دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
یک مرد مسئولیت پذیر
![یک مرد مسئولیت پذیر](/web/imgs/16/151/sjiah1.jpeg)
وقتی حرف از مسوولیتپذیری یک مرد به میان میآید معمولا آنچه در ذهن میآید مسوولیت کار کردن مرد و تامین رفاه مالی خانواده است؛ بله این نوع مسوولیت هم یکی از جوانب مختلف مسوولیتپذیری یک مرد است. اما باید بدانید که مسوولیتپذیری در زندگی جوانب مختلفی دارد.
● یک مرد مسوولیتپذیر
اولین مسوولیتی که هر انسان دارد در قبال خود است. اگر ما نتوانیم در برابر خود، فرد مسوولیتپذیری باشیم در برابر هیچ فردی نمیتوانیم مسوولیتپذیری خود را ثابت کنیم. برای این که در قبال خود مسوولیتپذیر باشید اول از همه باید به روح و جسم خود رسیدگی کنید، روح خود را بشناسید و به آن اهمیت دهید.
اگر احساس میکنید حال روحی مناسبی ندارید یا گرههایی از هر زمان از زندگیتان در روح خود میبینید حتما درصدد کمک گرفتن از یک روانشناس بربیایید تا بتوانید با مشورت او روح خود را سالم و سرحال کنید. اکثر مردان از گفتوگو با یک روانشناس در هراساند و دایما نیاز خود را انکار میکنند در حالی که شاید بیش از نیمی از مشکلاتشان در زندگی با مراجعه به روانشناس حل شود. پس از روح، رسیدگی به جسم یکی از مهمترین مظاهر مسوولیتپذیری در برابر خود است. به گفته کارشناسان، مردان کمتر از زنان به سلامتی خود اهمیت میدهند و کمتر به خاطر مشکلات جسمی به پزشک مراجعه میکنند. شاید یکی از دلایلی که میانگین عمر مردان کمتر از زنان است همین امر باشد. اگر بدانید که ظاهری خوب، عقلی سالم، فکری باز و رویی خوش در گرو یک بدن سالم هستند باز به بدن و جسمتان اهمیت نمیدهید؟
دومین نکته حفظ حریم شخصی خود است. هر فردی دارای یک حریم شخصی است که در برابر هر یک از افرادی که با آنها در ارتباط است یک تعریف مشخص دارد. مثلا حریم شخصی شما در برابر دوستانتان با حریم شخصی در برابر همسرتان متفاوت است. اما مهم این است که این حریم شخصی وجود داشته باشد. گاهی افراد فکر میکنند که صمیمیت در روابط مختلف میتواند این حریم شخصی را تحتالشعاع قرار دهد در حالی که باید بدانید حریم شخصی یکی از لازمههای یک زندگی درست است. درست است که حریم شخصی ما ممکن است از سوی دیگران از بین برود، اما گاهی خود ما هستیم که اجازه میدهیم افراد با ورود به این حریم آن را از بین ببرند. پس به خود و حریم شخصی خود احترام بگذارید و مرزهای دقیقی برای دیگران تعیین کنید تا بتوانید در حفظ روابطتان نیز موفقتر عمل کنید.
یکی از بزرگترین مسوولیتهای زندگی شما این است که بتوانید همواره احساسات همسر خود را درک کرده و به آنها اهمیت دهید. پذیرش مسوولیت در قبال احساسات همسرتان به این معنی است که همیشه احساسات او را جدی گرفته و سعی کنید که احساساتش را جریحهدار نکنید
● مسوولیت در برابر همسر
وقتی ازدواج میکنید یعنی مسوولیت یک فرد دیگر را به عنوان همسر خود پذیرفتهاید. شما در برابر همسر خود مسوولید؛ به این معنا که هر اتفاقی خوب یا بد و در هر زمینهای برای همسرتان بیفتد به طور مستقیم یا غیرمستقیم به شما مربوط است. وقتی سلامتی همسرتان به خطر میافتد شما مسوولید که تمام تلاشتان را بکنید تا همسرتان سلامتی خود را به دست بیاورد و این مسوولیتپذیری حتی وقتی پای همسرتان پیچ میخورد، وجود دارد. مسوولیت دیگر در برابر احساسات همسرتان است. مسلما یکی از بزرگترین دلایلی که همسرتان شما را برای ازدواج انتخاب کرده است این بوده که شما توانستید احساسات او را به دست بیاورید. پس یکی از بزرگترین مسوولیتهای زندگی شما این است که بتوانید همواره احساسات همسر خود را درک کرده و به آنها اهمیت دهید. پذیرش مسوولیت در قبال احساسات همسرتان به این معنی است که همیشه احساسات او را جدی گرفته و سعی کنید که احساساتش را جریحهدار نکنید.
یکی از جوانب دیگر مسوولیتپذیری، احترام به همسرتان و جدی گرفتن شخصیت اوست.
احترام گذاشتن یکی از بزرگترین مسوولیتهای زناشویی است. احترام به نظرات، رفتارها و حتی تنهایی و حریم خصوصی همسرتان و همچنین احترام به خانواده، فامیل، دوستان و آشنایان همسرتان نشانه مسوولیتپذیری شماست، پس به خود واقعی همسرتان احترام بگذارید.
● مسوولیت در برابر فرزندان
وقتی صاحب فرزند میشوید در مقام پدر او یکسری مسوولیتهایی دارید که اکثر آقایان آنها را نمیدانند و فکر میکنند که تمام مسوولیت بزرگ کردن فرزندان با مادر است و پدر فقط وظیفه دارد که گاهی از سر تفریح با فرزندش سر و کله بزند. از همان ابتدا که همسرتان باردار میشود شما وظیفه دارید که آرامش جسمی و روانی را برای همسر و فرزندتان فراهم کنید و در این مسیر طاقتفرسا در کنار همسرتان باشید و سختیهایی که او به عنوان مادر متحمل میشود را درک کنید. پس از به دنیا آمدن نوزاد نیز در نگهداری او به همسرتان کمک کنید و به فرزندتان اجازه دهید همیشه شما را کنار خودش احساس کند و شما را موجودی جدای از مادر نبیند. تماس جسمی با نوزاد از طرف پدر میتواند در ارتقای هوشیاری نوزاد موثر باشد و از طرفی به همسرتان در امر بزرگ کردن بچه کمک کنید تا او نیز بتواند آرامش نسبی به دست بیاورد و در تربیت و پرورش فرزندتان کوشاتر و مفیدتر عمل کند. هر چه فرزندتان بزرگتر میشود اگر بتوانید با او یک رابطه دوستانه و صمیمانه برقرار کنید به شما نزدیکتر خواهد شد.
منبع : چهاردیواری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست