سه شنبه, ۲۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 11 March, 2025
مجله ویستا

خوب , بد , زشت


خوب , بد , زشت

مصرف غذاهای چرب و حجیم دستگاه گوارش انسان را دچار اختلال میكند

بسیاری از غذاهایی که دوستشان داریم ، برایمان ضرر دارد و کارشناسان تغذیه نسبت به مصرف آنها بارها تذکر داده اند.با این حال ، جای خالی آن غذاها را گاهی احساس می کنیم و بعد از مدتی دوباره سراغشان می رویم.

گوشت قرمز یا گوشت سفید؟

سالها به گوشتخواران توصیه می شد برای حفظ سلامت خود بیشتر گوشت سفید مصرف کنید، اما حالا کارشناسان معتقدند که اگر شخصی قبلا به این توصیه ها عمل نمی کرده ، خیلی هم نباید احساس گناه کند.گوشت بی پوست و استخوان ران مرغ خیلی ارزان تر و لذیذتر از گوشت سینه است.تنها تفاوت آنها این است ، که گوشت ران چرب تر و پرکالری تر است. کارشناسان معتقدند گوشت قرمز علاوه بر طعم لذیذ، مزیتهایی مثل بالا بودن میزان آهن دارد.

به همین دلیل ، رنگ آن قرمز است ، ولی به هر حال چربی آن بالاست. ضمنا بهتر است برای مصرف گوشت مرغ و بوقلمون و... حتما پوست آن را جدا کنیم.

کره گیاهی یا کره حیوانی؟

امروزه کیفیت مارگارین ها (کره گیاهی) بسیار بالا رفته و بهتر شده است. به همین دلیل ، نسبت به گذشته طرفداران بیشتری دارد.

اما خبرهایی هم وجود دارد، مبنی بر این که مارگارین دارای چربی ناقل است که باعث مسدود شدن رگهای قلب می شود.

با این حال ، متخصصان تغذیه معتقدند چربی کره حیوانی خطرناک تر است. یکی از استادان تغذیه دانشگاه تافتز می گوید: قطعا سالمترین انتخاب مارگارین است ، زیرا امروزه همه مارگارین ها عاری از چربی های ناقل است.میزان اسیدهای چرب اشباع شده در کره حیوانی بسیار بالاست که این اسیدهای چرب اشباع شده بشدت باعث افزایش کلسترول خون می شوند.هنگامی سر و کله چربی های ناقل پیدا شد، که کارخانه داران سعی داشتند چربی های مایع را به چربی های جامد تبدیل کنند (مثلا روغن مایع را به مارگارین). تحقیقات نشان داده است که چربی های ناقل باعث افزایش کلسترول و چربی بدخون می شود، که بسیار خطرناک است.

سالادها

بهترین توصیه این است که برای مصرف روزانه حتما با سالاد خود، روغن های گیاهی مثل روغن زیتون استفاده کنید و با افزودن سرکه میوه های مختلف و سبزیهای تازه سالاد را خوش طعم تر کنید.

میوه های فندقی و کره آنها

نکته جالبی که از تحقیقات حاصل شده ، این است که میوه های فندقی مثل گردو و فندق و پسته و بادام زمینی و کره حاصل از این میوه ها بسیار سالم و مناسب و منبع بسیار خوبی برای کسب و تامین پروتئین است.در گذشته نسبت به روغن هایی که زمان تولید کره های بادام زمینی به آن اضافه می کردند، ابراز نگرانی می شد؛ اما مطالعات اخیر نشان می دهد که میزان چربی ها و روغن های مصنوعی کره بادام زمینی و... بسیار اندک است.کارشناسان تغذیه معتقدند بیشترین میزان این چربی های ناقل در کیک ها، بیسکویت ها و غذاهای سرخ شده و آماده طبخ است. کره بادام زمینی کالری بسیار زیادی دارد. بنابراین توصیه می شود بیش از ۲ قاشق غذاخوری در روز مصرف نشود.به هر حال کره بادام زمینی و حتی خود دانه ها و مغزها مملو از اسیدهای چرب اشباع شده و پروتئین است و همچنین منبع بسیار غنی منیزیم و پتاسیم و ویتامین E است که برای قلب بسیار سودمندند.

تخم مرغ خوشمزه و دوست داشتنی

محققان معتقدند مصرف تخم مرغ برای تنظیم کلسترول و بهبود بیماری های قلبی بسیار مفید است.در گذشته تصور می شد تخم مرغ فقط محتوی کلسترول بد است ، اما امروزه مشخص شده است که تخم مرغ در برگیرنده چربی های خوب و بد است.بنابراین آن طور که قبلا تصور می شد تخم مرغ برای سیستم قلبی عروقی ضرری ندارد؛ بخصوص زرده تخم مرغ یک منبع باارزش از پروتئین است.بنابراین باید حتما تخم مرغ را جزو رژیم غذایی روزانه قرار داد. البته در مصرف آن نیز باید حد اعتدال را نگه داشت.

سالم تر زندگی کنیم

سعی کنید حتی الامکان از غذاهای پرحجم و کم کالری استفاده کنید و هرگز پرخوری نکنید.اگر امروز از یک ماده غذایی استفاده می کنید که پروتئین و یا چربی بالایی دارد، سعی کنید در مصرف سایر مواد پرچرب و پروتئین خیلی دقت کنید.به این معنی که مثلا اگر در روز یک عدد تخم مرغ مصرف کرده اید که مملو از پروتئین است ، باید در مصرف گوشت و لبنیات کمی دقت کنید، تا زیاده روی نکرده باشید، یا مثلا اگر یک مشت دانه و مغز مصرف کرده اید، که پر از اسیدهای چرب امگا ۳ است ، می توانید برای پیشگیری از ایجاد هر مشکلی هنگام شام با غذای خود روغن زیتون میل کنید.کارشناسان معتقدند راه و روش های مختلفی وجود دارد، تا به کمک آنها بهترین و سالم ترین انتخاب را در ارتباط با مواد غذایی مصرفی داشته باشید و از مصرف زیاد کالری و چربی خودداری کنید؛ اما این بدین معنی نیست که ما غذاها را به ۲ دسته خوب و بد تقسیم کنیم.همه باید سعی کنیم در مصرف انواع مواد غذایی توازن و تعادل ایجاد کنیم .