر از خوردن سیب‌زمینی است. به همین دلیل هم شما از خوردن آن بیشتر کیف می‌کنید!وقتی شکلات در دهان آب می‌شود، یک احساس لذت بخش و آرامش دهنده به فرد می‌بخشد و این سبب خوشحالی انسان می‌شود. یکی از محققان هم می گوید: این پژوهشگر در ضمن به مادران آینده هشدار می‌دهد:

● شکلا‌ت، درمانی برای سرفه

پزشکان معمولا‌ می‌گویند اگر سرفه می‌کنید نباید شکلات بخورید، اما یک کشف جالب اینکه، شکلات می‌تواند کلیدی برای تولید یک داروی جدید ضد سرفه باشد.البته این حرف‌ها به معنی آن نیست که از این به بعد هر وقت مریض شدید و سرفه‌تان گرفت یک عالم شکلات میل کنید. فعلا در مطالعات اولیه کشف شده که ماده‌ای به نام تئوبرومین در شکلات وجود دارد که می‌تواند در جلوگیری از سرفه موِثر باشد. دانشمندان برای تحقیق کردن روی این اثر، ده نفر غیرسیگاری که ریه‌های سالمی داشتند را به طور مصنوعی وادار به سرفه کردند و سپس، پژوهشگران به آنها تئوبرومین دادند. نتیجه امیدوار کننده بود: این ماده حتی بهتر از کدئین-که در درمان های سنتی ضدسرفه به کار می‌رود‌- توانست سرفه را درمان کند. دانشمندان قصد دارند تحقیقاتشان را گسترش دهند تا از تا‡ثیر این ماده بر روی سرفه‌های ناشی از سرما‌خوردگی یا آنفولانزا هم مطمئن شوند. دکتر عمر شریف عثمانی، یکی از محققان موسسه ملی قلب‌ و ریه کالج لندن که این تحقیقات را انجام داده است می‌گوید:

● شکلات، هرچه تلخ تر بهتر

یک گروه از پژوهشگران معتقدند که شکلات تلخ از شکلات شیری سالم‌تر است. آنها می‌گویند شکلات تلخ خواص آنتی‌اکسیدان بیشتری از شکلات شیری دارد. مواد آنتی‌اکسیدان، موادی هستند که مانع از نوعی آسیب به نام آسیب اکسیداتیو به قلب وعروق می شوند و خطر ابتلا‌ به سرطان را هم کاهش می دهند.آسیب اکسیداتیو درست مثل زنگ زدن آهن می‌ماند و مواد آنتی اکسیدان به نوعی حکم ضدزنگ را دارند! البته ‌اضافه‌کردن شیر به شکلات می‌تواند از این خواص شفابخش بکاهد. دانشمندان برای بررسی اثر شکلات بر سلامت بدن، از ۱۲ داوطلب سالم یعنی ۷ زن و ۵ مرد خواستند تا شکلات تلخ و شکلات شیری مصرف کنند. آنها در پایان متوجه شدند که کسانی که شکلات شیری می‌خورند، برای دریافت همان مقدار ماده آنتی‌اکسیدان باید دو برابر شکلات مصرف کنند. در این تحقیق مشخص شد که شکلات تلخ می‌تواند سطح مواد آنتی‌اکسیدان خون را تا ۲۰ درصد افزایش دهد. پروفسور آلن کروزیر از دانشگاه گلاسکو درباره شکلات شیری این نظر را دارد: اگر نتایج این تحقیقات به تایید قطعی برسند، دانشمندان پیشنهاد خواهند کرد که شکلات بخورید، اما نه بیش از حد. دکتر کروزیر می‌گوید: یادتان باشد شکلات را فقط می‌توان به رژیم‌ غذایی سالم اضافه کرد، نه اینکه قسمتی از رژیم غذایی را با آن جایگزین کرد. روزی ۵ بار میوه‌ و سبزی را فراموش نکنید.‌

● شکلا‌ت برای رفع تبعیض نژادی

این چهار کودک شکلاتی روز ۶ شهریور در یکی از بزرگ‌ترین جشن‌های خیابانی در اروپا شرکت داشتند.

جشن در لندن غربی با موضوع برگزار شده است. این کودکان با ریختن شکلات بر روی خود، همگی به یک رنگ واحد درآمده‌اند و در واقع به بی‌اهمیت بودن رنگ پوست اشاره کرده‌اند.

● نمایشگاه قصرهای شکلا‌تی در اندونزی

این قصر شکلاتی سوم شهریور ماه در نمایشگاه شکلات شهر جاکارتای اندونزی، ساخته شده است. این قصر از ۶۵ کیلوگرم شکلات تهیه شده است و ارتفاعی به بلندی ۷ متر دارد، بازدید کنندگان در حال تماشای داخل این قصر شکلاتی هستند.‌

,br>عکس یادگاری در کاخ قهوه‌ای

این هم قصر شکلاتی دیگری به بلندی ۶/۷ متر است که در نمایشگاه شکلات شهر جاکارتا تهیه شده است. این نمایشگاه به مدت ۳ روز از تاریخ ۳ شهریور در این شهر برقرار بود. مرد اندونزیایی در حال عکس گرفتن از همسر خود است.

● معضل تاریخی تلخی شکلا‌ت

این سازنده شکلات در کارگاه خود این شکلات را با طعم تلخ و شیرین در روز ۶ بهمن ماه ۸۳ تهیه کرده است. دانه‌های کاکائو دارای نوعی ترکیبات آنتی‌اکسیدان است که برای رگ‌های خونی و قلب بسیار مفیدند. مشکل اینجاست که این دانه‌ها دارای مزه تلخی هستند و سازندگان شکلات سال‌هاست که برای از بین بردن مزه تلخ شکلات تلاش می‌کنند.

● جشن سالا‌نه شکلا‌ت

کودکی در حال خوردن شیرینی شکلاتی است که با لایه‌ای از شکلات با طعم گل ختمی پوشانده شده است. این عکس سال گذشته در جشن سالیانه شکلات در نیویورک تهیه شده است. این جشن هر سال در نیویورک برگزار می‌شود.

محمدحسین شریعتمدار