پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
گوشت و انواع بستهبندی آن
انواع فرآوردههای خوراکی با منشا دامی، به خصوص گوشت قرمز و سفید از اجزای لاینفک رژیم غذایی محسوب میشوند که برای دستیابی به جامعه سالم، به ویژه در ابعاد جسمی و ذهنی اقشار جوان و روبه رشد بسیار ضروری است. تأمین سلامت و کیفیت مواد غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و در همین ارتباط بستهبندی بهداشتی و عمر ماندگاری محصول دارای جایگاه ویژه است. در این مطلب در قالب چند پرسش و پاسخ، اطلاعاتی را درباره بهداشت فرآوردههای دامی مرور میکنیم.
انواع بستهبندی فرآوردههای خام دامی
۱) بستهبندی معمولی در ظرف یکبار مصرف که فرآورده در ظروف معمولی یکبار مصرف قرار میگیرد و با پوشش پلاستیکی مناسب روی آن، مانع از آلودگیهای ثانویه میشوند.
۲) بستهبندی در خلأ در ظروف یکبار مصرف با استفاده از دستگاه وکیوم(vaccum) هوای موجود در بسته تخلیه میشود و به این وسیله اکسیژن در تماس مستقیم با فرآورده نخواهد بود.
۳) بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در ظروف یکبار مصرف که در این روش با استفاده از گازهای خنثی نظیر۲ N و۲ CO ترکیب هوای مجاور فرآورده در داخل بستهبندی را تغییر داده و گازهای مورد نظر با نسبت مناسب در مجاورت فرآورده خواهند بود.
۴) بستهبندی کارتنی که فرآورده با حجم بالا را در پوشش پلاستیک و کارتن سه لایه غیرقابل نفوذ آب قرار میدهند.
استاندارد زمان نگهداری فرآوردههای خام دامی
عمر ماندگاری به مدت زمانی پس از تولید فرآورده میگویند که در صورت نگهداری در شرایط تعریف شده، ویژگیهای مطلوب حسی، شیمیایی، فیزیکی یا ویژگیهای میکروبی حفظ شده و در نهایت فرآورده سالم و مناسب باقی میماند. این زمان بر اساس نوع بستهبندی و شرایط نگهداری تعیین میشود.
چرا عمر ماندگاری اهمیت دارد؟
گروه مصرفکننده آسیبپذیر یا جمعیت حساس که جمعیت هدف هستند، ۲۵ درصد هر جامعهای را تشکیل میدهند که شامل کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار، افراد مسن بالای ۶۵ سال، سالمندان، معلولان و افرادی که دارای ضعف دستگاه ایمنی هستند مانند سرطانیها یا افرادی که پس از پیوند عضو از داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، است.
بنابراین استفاده از فرآوردههای خام دامی پس از عمر ماندگاری، حتی اگر ظاهر فرآورده تغییر قابل ملاحظهای هم پیدا نکرده باشد، از نظر علمی صحیح نیست.
● سیاستهای بهداشتی
با توجه به خطر انتقال برخی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق تماس یا مصرف فرآوردههای خام دامی از جمله: ۱۶ نوع بیماری باکتریایی مثل سیاهزخم، ۳۰ نوع بیماری ویروسی مثل تبخونریزی دهنده کریمه کنگو، ۲۲ نوع بیماری انگلی مثل کیستهیداتیک، سلسله مراقبتهای بهداشتی به شرح ذیل صورت میپذیرد:
۱) پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و بیماریهای واگیردام و بیماریهای انگلی در مزرعه
۲) بازرسی بهداشتی لاشه و آلایش مربوطه در کشتارگاهها
۳) بازرسی بهداشتی در مراکز بستهبندی در تمامی مراحل
۴) بازرسی بهداشتی محلهای توزیع و مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی
توصیههای بهداشتی
۱) از خرید و مصرف فرآوردههای خام دامی بدون مهر دامپزشکی یا برچسب معتبر دامپزشکی جداً خودداری فرمایید.
۲) از خرید گوشت چرخکرده از قبل آماده شده در بستهبندی متفرقه، جداً خودداری کنید.
۳) فرآوردههای خام دامی خود را فقط از مراکز معتبر و دارای مجوز بهداشتی خریداری کنید.
۴) هنگام قطعه قطعه کردن یا شستوشوی فرآوردههای خام دامی از دستکش استفاده کنید.
۵) از خرید فرآوردههای خام دامی که خارج از یخچال عرضه میشود، جداً خودداری فرمایید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا انتخابات دولت سیزدهم روز دختر انتخابات مجلس رئیس جمهور رافائل گروسی مجلس شورای اسلامی رهبر انقلاب حجاب مجلس
قتل سلامت شهرداری تهران تهران وزارت بهداشت هواشناسی پلیس آموزش و پرورش بارش باران سیل فضای مجازی شهرداری
دولت قیمت خودرو خودرو گاز قیمت دلار نمایشگاه نفت مالیات قیمت طلا مسکن ایران خودرو بازار خودرو حقوق بازنشستگان
نمایشگاه کتاب سپند امیرسلیمانی نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون سینمای ایران سریال دفاع مقدس کتاب تئاتر موسیقی سینما
دانش بنیان اینوتکس
اسرائیل غزه رژیم صهیونیستی جنگ غزه رفح حمله به رفح مصر نوار غزه ترکیه طوفان الاقصی اوکراین فرانسه
رئال مادرید فوتبال لیگ قهرمانان اروپا استقلال پرسپولیس بایرن مونیخ لیگ برتر بازی باشگاه استقلال لیگ برتر ایران ذوب آهن نساجی
هوش مصنوعی اینترنت تبلیغات عیسی زارع پور اپل سامسونگ آب گوگل ناسا پارک فناوری پردیس
سرطان آسم اعتماد به نفس سنگ کلیه هندوانه کمردرد بیماران خاص بیمه سبزیجات