پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

خورش خلال


خورش خلال

خورش خلال یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کرمانشاهی است.این غذا بسیار مقوی و پر انرژی بوده و طعم بسیار خوشایندی دارند به طوری که اغلب افراد طعم آن را میپسندند. تهیه این غذا برای مجالس و میهمانی های رسمی پیشنهاد مناسبی است.

خورش خلال یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کرمانشاهی است.این غذا بسیار مقوی و پر انرژی بوده و طعم بسیار خوشایندی دارند به طوری که اغلب افراد طعم آن را میپسندند .تهیه این غذا برای مجالس و میهمانی های رسمی پیشنهاد مناسبی است.

مواد اولیه :

برای ۴ نفر

برگ بو ۲عدد (از عطاری تهیه کنید)

روغن حیوانی ۴ قاشق غذاخوری (در صورت نبودن از کره استفاده کنید)

آرد ۱ قاشق مربا خوری

لیمو عمانی ۶عدد

فلفل سیاه به میزان لازم

نمک به میزان لازم

زردچوبه نصف قاشق مرباخوری

رب گوجه فرنگی ۱.۵قاشق غذاخوری

زعفران ۲قاشق غذاخوری (آب کرده)

پیاز [پیاز] ۱عدد (متوسط و خرد شده)

زرشک سیاه ۲ قاشق غذاخوری

خلال بادام ۱۰۰گرم (سعی کنید در منزل تهیه کنید)

گوشت گوسفندی ۱ کیلو (از گوشت گاو هم میتوانید استفاده کنید)

چوب دارچین یک قطعه متوسط

هل ۳عدد (اختیاری)

تخم گشنیز به مقدار لازم (فقط جهت عطردار شدن)

طرز تهیه:

پیاز خرد شده را در روغن داغ تفت میدهیم و کمی قبل از طلایی رنگ شدن رنگ شدن گوشت را خرد کرده و به آن اضافه میکنیم کمی گوشت را سرخ میکنیم و سپس زردچوبه را اضافه میکنیم .مقداری اب به آن اضافه میکنیم به طوری که روی مواد را بپوشاند و حدود دو بند انگشت بالاتر از سطح مواد باشد.

خلال بادام را در کمی گلاب یا آب نیم گرم و یا زعفران دم کرده به مدت نیم ساعت خیس کنیدو سپس به همراه رب و نمک و لیمو عمانی داخل خورش بریزید. زرشک را نیم ساعت در آب خیس کنید تا به خورش رنگ ندهد و پس از گرفتن آب اضافه آن را به خورش اضافه کنید.در این زمان برگ بو و دارچین را به خورش اضافه کنید و یک و نیم تا دو ساعت زمان بدهید تا خوب پخته شود.یک ساعت مانده به پایان پخت آرد را در روغن تفت داده و به خورش اضافه کنید و در ۵ دقیقه آخر زعفران و روغن حیوانی را به خورش اضافه کنید.

نکات:

۱) زردچوبه اگر زیاد سرخ شود باعث تلخ شدن خورش میشود بیشتر از ۲۰ ثانیه آن را سرخ نکنید.

۲) اگر می خواهید خورش خوش رنگ شود بهتر است وقتی به جوش آمد کف روی آن را بگیرید

۳) اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد و اب آن کشیده شود تا مجلسی و خوشمزه شود.

۴) حتما بعد از طبخ چوب دارچین و هل را از خورش خارج کنید **