جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
اندر خواص نخود از فرنگ آمده
این نخودهای کوچک علاوه بر خوشمزه بودن گنجینه کوچکی از مواد مغذی هستند که خدمت زیادی به سلامتی ما میکنند. اگر میخواهید باک ویتامین C بدن تان را پر کنید، افسردگی را از خود دور کنید یا از قلب تان حفاظت کنید، مصرف این نخودهای سبز کوچک غافل نشوید. با ما باشید تا بیشتر با خواص نخودفرنگی آشنایتان کنیم.
● سرشار از ویتامین C
نصف فنجان نخودفرنگی پاک شده یعنی در حدود ۹۰ گرم از این نخودهای سبز ۵۰ درصد نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین میکند. ویتامین C برای رشد و ترمیم بافتهای بدن و همچنین برای ساخت کلاژن لازم است. باید بدانید که کلاژن پروتئین لازم برای سلامت غضروفها، پوست و تاندونها میباشد و بدون آن کار این بافتها لنگ میشود. از اینها گذشته وجود ویتامین C برای جذب بیشتر آهن لازم است. باید بدانید که بدن ما نمیتواند این ویتامین را ذخیره کند برای همین لازم است که هر روز ویتامین C بدن تان را از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین تامین کنید. مصرف نخودفرنگی یکی از روشهای تامین این ویتامین ضروری بدن میباشد.
● منبع اسید فولیک
نخودفرنگی خام و پخته منبع خوب اسید فولیک یا همان فولات محسوب میشود. در واقع نصف فنجان نخودفرنگی حدود ۱۳ درصد نیاز روزانه ما به این ویتامین را تامین میکند. اسید فولیک یکی از آن ویتامینهای لازم و ضروری بدن است. نتایج یک پژوهش فنلاندی که در سال ۲۰۱۲ درJournal of AffectiveDisorders به چاپ رسیده است نشان میدهد که کمبود اسید فولیک در بدن خطر بروز علائم افسردگی را بالا میبرد. در این پژوهش ثابت شد افرادی که اسیدفولیک بیشتری دریافت میکنند به میزان ۵۰ درصد کمتر در معرض افسردگی قرار میگیرند. پس اگر میخواهید افسردگی از شما دور شود بهتر است در مصرف نخودفرنگی سخاوت بیشتری به خرج دهید.
● دوستدار قلب شما
۹۰ گرم نخودفرنگی پخته شده یعنی معادل نصف فنجان حدود یک چهارم نیاز روزانه ما به فیبرها را تامین میکند. نتایج یک پژوهش سوئدی که روی بیش از ۲۰۰۰۰ نفر انجام شده بود نشان میدهد خانمهایی که تغذیه شان سرشار از مواد غذایی حاوی فیبر است کمتر از خانمهایی که فیبر کمتری مصرف میکنند در معرض بیماریهای قلبی عروقی قرار میگیرند. در خصوص آقایان نیز باید بگوییم داشتن تغذیه سرشار از فیبر خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
● مقابله با رادیکالهای آزاد
نصف فنجان نخودفرنگی پخته شده ۲۵ درصد نیاز روزانه ما به منگنز را تامین میکند. منگنز یکی از عناصر کلیدی آنزیمی است که به خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک میکند. متاسفانه کار رادیکالهای آزاد تخریب و آسیبرسانی به سلولهای بدن است. این رادیکالهای شوم میتوانند باعث رشد برخی از سرطانها شده و به غشای سلولها و DNA ما آسیب برسانند. برای همین لازم است تمام تلاش خود را برای مقابله با این رادیکالهای آزاد انجام دهید.
● کمک به کاهش وزن
نخودفرنگی یک ماده غذایی کم کالری و کم چرب و حاوی پروتئین است. در واقع در هر فنجان نخودفرنگی ۱۳۴ کالری وجود دارد و همانطور که گفتیم سرشار از فیبر میباشد. برای همین هم این ماده غذایی در کاهش وزن بسیار موثر عمل میکند. اگر قصد لاغری دارید سوپ سبزیجات تهیه کرده و داخل آن نخودفرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی ۹ گرم فیبر و ۹ گرم پروتئین میشود که جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند. توصیه میکنیم قبل از صرف غذای اصلیتان اول سوپ بخورید. در این صورت حجم زیادی از معده تان اشغال میشود و دیگر میلی به پرخوری نخواهید داشت.
فاطمه مهدی پور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست