دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

راهنمای خرید مانیتور کامپیوتر


راهنمای خرید مانیتور کامپیوتر

تقریبا اولین معیار در انتخاب اکثر کاربران, سایز مانیتور است سایز مناسب برای مانیتور مورد نیاز شما, براساس فضای موجود در میز کار, نوع کار و البته بودجه شما, انتخاب می شود

تقریبا اولین معیار در انتخاب اکثر کاربران، سایز مانیتور است. سایز مناسب برای مانیتور مورد نیاز شما، براساس فضای موجود در میز کار، نوع کار و البته بودجه شما، انتخاب می‌شود. در حال‌حاضر بهترین سایز نمایشگرهای ال‌سی‌دی را می‌توان ۲۳ یا ۲۴ اینچ دانست که در آنها کیفیت تصویر قابل قبول بوده و از طرفی فضای خیلی زیادی را نیز اشغال نمی‌کنند. هرچه رزولوشن مانیتور بالاتر باشد بهتر است. امروزه اختلاف قیمت بین مانیتورهای Full HD یا همان با مانیتورهای دارای رزولوشن پایین‌تر بسیار کم است پس سعی کنید مانیتور با رزولوشن ۱۰۸۰p انتخاب کنید. هنوز هم برخی از مانیتورهای ال‌سی‌دی با پورت VGA که با نام‌های RGB یا ۳۲‌پین نیز شناخته می‌شود عرضه می‌شود. سعی کنید از خرید این مانیتورها خودداری کرده و در عوض به دنبال مانیتور با پورت دیجیتال DVI باشید. با پورت DVI تقریبا می‌توان مانیتور را به تمامی ابزارهای مختلف متصل کرد اما اگر مانیتور موردنظر شما دارای پورت HDMI نیز باشد امکانات بیشتری خواهید داشت.

زمان پاسخگویی مدت‌زمانی است که یک پیکسل نیاز دارد تا از رنگ سفید به سیاه و سپس مجددا به سفید تغییر حالت دهد. اگر پیکسل‌ها نتوانند به اندازه کافی سریع عمل کنند تصاویر متحرک سریع مانند بازی‌، فیلم‌های اکشن و ورزشی به‌صورت تیره و تار نمایش داده می‌شوند. زمان پاسخگویی پنج میلی‌ثانیه برای بازی و تماشای فیلم قابل قبول است و هرچه زمان پاسخگویی تصویر کمتر باشد، بهتر است. تعداد دفعاتی که نمایشگر می‌تواند در هر ثانیه تصویر را به‌روز کند براساس هرتز اندازه‌گیری می‌شود. هرچه رفرش‌ریت مانیتور بالاتر باشد، حرکت بین فریم‌های تصویر نرم‌ و روان‌تر انجام می‌شود. نسبت کنتراست تصویر با تقسیم حداکثر روشنایی نور در رنگ سفید به حداکثر روشنایی رنگ مشکی، محاسبه می‌شود.

نسبت کنتراست تصویر آن عددی نیست که تولیدکننده‌ها اعلام می‌کنند. از نظر علمی نسبت واقعی کنتراست تصویر در بهترین نمایشگرهای ال‌سی‌دی بین ۵۰۰/۱ تا ۰۰۰/۳ است اما تولیدکننده‌ها تقریبا هرگز کنتراست واقعی تصویر نمایشگر خود را اعلام نمی‌کنند. تنها در برخی از مقالات و مشخصات فنی دستگاه‌ها اشارات کوچکی به کنتراست واقعی تصویر (Native Contrast) می‌شود. از آنجایی که اعداد بزرگ همیشه در تصمیم‌گیری مشتری تاثیرگذارند، شرکت‌ها برای استفاده تبلیغاتی، خاصیت بی‌مفهوم و بی‌معنی «کنتراست داینامیک تصویر» (Dynamic Contrast Ratio) را ابداع کردند و آن را برجسته و بزرگ و بااهمیت جلوه دادند.

خاصیت بی‌معنی و بی‌ارزش نسبت داینامیک کنتراست تصویر به شرکت‌های کوچک اجازه داد تا محصول رده‌پایین بازار خود را با محصولات درجه‌یک بازار مقایسه کنند و برخی اوقات با اعلام عدد بزرگ‌تر، خود را باکیفیت‌تر از رقبا معرفی کنند چون هر کس دروغ بزرگ‌تری بگوید برنده است. رفته‌رفته، تولیدکنندگان پارا فراتر نهاده و عبارت «داینامیک» را نیز از تعریف بی‌معنی «کنتراست داینامیک تصویر» حذف کردند و امروز شاهد مشخصه «کنتراست تصویر» با اعداد بزرگ و جذاب و فریب‌دهنده هستیم که البته هیچ تاثیری در کیفیت تصویر ندارد. کنتراست داینامیک تصویر به چه معناست؟ زمانی که سیگنال ویدیویی نمایشگر کاملا سیاه می‌شود، نمایشگر به حالت آماده‌باش (Standby) می‌رود تا به‌صورت قابل ملاحظه‌ای نور خروجی نمایشگر کاهش یافته و در نتیجه انرژی مصرفی آن نیز کاهش یابد. در LED-Backlit تقریبا ال‌ای‌دی‌ها خاموش می‌شوند و در نتیجه میزان روشنایی نور به صفر کاهش می‌یابد. تعریف واقعی کنتراست تصویر این است: «تقسیم حداکثر روشنایی رنگ سفید به حداکثر روشنایی رنگ مشکی.» حال تولیدکنندگان برای دستیابی به عدد بزرگ‌تر، پیک رنگ مشکی غیرواقعی در زمان Standby را برای محاسبه کنتراست استفاده می‌کنند؛ عددی که به هیچ دردی نمی‌خورد و هیچ تاثیری در کیفیت تصویر ندارد و تنها برای گمراه کردن مصرف‌کننده استفاده می‌شود.