سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

دائی اسلحه پنهان برانکو


دائی اسلحه پنهان برانکو

چیزی بیشتر از ۲ ماه به آغاز رقابت های مهم جام جهانی فوتبال باقی نمانده است تیم های حاضر در این رویداد بزرگ و مهم خود را برای حضور در این بازی ها آماده می کنند اما حمایت تیم ملی فوتبال ایران برای رسیدن به جام جهانی برای خود داستان جالبی است

سرانجام سال ۸۵ هم از راه رسید تا در پایان بهار آن به بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد برای ورزش کشورمان برسیم. امسال سال جام‌جهانی است و تیم ملی ایران هم باید در این میدان مهم و سرنوشت‌ساز حضور یابد و برای موفقیت در این میدان به تلاش، همت و ارادهٔ مستحکم نیازمند است و بدون تردید حمایت از این تیم هم از مهم‌ترین شاخصه‌های لازم برای رسیدن به اهداف بزرگش می‌باشد.

در این راه سخت و پرفراز و نشیب که چیزی به پایانش نمانده، از تیم ملی کشورمان حمایت می‌کنیم، باشد که این حمایت‌ها کمکی هر چند کوچک برای موفقیت و سربلندی کشورمان به حساب آید.

● مروری بر اخبار جام‌جهانی

۱. پس از آنکه تیم ملی فوتبال آلمان توانست در یک بازی پرگل با نتیجه ۴ـ۱ بر تیم ملی آمریکا پیروز شود، یورگن کلینزمن، سرمربی ژرمن‌ها، در اظهارنظری جدید عنوان کرد که تیم ملی کشورش بخت اول قهرمانی در جام‌جهانی است و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

کلینزمن که سرانجام پس از انتقادات فراوان کارشناسان و مردم آلمان از محل زندگی خود در آمریکا به آلمان نقل مکان کرد، حالا مطمئن است که نوار ناکامی‌های تیم او قطع شده و آلمان قادر است در کشورش خاطره قهرمانی در سال ۱۹۷۴ را مجدداً تکرار کند.

۲. قرار است فیلمی از ۳۲ هوادار تیم‌های حاضر در جام‌جهانی ساخته شود که در آن به زندگی و حمایت این ۳۲ هوادار فوتبال پرداخته شود. این فیلم را ۳۲ کارگردان از کشورهای حاضر در جام‌جهانی خواهند ساخت که طی آن با حذف هر تیم از جام‌جهانی، یک هوادار هم از این فیلم خارج می‌شود و در پایان تنها هوادار قهرمان جام‌جهانی در فیلم باقی خواهند ماند.

این فیلم که ”دنیای ما گرد است“ نام خواهد داشت با هدف اتحاد و تلاش برای صلح ساخته خواهد شد.

۳. با آنکه انتظار می‌رفت مسعود مرادی، داور بین‌المللی فوتبال کشورمان، در لیست نهائی داوران در جام‌جهانی حاضر باشد، متأسفانه اینطور نشد و مرادی بخت حضور در این رویداد مهم را از دست داد. بنابر اعلام کمیته داوران فیفا، داورانی از ژاپن و سنگاپور، دو داور آسیائی حاضر در جام‌جهانی خواهند بود و نام مرادی حتی در لیست داوران ذخیره این بازی‌ها هم دیده نمی‌شود.

گفتنی است منابع خبری این عدم انتخاب را به جریانات سیاسی و مناسبات غیرورزشی نسبت داده‌اند.

۴. سپ‌بلاتر، رئیس فیفا پیش‌بینی کرد با توجه به طولانی شدن لیگ‌های فوتبال در اروپا و بازی‌های لیگ قهرمانان، تیم ملی کشورهای قاره‌های دیگر و به‌خصوص آسیائی‌ها فرصت دارند تا به خلق شگفتی در جام‌جهانی ۲۰۰۶ بپردازند. وی با ابراز اطمینان از اینکه هیچ تیمی به‌راحتی نخواهد توانست از گروه خود به مراحل بالاتر جام‌جهانی صعود کند، معتقد است که حالا نوبت آسیائی‌ها است ک با تکیه بر تجربیات دوره‌های قبلی حضور خود در این رویداد بزرگ نشان دهند که فوتبال آسیا رشد کرده و لیاقت حضور در سطح اول فوتبال دنیا را دارد.

● دردسرهای دوست‌داشتنی

چیزی بیشتر از ۲ ماه به آغاز رقابت‌های مهم جام‌جهانی فوتبال باقی‌نمانده است. تیم‌های حاضر در این رویداد بزرگ و مهم خود را برای حضور در این بازی‌ها آماده می‌کنند؛ اما حمایت تیم ملی فوتبال ایران برای رسیدن به جام‌جهانی برای خود داستان جالبی است.

در حالی‌که اکثر تیم‌های حاضر در آلمان ۲۰۰۶ بازی‌های تدارکاتی فراوانی را برای آمادگی بیشترشان برگزار کرده و خواهند کرد، تیم ملی ایران به‌دلایل عموماً غیرورزشی و ناشی از فشارهای سیاسی در حسرت دیدار بزرگ تدارکاتی می‌سوزد و تنها هر از چندگاهی خبرهائی در مورد بازی با تیم‌های ملی بعضی از کشورهای اروپائی و آن‌هم خارج از خاک ایران به گوش می‌رسد.

از سوئی دیگر، نگرانی رسانه‌های ورزشی و اهالی فوتبال به‌ویژه مطبوعاتی‌ها در مورد چگونگی آمادگی و حضور تیم ملی ایران در جام‌جهانی در حال افزایش است و کارشناسان فوتبال دغدغه حضور قدرتمند تیم کشورمان را در مهمترین رخداد ورزشی دنیا در سر دارند.

حساسیت و رقابت در لیگ برتر فوتبال به اوج خود رسیده و تیم‌های حاضر در کورس قهرمانی در سخت‌ترین روزهای فصل فوتبالشان به‌سر می‌برند. اضطراب و استرس ناشی از نگرانی در مورد مصدومیت‌های احتمالی و یا بهبود و رهائی از بند مصدومیت در رفتار و بازی ستاره‌های تیم ملی دیده می‌شود و همه اینها نشان‌دهنده این است که سالی مهم و تعیین‌کننده پیش‌روی فوتبال ایران قرار گرفته است.

معمولاً سال‌هائی که جام‌جهانی در آن برگزار می‌شود، برای تیم‌های شرکت‌کننده در این بازی‌ها، سال‌هائی بسیار حیاتی و تعیین‌کننده هستند و شور و هیجان ناشی از حضور در جام‌جهانی به‌همراه دلشوره‌های همیشگی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها به‌نوعی به فوتبال این کشورها نیز منتقل می‌شود.

بررسی اوضاع و احوال دوره‌های پیشین جام‌جهانی که تیم ملی ایران در آن حاضر بوده است؛ یعنی سال‌های ۱۳۵۷ و ۱۳۷۷ که تیم ملی کشورمان به جام‌جهانی آرژانتین ۱۹۷۸ و فرانسه ۱۹۹۸ راه‌یافت نیز نشان می‌دهد که در آن روزها همه نگرانی‌ها و انتقادات به تبع آن در نحوه بازی تیم ملی و چگونگی آمادگی آن در اوج خود به‌سر می‌بردند و فدراسیون فوتبال هم در کانون توجه این انتقادات بوده است.

در سالی‌که تیم ملی ایران با کنار زدن استرالیای قوی و پیشی گرفتن از سایر رقبای آسیائی خود چون کویت به جام‌جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین رسید، کادر رهبری و فنی تیم ملی و فدراسیون فوتبال وقت آماج انتقادات گروهی از رسانه‌ها، کارشناسان و اهالی فوتبال قرار گرفته بود و حشمت مهاجرانی به‌عنوان سرمربی تیم ملی ایران در آن سال‌ها همواره با سیلی از انتقاد، پیشنهاد و راهکارهای مختلف مواجه بود.

وجود سلیقه‌های گوناگون و به‌دنبال آن اعتقاد برخی از کارشناسان و رسانه‌ها به بازیکنان و یا سیستم‌های مختلف بازی و عدم تطابق آن با سلایق و روش‌های مهاجرانی، باعث می‌شود تنوز این اختلافات گرم‌تر شود و کار به‌جائی رسیده بود که حتی مهاجرانی تهدید کرده بود که از تیم ملی کنار می‌رود و تیم را در آستانه جام‌جهانی بدون سرمربی خواهد گذاشت.

البته این تهدیدها در آن زمان کارگر واقع شد و تدبیر تهدیدگونه آقا حشمت باعث شد جو پیرامون تیم ملی ایران تا حدودی تلطیف شود و آرامش نسبی در اردوی تیمی که اولین جام‌جهانی خود را می‌خواست تجربه کند حاکم شد. ایران با هم‌گروه‌ شدن با هلند، اسکاتلند و پرو اولین حضورش در میدان بزرگ جام‌جهانی را تجربه کرد و با ۲ شکست و یک تساوی به‌کار خود در آن بازی‌ها خاتمه داد.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 3 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید