سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

شیـردهـی و ۶ علامـت غیـرقـابـل ‌اعتـماد


شیـردهـی و ۶ علامـت غیـرقـابـل ‌اعتـماد

۱) بیدار شدن مکرر در شب: هرچند کودکی که از شیر مادر تغذیه می‌کند به طور طبیعی در طول شب به دفعات برای تغذیه بیدار می‌شود ولی والدین ممکن است اشتباها بیدار شدن و شیر خوردن مکرر او …

۱) بیدار شدن مکرر در شب: هرچند کودکی که از شیر مادر تغذیه می‌کند به طور طبیعی در طول شب به دفعات برای تغذیه بیدار می‌شود ولی والدین ممکن است اشتباها بیدار شدن و شیر خوردن مکرر او را طی ساعت‌های شب به حساب عدم کفایت شیرمادر بگذارند. بعضی از مادران حتی به توصیه‌ یا فشار اطرافیان، شیرخشک هم به فرزند خود می‌خورانند و چون هضم آن خیلی مشکل‌تر و طولانی‌تر از شیرمادر است بنابراین شیرخوار ممکن است مدت طولانی‌تری بخوابد و طلب شیر نکند و این تصور غلط را برای خانواده ایجاد کند که شیرمادر ناکافی بوده است.

۲) مکیدن دست: مادر می‌تواند از این علاقه شدید به مکیدن برای افزایش حجم شیر خود استفاده کند.

۳) ظاهر رقیق شیرمادر: بعضی از مادران رنگ و غلظت شیر دوشیده شده خود را با شیر پاستوریزه یا شیرخشک مقایسه می‌کنند که این کار صحیحی نیست.

۴) زود به زود شیرخوردن: از ویژگی‌های ارزشمند شیرمادر آن است که هضم بسیار آسانی دارد و به سرعت جذب شود.

۵) کوچک و نرم شدن پستان: پستان‌های مادر از ۲ تا ۳ روز پس از تولد نوزاد، پرخون‌تر و محتقن‌تر و همراه با افزایش تولید شیر به سرعت بر حجم آنها افزوده می‌شود. پس از چند روز این حالت احتقان از بین می‌رود ولی تولید شیر همچنان افزایش می‌یابد. بسیاری از مادران کوچک‌تر و شل شدن پستان را حمل بر کاهش حجم شیر خود می‌کنند که این برداشت نادرستی است.

۶) گریه زیاد شیرخوار: هر چند بهتر است هرگاه شیرخواری گریه می‌کند مادر او را زیر پستان خود قرار دهد ولی درعین حال بسیاری از شیرخواران صرف‌نظر از اینکه چگونه تغذیه شوند، همه روزه مدت زمانی را گریه می‌کنند.

دکتر سیدعلیرضا مرندی

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی