یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
بعضی رژیمی ها تقلبی اند
مصرف نامحدود محصولات دیابتی در قالب انواع مرباها، بیسکوییتها، شیرینیها و نانهای رژیمی از اشتباهات رایج دیابتیهاست؛ در حالی که وقتی میگویند این نان یا مربا یا بیسکوییت مخصوص دیابتیها است، یعنی فقط قند آن با یک نوع شیرینکننده مجاز و مصنوعی، جایگزین شده است و این مجوزی برای مصرف آن نیست زیرا در آن مربا، فقط شکر با مادهای دیگر جایگزین شده است اما میوهای که در آن به کار برده شده چهطور؟ آیا قند آن را محاسبه میکنید؟ یا در مورد بیسکویت فقط شکرش جایگزین شده اما آرد، روغن و... چهطور؟ آیا آنها را به حساب میآورید؟ وقتی قرار باشد فرد دیابتی با خیال راحت از انواع موادغذایی که عنوان رژیمی را یدک میکشند، استفاده کند، باید بداند چه خطراتی او را تهدید میکند. در این باره با دکتر محسن خوشنیت، فوقتخصص بیماریهای غدد و متابولیسم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفتگو کردهایم که آن را میخوانید....
▪ آقای دکتر! مدتی است که بسیاری از داروخانهها و حتی سوپرمارکتها محصولاتی را تحتعنوان محصولات دیابتی عرضه میکنند. این محصولات چهقدر قابل اعتماد هستند؟
ـ در حال حاضر، موادغذایی و محصولات مربوط به بیماران دیابتی در بسیاری از مغازهها یافت میشود و تعداد زیادی از بیماران از این محصولات استقبال میکنند. در ترکیب این محصولات به جای شکر از شیرینکنندههای مصنوعی مانند ساخارین و آسپارتام استفاده میکنند و در صورتی که این محصولات استاندارد باشند، میتوان به آنها اعتماد کرد؛ البته به شرط اینکه در مصرف آنها نکاتی را لحاظ کرد.
▪ چه نکاتی؟
ـ بیماران دیابتی باید دقت داشته باشند که این محصولات رژیمی که در قالب شیرینی، مربا، نان، بیسکوییت و ... عرضه میشوند، دارای کالری هستند. به عبارت دیگر، هر چند که مصرف آنها مانند موادغذایی شیرین طبیعی موجب افزایش قندخون افراد دیابتی نمیشود اما مصرف زیاد آنها کالری مصرفی روزانه آنها را مختل میکند و همین افزایش کالری، افزایش قندخون دیابتیها را به همراه دارد.
▪ مکانیسم عمل شیرینکنندههای مصنوعی موجود در محصولات دیابتی چگونه است که بیمار دیابتی با مصرف محدود آنها دچار مشکل نمیشود؟
ـ ببینید دستگاه گوارش ما هر نوع شکر و قند طبیعی را به مولکولهای گلوکز تبدیل میکند و بدن این گلوکز را جذب میکند و به همین دلیل است که ما بعد از غذا خوردن با افزایش قندخون مواجهایم اما این شیرینکنندههای مصنوعی با وجود طعم شیرینی که دارند به مولکول گلوکز تبدیل نمیشوند و به همین دلیل نیز موجب افزایش قندخون نمیشوند.اما باز هم تاکید میکنم که بیماران دیابتی هنگام مصرف این محصولات باید به دو نکته مهم توجه داشته باشند. اول اینکه این محصولات مورد تایید وزارت بهداشت باشد و دوم اینکه بیماران دیابتی باید به میزان کالری دریافتی روزانه خود توجه کامل داشته باشند و درباره مصرف این محصولات حتما (تاکید میکنم حتما) با پزشک معالجشان مشورت کنند.
▪ چرا تا این حد روی استاندارد بودن این محصولات تاکید میکنید؟ مگر محصولات موجود در بازار استاندارد نیستند؟
ـ در بعضی از مواقع دیده شده که محصولات تحت عنوان رژیمی یا دیابتی در فروشگاههای موسوم به فروشگاههای دیابتی عرضه میشوند که استاندارد نیستند و در ترکیب آنها از همان شکر استفاده شده است و بسیار دیده شده که بیماران دیابتی با مصرف این محصولات غیراستاندارد دچار افزایش قندخون شدهاند. حتی بسیاری از سایتهای اینترنتی اقدام به عرضه محصولات دیابتی میکنند که من به هیچ عنوان مصرف آنها را توصیه نمیکنم.
▪ پس بنابراین افراد دیابتی باید از کجا این محصولات را تهیه کنند؟
ـ منظور من این نیست که همه محصولاتی که در فروشگاههای دیابتی عرضه میشوند، غیراستاندارد هستند، بلکه توصیه میکنم افراد برای خرید این محصولات به سراغ فروشگاههای معتبر یا داروخانهها بروند و هنگام خرید به برچسب تایید وزارت بهداشت توجه داشته باشند و در صورتی که محصولی فاقد این برچسب است، از خرید آن خودداری نمایند زیرا فهمیدن این نکته که آیا محصول موردنظر استاندارد هست یا نه، از عهده افراد خارج است و این محصول باید در آزمایشهای تخصصی مورد ارزیابی قرار گیرد و به همین دلیل است که توصیه میشود افراد به برچسب تاییدیه وزارت بهداشت ایران توجه کنند.
▪ گاهی دیده شده که اطرافیان یک فرد دیابتی محصولات رژیمی را از خارج از کشور تهیه و بهعنوان هدیه به وی تقدیم میکنند. توصیه شما این است که دیابتیها این محصولات را مصرف نکنند؟
ـ قطعا میگویم که خیر، مصرف نکنند زیرا محصولات تقلبی کاملا مشابه با محصولات استاندارد با مارکهای معروف در بازار سراسر دنیا در دسترس افراد قرار دارد که مصرف آنها مشکلآفرین است. مثلا شکرهای دیابتی با برند «کاندرل» به وفور در بازار یافت میشوند و این در حالی است که تقلبی این شکرها نیز در بازار موجود است و به همین دلیل است که توصیه میکنم مصرف هرگونه محصول دیابتی حتی با برند معتبر بدون تایید وزارت بهداشت ممنوع است. البته من به شخصه با محصولات دیابتی چندان موافق نیستم.
▪ چرا با این محصولات مخالفید؟
ـ ببینید؛ درست است که شیرینیهای دیابتی شکر ندارند و با شیرینکنندههای مصنوعی شیرین شدهاند اما حاوی انواع آرد و افزودنیهای دیگر هستند و در واقع به جای شکر، کربوهیدرات دارند که این کربوهیدرات حاوی کالری است و موجب افزایش قندخون میشود. دقیقا مثل این است که شما برنج و نان میخورید. در عین حال بعد از یک مدت کوتاه ذایقه فرد تغییر کرده و فرد به خوردن مواد شیرین عادت میکند و به نوعی به مصرف موادقندی معتاد میشود. این ولع موجب میشود که اگر هم شیرینی دیابتی در اختیار او نبود، به سراغ شیرینیهایی با قند و شکر طبیعی برود و با افزایش میزان قندخون مواجه شود. بهترین شیوه این است که فرد در کنار مصرف دارو از رژیمغذایی با میزان کالری مشخص پیروی کند و به صورت تفریحی و نه دایم از محصولات دیابتی استفاده کند و برای مصرف این محصولات محدودیت قایل شود.
محبوبه رحیمی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس شورای نگهبان حجاب دولت دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران گشت ارشاد افغانستان رئیسی رئیس جمهور
تهران هواشناسی شورای شهر دستگیری پلیس شهرداری تهران سیل قتل وزارت بهداشت کنکور سلامت سازمان هواشناسی
قیمت دلار مالیات خودرو دلار بانک مرکزی قیمت خودرو بازار خودرو قیمت طلا سایپا مسکن ایران خودرو تورم
تئاتر سریال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلویزیون سریال حشاشین ازدواج سینمای ایران قرآن کریم سینما فیلم موسیقی مهران مدیری
سازمان سنجش کنکور ۱۴۰۳ خورشید
فلسطین رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس ترکیه نوار غزه
فوتبال پرسپولیس فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی باشگاه پرسپولیس جام حذفی آلومینیوم اراک تراکتور استقلال سپاهان رئال مادرید
اپل فناوری همراه اول ایرانسل آیفون تبلیغات سامسونگ ناسا اینترنت بنیاد ملی نخبگان دانش بنیان
خواب بارداری دندانپزشکی کاهش وزن آلزایمر مالاریا