سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مبارزه با قاچاق و بسترسازی فرهنگی
![مبارزه با قاچاق و بسترسازی فرهنگی](/web/imgs/16/129/slkk61.jpeg)
طی سه دهه گذشته، ملت ایران فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته و موانع بزرگی را از پیش رو برداشته است. نه تنها موانع و مشكلات را یكی پس از دیگری حل كرده، بلكه در بعضی از عرصهها سرآمد شده و به الگوی موفقی برای سایر ملتها تبدیل گردیده است. سرآمدی در عرصه سیاسی و صلابت در عرصه دفاعی، پایداری در حفظ و اعتلای فرهنگ ملی و درخشش در عرصههای علمی از جمله برتریهای ملت ایران است.
● سرآمدی در عرصه سیاسی
در عرصه سیاسی، استقلال ملت ایران سرآمد و زبانزد است. ما فارغ از نیات قدرتهای مسلط جهان هر تصمیمی را كه منطبق بر اهداف و راهبردهای ما و متناسب با مصالح و منافع ملی ماست اتخاذ میكنیم و مهمتر اینكه؛ در این تصمیمات بارها و بارها برخواست سیاسی قدرتهای سلطهگر فائق آمدهایم و نه تنها استقلال سیاسی خود را حفظ كردهایم، بلكه موجب بیداری و آزادیخواهی سایر ملل نیز شدهایم.
بخش عظیمی از ملتهای جهان، امروز همان شعارهایی را میدهند كه ملت ایران سالها منادی آن بوده است. نهضت ضدآمریكایی و ضد استكباری كه امام خمینی (ره) برپا كرد امروز بیش از یك میلیارد نفر عضو دارد؛ كه از شرق خاور دور تا غرب آمریكای لاتین پراكندهاند. خروش این نهضت بزرگ جهانی را هر روز در اجتماعات خودجوش ملتهای مختلف شاهدیم و برخورد مردم كشورها با سفر مقامات آمریكایی و انگلیسی به كشورشان تنها نمونهای از این جنبش است.
آنان كه نقشه انزوای جمهوری اسلامی را كشیدهاند و هزینههای گزافی برای بدنام كردن ما پرداختهاند، روز به روز منفورتر میشوند و بحمدالله ایران اسلامی روز به روز محبوبتر و پرنفوذتر. این پیروزیهای سیاسی مرهون حضور مستمر همه مردم در صحنه است.
در عرصه سیاسی، ما پیروزیم؛ چون وحدت داریم و یكپارچهایم و هر جا كه استقلال و منافع ملی ما به خطر افتد، همه جناحها و دستجات، مواضع خود را كنار میگذارند، با هم منسجم و در حركت بزرگ ملت ذوب میشوند. نمونه برجسته این وحدت را در دفاع یكپارچه ملت ایران در حمایت از مردم لبنان و فلسطین و یا استقامت در مقابل زورگویی استكبار در مسأله انرژی هستهای بخوبی میتوان دید.
● صلابت دفاعی
در عرصه دفاعی، قدرت و صلابت ملت ایران به اندازهای است كه بزرگترین ابرقدرتها را باز میدارد و از هرگونه تعرض منصرف میكند. خوف و وحشت آنان از سلاح و ساز و برگ ما نیست، هر چند آنها میدانند كه نیروهای مسلح ما در این سالها كه فشار بیش از حد تهدیدات، متوجه ما بوده است؛ بیكار ننشستهاند و دست به ابتكاراتی در حوزه تسلیحاتی و تاكتیكها و تكنیكهای رزمی زدهاند كه هر كدام از آنها مستقلاً میتواند یك قدرت بزرگ نظامی را غافلگیر، شگفتزده و زمینگیر كند؛ لكن دشمنان بیش از آنكه از این سلاحها (كه چند مورد از دهها مورد آن در رزمایش اخیر به نمایش درآمد) بترسند، از مقاومت، ایمان عمیق قلبی و یكپارچگی ملت ایران میترسند.
آنها دیدهاند كه، وقتی پای حفاظت از میهن اسلامی به میان آید، ملت ایران، چطور یكپارچه و منسجم میشوند و با ایثار و فداكاری، دشمن تا دندان مسلح را در هم میشكنند. این قدرت دفاعی، هم درمقابل قدرت مسلط رژیم شاهی، هم در مقابل ارتش تحتالحمایه شرق و غرب صدام و در مقابله با حضور قدرتهای استكباری در خلیج فارس، بارها تجربه شده و به اثبات رسیده است.
● پایداری درحفظ و اعتلای فرهنگ ملی
در عرصه فرهنگی، ملت ایران زیر شدیدترین تهاجمات دشمن مقاومت كرده و كماكان ارزشهای فرهنگی خود را حفظ كرده است. نزدیك به یكصد شبكه رادیو، تلویزیونی و ماهوارهای بطور مستقیم مشغول جنگ روانی، تبلیغات و تهاجم فرهنگی علیه ملت ما هستند. دهها موسسه تحت حمایت صهیونیسم و استكبار با انتشار نثر و نظم و ساخت فیلم و جعل تاریخ، به ارزشها و مقدسات ما توهین میكنند و سعی در تغییر باورهای ملت ما دارند. چنین تهاجم گسترده فرهنگی در تاریخ بیسابقه بوده است و حتی نمونه ضعیفتری از آنهم تاكنون مشاهده نشده است؛ با این وجود، ملت ما كماكان نه تنها ارزشهای فرهنگی خود را حفظ كرده، بلكه بخش عظیمی از آنرا به سراسر جهان صادر كرده است؛ بطوریكه امروز شاهد شكوفایی اسلام ناب محمدی (ص) در اغلب كشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی هستیم.
درست است كه عده انگشتشماری، تحت تأثیر تهاجم فرهنگی غرب رفتار یا ظواهر خود را تغییر دادهاند، اما این نباید ما را از واقعیت غافلكند. نوروز امسال ۵ میلیون نفر به زیارت امام رضا (ع) رفتند و جبهههای دفاع مقدس ۵/۱ میلیون بازدیدكننده داشت. اگر این صحنهها و موارد زیادی از این قبیل را عمیقاً بررسی كنیم، خواهیم دید حتی آن عده كه تحت تأثیر تهاجم فرهنگی منحرف شدهاند، تأثیرپذیری شان در حد تغییرات رفتاری باقی مانده و غالباً لایههای عمیقتر فرهنگ یعنی ارزشها، باورها و جهانبینی و عقاید خود را حفظ كردهاند.
این موفقیتهای فرهنگی تحت شدیدترین تهاجمات، ثمره وحدت ملت ایران و پایداری بر ارزشهای اسلامی است. رمز بقاء و اعتلای فرهنگ ما این است كه همه به اسلام وفادارند و هر جا ارزشهای آن به خطر افتد همه مردم دستجمعی وارد عمل میشوند و در مقابل تهاجم به ارزشها عكسالعمل واحد از خود نشان میدهند.
● درخشش در عرصههای علمی
در عرصه علمی نیز احساس ملی و یكپارچگی مردم موفقیتهای چشمگیری بدنبال داشته است. ایران یك درصد جمعیت جهان را در خود دارد ولی چندین درصد از مدالهای علمی جهانی را هر ساله از آن خود میكند. پیشرفتهای بزرگ علمی در علوم هستهای، سلولهای بنیادین و تولید مواد، نمادهای این موفقیتهاست.
این پیروزیها از آنجا حاصل میشود كه همه نسبت به ارزش پیشرفت علمی كشور یك احساس مشترك داریم و وقتی پای پرچم جمهوری اسلامی ایران به میان میآید، رقابتهای صنفی كنار گذاشته میشود؛ دانش و تجربه همه بكار گرفته میشود و یكپارچه به میدان میآییم.
● آرامش در عرصه امنیت داخلی
حتی در مسائل عمده امنیتی و ناامنیهایی كه با هدایت بیگانگان در ایران ایجاد شده است، وحدت و یكپارچگی ملت و احساس مشترك نسبت به ضرورت امنیت ملی بود كه جمهوری اسلامی ایران را از خطر بسیار بزرگ منافقین، تودهایها، سلطنتطلبها، و اشرار و خوانین و گروهكهای تجزیه طلب كردستان و بلوچستان نجات داد.
اگر اطلاعیههای دولت و دستگاههای امنیتی را در آن روزها كه این جریانات، یكی پس از دیگری متلاشی میشدند مرور كنیم؛ همه موفقیتها مرهون اطلاعات ۳۶ میلیونی آن روزگار بود و همه مردم از یخ فروش و سبزی فروش تا روحانی و مهندس كارخانه در آن نقش ایفا میكردند. مردم قهرمان و مومن كرد، عشایر پاك و دوستداشتنی بلوچ، عشایر غیور عرب خوزستان و خلاصه همه مردم از هر قوم و قبیله یكپارچه به صحنه آمدند و همه ناامنیهای سازمان یافته از آن سوی مرزها را كه توسط آمریكائیها و صهیونیزم سازماندهی و هدایت میشد، در حضور عظیم و یكپارچه خود چنان محو كردند كه مردم حتی نام آن جریانات ضدانقلابی را هم كمتر به خاطر میآورند.
ملت ایران با این همه درخشندگی در عرصههای مختلف چرا در عرصه اقتصادی سرآمد نباشد؟
آیا موفقیتهای پی در پی سیاسی، پیروزیهای بزرگ دفاعی، غلبه بر ناامنیهای عمده، برتریهای علمی در عرصه جهانی و حفظ هویت و فرهنگ ملی زیر شدیدترین تهاجم فرهنگی برای اداره موفق كشور و حركت به سمت چشمانداز ترسیم شده نظام كافیست؟ خیر! ما امروز با مشكلاتی در عرصه اقتصاد مواجه هستیم و برای تكمیل این حلقه پیروزی، باید بر این مشكلات نیز فائق آییم. با اینهمه صدرنشینی در عرصههای مختلف چرا وقتی نوبت به اقتصاد ایران میرسد، میگوییم اقتصاد مریض؟ برای بهبود این وضع چه باید بكنیم؟
پیروزی در عرصه اقتصادی نیز راهی ندارد جز همان مسیری كه در سایر عرصهها پیمودهایم. وجه اشتراك همه موفقیتها حضور همه مردم در صحنه، انسجام و یكپارچگی و یك احساس مشترك ملی و پایبندی به ارزشهای مكتبی است. امام خمینی (ره) وصیت فرمود كه رمز بقاء و پیروزی ما در دو كلمه است: «با خدا باشیم و با هم باشیم» یا «همه با هم با خدا باشیم».
آیا غلبه بر مشكلات اقتصادی، كه ما امروز با آن دست و پنجه نرم میكنیم و حل مشكلاتی چون بیكاری، تورم، بالابودن نرخ سود بانكی، ضعف سرمایهگذاری، ناركارآمدی بعضی صنایع و...، از پیروزی در جنگ تحمیلی، تهاجم اشرار و ضد انقلاب، تهاجم فرهنگی و فشارهای گسترده سیاسی بینالمللی سخت تر است؟ جواب این سوال نمیتواند مثبت باشد. چرا كه از یكسو ملتی، با هوش و استعداد سرشار و نیروی انسانی با سواد و تحصیلكردهایم؛ و از سوی دیگر صاحب منابع غنی زیرزمینی، آب و خاك حاصلخیز فراوان، موقعیت خوب جغرافیایی و... هستیم. ما اغلب زیرساختها را برای داشتن قویترین اقتصادهای جهان در اختیار داریم. پس چرا در عرصه اقتصادی نتوانستهایم به آن زیبایی كه در سایر عرصهها درخشیدهایم بدرخشیم؟ هر چند این مساله وجوه متعدد و قابل اعتنایی دارد كه هر یك به نوبه خود از اهمیت زیادی برخوردارند؛ اما اگر بخواهیم به كلیدیترین محور در این موضوع اشاره كنیم، باید بگوییم، بیتوجهی به ارزشهای مكتبی در مدیریت اقتصادكشور و نداشتن یك احساس مشترك نسبت به اقتصاد ملی است.
اقتصاد ملی یعنی سرمایههای مادی كه همه ملت در آن سهیماند و همه از بهبود آن سود مادی فراوانی نصیبشان میشود و افت آن موجب خسارت مادی به همه ملت میگردد؛ به عبارتی همان بیت المال.
اگر ارزش ریال ایران در مقابل ارزها افزایش یابد و ریال مستحكم شود، همه ملت سود میبرند. اگر صاحبان سرمایه علاقمند به سرمایهگذاری در كشور شوند، همه از آن سود میبرند. اگر تولیدات صنعتی ایران قابلیت رقابت در دنیا را داشته باشد و بازارهای بینالمللی را فتح كند، اگر محصولات كشاورزی ایران در ابعاد وسیع به بازار جهانی راه یابد، همه ملت ایران ذینفع خواهند بود و گرنه همه متضرر میشوند.
نسبت اقتصاد ملی به ثروت یك به یك مردم، مانند نسبت هواست برای سلامت تك تك مردم. هوای سالم برای سلامت همه افراد جامعه مفید است و هوای ناسالم سلامت همه را به خطر میاندازد. چه برای آن كس كه هوا را آلوده كرده و چه برای كسی كه محیط زیست را پاس داشته است. وقتی هوا آلوده شد سلامت همهشان به خطر می افتد.
اگر اقتصاد ملی سالم باشد، قدرت خرید و ثروت همه افزایش مییابد؛ وقتی ناسالم شد، دامن همه را میگیرد؛ حتی آن كسی كه تصور میكند سود كرده است، بازنده است.
توصیه این نیست كه افراد به فكر منافع خود نباشند؛ حرف اینست كه منفعت طلبی باید حد و مرزی داشته باشد و خط قرمز و حد و مرز آن اقتصاد ملی است، كه در رعایت شرع و قانون متبلور است.
هر صنفی دنبال منفعت خود باشد تا آنجا كه به اقتصاد ملی آسیب نزند، مصرفكننده دنبال سود خودش باشد، تولیدكننده سود خودش را مطالبه كند، فروشنده و توزیعكننده دنبال درآمد خودش باشد، دولت درآمدهای خودش را مطالبه كند، ولی این مطالبات و منفعتطلبیها تنها تا جایی ادامه یابد كه ضرری متوجه اقتصاد ملی نشود و همه با هم همپیمان باشیم كه صیانت از اقتصاد ملی را خط قرمز منفعت طلبیهای شخصی و صنفی و بخشی خود قرار دهیم. تنها در این صورت است كه میتوانیم در وانفسای رقابت و مبارزه نفسگیر تنگاتنگ اقتصاد جهانی امروز ارزش پول ملی را حفظ كنیم و اقتصاد كشور را سرپا نگهداریم.
در ورزش، هر كدام از تیمهای باشگاهی حق دارند كه افراد تیم خودشان را تبلیغ كنند. با دیگر تیمها رقابت و حتی علیه همدیگر جنگ روانی كنند. به همدیگر گل بزنند و... ولی وقتی بازی بینالمللی در پیش داریم اینجا تیم ملی موضوعیت دارد و همه باید یكپارچه تیم ملی خودمان را تشویق كنیم. در اینجا اگر هر كسی دنبال باشگاه خودش باشد، بدون شك شكست میخوریم.
امروز تجارت جهانی مطرح است و اقتصاد ملی ما تحت فشار یك رقابت شدید بینالمللی است. اگر غفلت كنیم و در عرصه اقتصادی به یك وحدت و اجماع ملی نرسیم، نه تنها به پیروزیهایی مانند عرصههای علمی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی نخواهیم رسید، بلكه در عرصه اقتصادی شكست سختی خواهیم خورد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست