سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

آشپزخانه تکانی در ۱۴ حرکت


آشپزخانه تکانی در ۱۴ حرکت

دستورالعمل تمیز کردن لوازم آشپزخانه

آشپزخانه برای خانم‌ها به منزله قلب خانه است و اگر همیشه تمیز و مرتب باشد، آشپزی در آن ساده‌تر خواهد بود...

دکتر «جیل گریمز» که پزشک خانواده و نویسنده کتاب‌های متعددی درباره بهداشت مواد غذایی است، روش‌های جالبی برای تمیز کردن وسایل آشپزخانه پیشنهاد داده است؛ روش‌هایی ساده اما کاربردی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

۱. تمیز کردن پارچ دستگاه مخلوط‌کن: پس از اتمام کار پارچ دستگاه مخلوط‌کن، آن را زیر شیر آب ببرید و کمی آب و یک قطره مایع ظرفشویی در آن بریزید. سپس پارچ را به دستگاه برگردانید و بیست ثانیه آن را روشن کنید. در آخر فقط کافی است پارچ را آبکشی کنید.

۲. تمیز کردن مایکروویو: سریع‌ترین راه این است که تعدادی دستمال حوله‌ای خیس را درون مایکروویو قرار دهید و آن را ۳ تا ۵ دقیقه با درجه حرارت بالا روشن کنید. بخار حاصل از آب حوله‌های خیس می‌تواند لکه‌های چربی داخل مایکروویو را نرم کند. وقتی حرارت یکی از دستمال‌های حوله‌ای پایین آمد، از آن برای پاک کردن سطح داخلی دستگاه استفاده کنید. برای رفع بوی بد داخل مایکروویو نیز یک فنجان آب را با نصف فنجان آبلیمو مخلوط کنید و آن را ۳ تا ۵ دقیقه داخل مایکروویو بجوشانید و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه خارج کنید.

۳. تمیز کردن قوری قهوه‌جوش: قوری شیشه‌ای دستگاه قهوه‌جوش به سرعت لکه‌های قهوه‌ای رنگ را به خود می‌گیرد، به‌خصوص اگر به مدت طولانی به صورت نشسته باقی بماند. سریع‌ترین راه ‌حل برای پاک‌کردن آن استفاده از مقداری یخ، نمک و لیمو است. یک‌چهارم از قوری را با یخ پر کنید. آب نیمی از یک لیمو را در قوری بریزید و دو قاشق سوپخوری نمک به آن بیفزایید. این مخلوط را ۲ دقیقه داخل قوری بچرخانید و سپس قوری را آبکشی کنید. به این ترتیب، این ظرف به سرعت سفید خواهد شد.

۴. تمیز کردن تابه چدنی: بیشتر آشپزها می‌دانند برای حفظ خاصیت ضدچسبندگی تابه چدنی، هرگز نباید از مایع ظرفشویی برای شستن آن استفاده کرد یا آن را با سیم ظرفشویی سایید. پس چگونه باید آن را تمیز کرد؟ از نمک استفاده کنید. اگر تابه با آب و اسکاچ نرم به راحتی تمیز نمی‌شود، آن را با یک دستمال حوله‌ای نرم و مقداری نمک بسایید و آبکشی کنید. سپس به وسیله پارچه‌ای آغشته به روغن آشپزی، سطح داخل تابه را با روغن بپوشانید تا دوباره لایه روغنی خود را به دست آورد.

۵. تمیزکردن دستگاه قهوه خردکن: مقداری برنج سفید خام درون قهوه خردکن بریزید، به‌خصوص اگر از دستگاه برای خرد کردن ماده دیگری غیر از دانه‌های قهوه استفاده کرده‌اید. بیشتر متخصصان توصیه می‌کنند از دستگاه قهوه خردکن برای خردکردن ادویه‌های خشک استفاده نشود زیرا بوی مواد خردشده‌ای مانند چوب دارچین و ریحان خشک تقریبا از بین نمی‌روند.

۶. تمیز کردن رنده: از یک قلموی آشپزی برای از بین بردن باقیمانده مواد رنده شده روی دو طرف رنده استفاده کنید. این کار مانند یک جادو عمل می‌کند.

۷. گندزدایی سینک ظرفشویی: آن را با قالب‌های یخی که مخلوطی از آب و سرکه به میزان برابر هستند، بسایید.

۸. تمیز کردن فنجان قهوه‌خوری: برای زدودن لکه‌های قهوه از روی فنجان‌های چینی، آنها را با مقدار مساوی نمک و سرکه تمیز کنید.

۹. تمیزکردن آسان فر گاز: یک قاشق چایخوری مایع ظرفشویی، یک قاشق چایخوری آب لیموترش و یک و نیم قاشق چایخوری مایع سفیدکننده را در یک لیوان آب گرم حل کنید. محلول را با اسفنج به دیواره‌های داخل فر بمالید و بگذارید ۴۵ دقیقه بماند. سپس با دستمال مرطوب چند بار سطوح را تمیز کنید. این پاک‌کننده دستی، مواد خشک‌شده و چربی‌های سوخته را از دیواره‌ها جدا می‌کند.

۱۰. جرم‌گیری کتری: برای برطرف کردن املاح موجود در کتری، کتری را با آب و سرکه پر کنید و بگذارید جوش بیاید. اجازه دهید این محلول ۱۰ تا ۱۲ ساعت در کتری بماند تا املاح به خوبی از کتری جدا شوند.

۱۱. تمیزکردن تخته آشپزخانه: مقداری نمک و جوش شیرین روی تخته بریزید و با اسکاچی خیس آن را بسایید.

۱۲. تمیز کردن سبدهای حصیری: آنها را در تشتی پر از نمک و آب فرو ببرید و با برسی نرم به آرامی تمیز کنید.

۱۳. تمیز کردن سفره از لکه‌های چربی: یک روز سفره را جلوی نور آفتاب قرار دهید.

۱۴. تمیز کردن یخچال: هنگام تمیز کردن یخچال باید تمام محتویات آن را خالی کنید و با اسفنج و آب صابون ولرم آن را بشویید. سپس با جوش شیرین روی آن را بکشید و بعد با حوله نرمی داخل یخچال را خشک کنید.

ترجمه: راضیه فیضی

منبع: ریدرزدایجست