چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
گوشت، نقش ویژه ای درخون سازی و رشد دارد
مهم ترین غذایی که احتیاج ماده آلبومینی بدن را تامین می کند گوشت است.
گوشت حیوانات قصابی گوسفند، گوساله و گاو در هر صد گرم ۱۱۷ گرم ماده پروتئینی دارد.
گوشت حیوانات جوان مانند بره شیری، جوجه و امثال آن مغذی تر، خوش طعم تر و دارای الیاف می باشد ولی در بدن مقدار زیادتری اسید اوریک تولید می کنند که دفع آن از راه ادرار سبب خستگی کلیه ها می شود و برای کسانی که کلیه آن ها دچار کم کاری یا مبتلا به امراض عفونی هستند متناسب نمی باشند.کسانی که کبد و کلیه آن ها خسته و نارساست، نباید در خوردن جگر، دل، قلوه و مغز سر حیوانات افراط کنند و دیگر این که افراط در خوردن گوشت موجب تصلب رگ ها، خستگی و عدم فعالیت کبدی می شود.
برای کسانی که کلیه های دردناک و ناراحت دارند، خوردن گوشت ممنوع است، زیرا سبب بروز بیماری هایی مانند نقرس و مسمومیت ادراری و غیره می شود.در دوره نقاهت بیماران یا موقعی که شخص لاغر شده یا فشار خون پایین آمده است، و هم چنین کسانی که استعداد ابتلا به بیماری سل دارند یا مسلول هستند، مصرف گوشت لازم و مفید است.
از سن هفتاد سال به بالا، باید از مواد آلبومینی، بیشتر استفاده کرد که در گوشت و لبنیاتی مانند ماست و پنیر یافت می شود.
اهمیت غذایی
گوشت مهم ترین ماده غذایی بوده که شامل: پروتئین، فسفر، ویتامین های B۱۲ و B۶ ،روی، منیزیم و آهن می باشد.گروه گوشت و حبوبات به علت نقشی که در رشد و خون سازی دارند از اهمیت ویژه ای برخوردارند.آهن موجود در این گروه باعث خون سازی و از کم خونی و فقر آهن جلوگیری می کند.
آهن موجود در غذاهای گوشتی همراه با مواد غذایی ویتامین C، بهتر جذب می شود.
زنانی که در سنین باروری قرار دارند به ویژه زنان باردار و دختران نوجوان نیاز به آهن بیشتری دارند، بنابراین باید در برنامه روزانه خود از منابع غذایی آهن دار یعنی گروه گوشت و حبوبات به اندازه نیاز بدن مصرف کنند.
مواد غذایی:
مواد غذایی این گروه شامل، انواع گوشت قرمز و گوشت پرندگان، ماهی، حبوبات (عدس، نخود، لوبیا و ماش)، تخم مرغ و مغزهای خشکبار (گردو، بادام، پسته و..) می باشد.
میزان توصیه شده:
ـ سهم روزانه مورد نیاز از این گروه ۳-۲ سهم می باشد.
ـ یک سهم از گروه گوشت و حبوبات برابر با ۶۰ گرم گوشت قرمز، گوشت پرندگان و ماهی پخته است.
ـ یک سهم از این گروه برابر با ۶۰ گرم گوشت چرخ کرده می باشد.
ـ یک سهم از این گروه برابر با یک تخم مرغ می باشد.
ـ یک سهم از این گروه برابر با نصف لیوان حبوبات پخته می باشد.
ـ یک سهم از این گروه برابر با یک چهارم لیوان انواع مغزها مانند: گردو، پسته، بادام و... می باشد.
ـ یک سهم از این گروه برابر با ۶۰ گرم جگر یا دل می باشد.
نکات اساسی در آماده سازی غذاهای گوشتی
برای خارج کردن گوشت از حالت یخ زده، آن را شب قبل در یخچال بگذارید.
گوشت مرغی که تیره، پر خون و کبود است قابل مصرف نمی باشد.گوشت مرغ نگهداری شده در شرایط نامناسب خاکستری و گاهی سبز رنگ و غیر قابل مصرف می باشد.قبل از پختن و مصرف گوشت های قرمز، تمام چربی قابل دید و پوست آن را که دارای چربی زیاد است جدا کنید و تا آن جا که ممکن است از سرخ کردن گوشت خودداری کنید.به علت بالا بودن چربی زیاد در مصرف مغز و زبان افراط نکنید.
نکات اساسی در آب پز کردن گوشت:
۱) هیچ گاه گوشت را برای پختن در آب فراوان قرار ندهید.
۲) آبی را که برای آب پز کردن گوشت خام استفاده می کنید نباید داغ باشد و باید از آب سرد استفاده کنید.
۳) شعله گاز زمان پخت کم باشد.
۴) نمک گوشت مرغ را از ابتدا و گوشت قرمز را در آخر پخت به آن اضافه کنید.
مودی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست