چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۲۱ راه برای مدیریت استرس
۱) اگر در زندگیتان با استرس زیادی مواجه هستید بهتر است با آن کنار بیایید. برای این کار راه حل مشخص و ثابتی وجود ندارد که تضمین کند شما روز بدون استرسی خواهید داشت اما راههایی وجود دارد که به کمک آنها میتوانید استرس را مدیریت کنید....
۲) انرژی منفیتان را تخلیه کنید
اگر عصبانی هستید و به اصطلاح زود جوش میآورید، انجام فعالیت فیزیکی برای شما یک راه حل مناسب است. با این کار میتوانید هیجانها و انرژیهای منفی را تخلیه کنید. هر وقت احساس کردید دارید عصبانی میشوید بیرون بروید و بدوید یا در خانه یک کار جسمی انجام دهید. مثلا کف آشپزخانه را تمیز کنید. اینطوری هم یک کار مفید انجام دادهاید و هم احساس بهتری به شما دست میدهد.
۳) مدیریت زمان را فراموش نکنید
در ابتدای روز و پیش از اینکه کارهای روزانه را آغاز کنیم این احساس که زمان کافی برای انجام کارها نخواهیم داشت، احساس بسیار بدی است. در روزهایی که سرتان شلوغ است و وقت آشپزی ندارید میتوانید از بیرون غذا سفارش دهید. اگر حجم کارتان زیاد است، از تقسیم کار استفاده کنید. وقتتان را طوری تنظیم کنید که انجام کارها به شما آسیب نرساند.
۴) با یک فرد قابل اعتماد صحبت کنید
در میان گذاشتن مشکلات با یک فرد دیگر حتی اگر راه حل فوری جلوی پایتان نگذارد موجب میشود احساس راحتی کنید. اگر فرد قابل اعتمادی سراغ ندارید یا نمیخواهید مشکلتان را با دوستان و آشنایان و اقوام در میان بگذارید، از یک مشاور کمک بگیرید.
۵) برای استراحت برنامهریزی کنید
در مواقعی مانند انجام پروژههای کاری بزرگ، ماموریتهای کاری، اسبابکشی یا حتی ارتقای کاری که استرستان زیاد میشود، برای استراحت و آمادگی برای انجام ادامه کار برنامهریزی کنید. شاید لازم باشد انجام کار را کمی به تعویق بیندازید و پس از استراحت کار را با انرژی بیشتری آغاز کنید.
۶) از نوشتن کمک بگیرید
وقتی دچار استرس هستید و احساس میکنید در شرایط بدی قرار دارید، از نوشتن کمک بگیرید و احساستان را درباره آنچه اتفاق افتاده روی کاغذ بیان کنید. مطالعات نشان داده است که نوشتن درباره تجربههای سخت و دردناک زندگی به کاهش استرس و اضطراب ناشی از پنهان کردن احساس ناخوشایند کمک میکند. نوشتن به فرد کمک میکند موضوع را درک کرده و آن را جزو تجربههای گذشته به حساب بیاورد. هنگام نوشتن میتوانید بدون نگرانی درباره واکنش شنونده صادقانه به اتفاقاتی که در زندگی افتاده فکر کنید. بنابراین بهتر است برای سلامتیتان هم که شده دفتر مخصوصی برای این کار در نظر بگیرید و اتفاقات پراسترس زندگیتان را در آن یادداشت کنید. برای نوشتن محل ساکتی را انتخاب کنید. موقع نوشتن راحت باشید و به دستور زبان و جمله بندی مناسب فکر نکنید. دفتر را در جایی خصوصی قرار دهید و با خودتان صادق باشید.
۷) وقتی بیمار هستید وانمود نکنید که حالتان خوب است
هنگام بیماری مرخصی بگیرید و تا بهبودی کامل در خانه استراحت کنید. اگر شغلتان طوری است که بدون همکاری شما کار پیش نمیرود، از همکارانتان بخواهید کار را به خانه بیاورند تا وظایفتان را در خانه انجام دهید.
۸) سرگرمی داشته باشید
حتی اگر احساس میکنید از کارتان راضی هستید و یا آنقدر مشغول کارید که وقت سرگرمی ندارید، حداقل به علایقتان توجه کنید. داشتن سرگرمی و پرداختن به علایق یکی از راههای ساده و مفید کاهش استرس است.
۹) چیزهایی را که نمیتوانید تغییر بدهید، بپذیرید
همه مشکلات قابل حل نیستند. بیماری یا مرگ یکی از اعضای خانواده نمونه این مشکلات است. در چنین مواقعی پذیرش مشکل استرستان را کمتر میکند.
۱۰) خودتان را بشناسید
هیچکس نمیتواند قول یک زندگی بدون استرس را به شما بدهد. نسخهای برای آرامش شما بپیچد و یا فرمولی ارایه بدهد که استرس زندگیتان به طور کامل از بین برود. دیگران تنها میتوانند توصیههایی به شما پیشنهاد کنند اما این خود شما هستید که باید دنیای درونتان را بشناسید و از میان توصیههای مختلف آن که با شما سازگارتر است را انتخاب کنید.
۱۱) از خود درمانی بپرهیزید
برخی افراد برای کاهش استرس و برای برطرف کردن دردهای ناشی از آن خودسرانه سراغ داروهای مسکن و آرامبخش میروند، در حالی که این کار راه حل مناسبی نیست و مصرف طولانی مدت این داروها میتواند عوارضی داشته باشد و مشکلاتی به وجود بیاورد.
ورزش کنید و تغذیه خوبی داشته باشید: گاهی وقتها دور کردن استرس و رسیدن به احساس آرامش کار آسانی نیست. لازم است با تغذیه و رژیم غذایی مناسب و ورزش و فعالیت بدنی منظم سطح استرستان را مدیریت کنید.
۱۲) استراحت و خواب کافی داشته باشید
گاهی وقتها افراد آنقدر مشغول میشوند که چیزهایی که برای سلامتیشان لازم است را هم فراموش میکنند. بدن برای ترمیم خودش به خواب کافی نیاز دارد. کمخوابی افراد را تحریکپذیر و آسیبپذیرتر میکند. اگر بیش از یک هفته تا ۱۰ روز دچار بیخوابی شدید، حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.
۱۳) تمدد اعصاب را فراموش نکنید
برخی افراد وقتی احساس میکنند استرسشان زیاد است به خودشان قول میدهند که فردا استراحت کنند یا هفته آینده بیشتر از خودشان مراقبت کنند، در حالی که این کار اشتباه است. شما میتوانید در هر روز و هر زمان که بخواهید حتی برای چند دقیقه هم که شده احساس آرامش کنید. به جای موکول کردن زمان آرامش به فردا و هفته بعد میتوان از زمانهایی مانند مسیر خانه و محل کار یا فاصله بین ملاقاتهای کاری برای کسب آرامش و تمدد اعصاب استفاده کرد.
۱۴) زمانی برای بازی در نظر بگیرید
انجام بعضی کارها افراد را عصبی میکند و لازم است زمانی هم برای آرامش و استراحت اختصاص پیدا کند، حتی اگر این استراحت یک چرت کوتاه باشد. اگر فشار کاریتان زیاد است و تعطیلات آخر هفته به گردش و مسافرت کوتاه یک روزه بروید و یا دست کم یکی دو ساعت به خودتان اختصاص دهید. مثلا والیبال بازی کنید. برای خودتان چیزی بخرید یا پیادهروی کنید.
۱۵) از «نه» گفتن نترسید
اگر کار اضافهای به شما واگذار شد که انجاماش واقعا برایتان مشکل است، نه بگویید. قبول مسوولیت زیاد و خارج از توان شما را تحت استرس زیادی قرار میدهد.
۱۶) برای دیگران کاری بکنید
این کار ممکن است به نظرتان خوشبینانه یا سادهانگارانه بیاید اما انجام دادن کاری برای دیگران و خوشحال کردن آنها موجب میشود احساس بهتری داشته باشید و زندگیتان رنگ و بوی دیگری بگیرد.
۱۷) به احساس خستگیتان احترام بگذارید
هر وقت خسته شدید، به جای اینکه خودتان را به انجام کار مجبور کنید، کار را متوقف کنید، کمی استراحت کنید و دوباره با نیروی بیشتری به کارتان ادامه دهید.
۱۸) در یک زمان فقط یک کار انجام دهید
گاهی وقتها میخواهیم همه کارها را با هم انجام دهیم و چیزی را از قلم نیندازیم. اینطور مواقع بهتر است فهرستی از کارهایی که قرار است انجام شود تهیه کنید و اولویتها را مشخص کنید و برای هر کار زمان مشخصی در نظر بگیرید. موارد مهمتر و ضروریتر را زودتر انجام دهید. این کار موجب میشود فشار کاریتان کمتر شود و استرستان کاهش پیدا کند.
۱۹) یاد بگیرید مسوولیتها را به دیگران واگذار کنید
بعضی وقتها شما نمیتوانید همه کارها را خودتان انجام دهید اما کار حتما باید انجام شود. اینطور مواقع بهترین راه کمک گرفتن از دیگران و واگذاری مسوولیت به آنهاست.
۲۰) با دیگران موافق باشید
گاهی وقتها آنقدر تحریکپذیر میشویم که میخواهیم با همه مخالفت کنیم. اگر احساس کردید زندگیتان طوری شده که با همه سر ناسازگاری دارید کمی صبر کنید، حتی اگر واقعا با دیگران موافق نیستید، بگذارید آنها راه و روش خودشان را داشته باشند. آنها هم ممکن است در مواقع دیگری با شما موافق باشند. همین حس همکاری و هماهنگی در کار گروهی فضای احساسی شما را تغییر داده و استرستان را کمتر میکند.
۲۱) واقعبین باشید
وقتی حجم کاری که باید انجام شود زیاد است، حساسیت به خرج ندهید و یک کار را برای رسیدن به نتیجه بسیار مطلوب چند بار انجام ندهید. انجام کار در حد قابل قبول کافی است. گاهی وقتها حساسیت زیاد در نتیجه کار تاثیری ندارد و تنها موجب استرس میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست