چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
DHCP Server چیست
DHCP مخفف Dynamic Host Control Protocol می باشد، DHCP یکی از سرویس های پایه شبکه می باشد که تحت سیستم عامل های ویندوز ان تی ، ویندوز ۲۰۰۰ سرور و ویندوز ۲۰۰۳ سرور قابل پیاده سازی می باشد.
آدرس های IP یکی از مهمترین اجزای شبکه های کامپیوتری در دنیای امروز می باشند که در لایه سوم از مدل مرجع OSI کار می کنند و در حال حاضر از ورژن چهار آن در سراسر دنیا به طرز گسترده ای استفاده می شود و کارشناسان و متخصصین در حال تحقیق و توسعه آن و آماده سازی ورژن شش آن می باشند.
در شبکه هایی که پلاتفرم آن مایکروسافت می باشد به سه طریق مختلف امکان آدرس دهی IP وجود دارد :
▪ Static IP Addressing
در این روش که معمولا در شبکه های کوچک کاربرد دارند آدرس دهی توسط یک فرد یا مدیر شبکه انجام می پذیرد. در این روش برای آدرس دهی به هر رایانه می بایست به تنظیمات شبکه آن رایانه رفت و تغییرات لازم را اعمال نمود.
▪ APIPA
در این روش که مخفف Automatic Private IP
Addressing می باشد و یکی از پروتکل هایی می باشد که توسط سیستم عامل XP و جهت کاربر پسند کردن این سیستم عامل توسط شرکت مایکروسافت ارائه می گردد.
در این روش اگر آدرسی به صورت دستی یاStatic برای رایانه در نظر گرفته نشود و DHCP Server نیز در شبکه ما موجود نباشد سیستم عامل به صورت خودکار یک آدرس IP برای رایانه ما در نظر می گیرد ، این آدرس آی پی از یک رنج خاص که توسط شرکت مایکروسافت بدین منظور رزرو شده است و در حقیقت از آدرس های خصوصی یا Private می باشد. مایکروسافت این پروتکل را به منظور سهولت کار، کاربران ابداع نمود تا در شبکه های خانگی و شبکه های اداری کوچک تنها با اتصال کابل ها کاربران بدون نیاز به تنظیمات آدرس دهی از بستر شبکه استفاده نمایند.
▪ Dynamic Host Control Protocol
در این روش که در شبکه های Medium To Large کاربرد ویژه ای دارد، یک سرور به منظور خدمات دهی به ایستگاه های کاربری در نظر گرفته می شود و وظیفه این سرویس دهنده یا سرور اختصاص آدرس آی پی به ایستگاه های کاربری و مدیریت آدرس ها می باشد . پیکربندی این سرور در پلاتفرم های مختلف از جمله لینوکس و مایکروسافت به مدیر شبکه این امکان را می دهد که بر اساس سیساست های سازمان پلان IP Addressing سازمان را تدوین نموده و ایستگاه های کاربری این امکان را می دهد که بدون دخالت مدیر شبکه و به صورت اتو ماتیک پیکر بندی مربوط به آدرس دهی آی پی آنها از طریق DHCP Server انجام میپذیرد. استفاده از DHCP Server در شبکه ها ضمن ساده نمودن کار مدیر شبکه امکان مدیریت متمرکز آدرس دهی را نیز امکان پذیر می سازد.
فریدون صیدی راد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست