چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024
مجله ویستا

خون


خون

خون مایعی است قرمز رنگ با طعمی شور و به وسیله معرف‌های شیمیائی واکنش قلیائی نشان می‌دهد. مقدار آن برابر یک سیزدهم وزن بدن است و دارای بوئی مخصوص است. مهمترین عمل خون رساندن غذا …

خون مایعی است قرمز رنگ با طعمی شور و به وسیله معرف‌های شیمیائی واکنش قلیائی نشان می‌دهد. مقدار آن برابر یک سیزدهم وزن بدن است و دارای بوئی مخصوص است. مهمترین عمل خون رساندن غذا و اکسیژن به بافت‌های بدن می‌باشد. در هنگام حرکت در رگ‌ها خون مایع است ولی پس از خروج از آن منعقد می‌شود.

خون از ۲ جزء اصلی تشکیل شده است:

پلاسما

گلبول‌ها

پلاسما شامل آب – آلبومین – فیبرینوژن – گلوکز و مواد معدنی است .

گلبول‌ها خود ۲ دسته‌اند:

گلبول‌های قرمز که عمل آنها رساندن اکسیژن به اعضاء است

گلبول‌های سفید که وظیفه آنها دفاع از بدن در مقابل عفونت‌ها است.

در ضمن در سرم مواد دیگری از قبیل هورمن‌ها ـ آنزیم‌ها ـ گازها و مواد زائد نیز وجود دارد. انعقاد خون یک عمل آنزیمی است و آنزیمی که باعث این عمل می‌شود ترومبین نام دارد. ولی انعقاد خون طی یک سلسله اعمال شیمیائی ایجاد می‌شود. برای انعقاد خون وجود ویتامین K و کلسیم ضروری است.