سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
قهرمانان علم در سال ۲۰۰۸ از نگاه «نیوساینتیست»
نشریه «نیوساینتیست» که در گروه نشریات معتبر علمی قرار دارد در روزهای پایانی سال۲۰۰۸ میلادی به بررسی و رتبه بندی فعالیت های علمی در جهان پرداخته و اسامی مشاهیر علمی را که در این سال خبرساز بوده اند را اعلام کرده است. این نشریه در گزارش اخیر خود اسامی هشت تن از دانشمندانی را که فعالیت های آنان در راستای نجات بشر و سیاره زمین و حفظ محیط زیست بوده را چنین عنوان کرده:
۱) استیون چو: «چو» برنده جایزه نوبل فیزیک و مدیر آزمایشگاه ملی «لارنس برکلی» است که به تازگی توسط «باراک اوباما»، رئیس جمهور منتخب آمریکا بعنوان یکی از کاندیداهای وزارت نیرو و انرژی این کشور انتخاب شد. وی در هر دو زمینه تغییرات جوی و گرمایش زمین و همچنین بازیافت مواد غذایی بعنوان منابع انرژی توانایی های لازم را داشته و می تواند در سال آینده نقشی موثر در تامین منابع انرژی بخصوص در میان ملت های نیازمند به این منابع داشته باشد.
۲) جورج چرچ: وی یکی از استاتید دانشگاه «هاروارد» بوده و برای اولین بار شرکتی را به منظور تولید کامل توالی ژنوم مشتریان خود احداث کرد. در فاز اول این پروژه وی قصد تولید ۱۰۰هزار توالی کامل از انسان را دارد. در عین حال چرچ در حال مطالعه بر روی سوخت های زیستی بوده و قصد دارد با تغییرات در باکتری ها اقدام به تولید نوعی سوخت پاک کند.
۳) سوانته پابو: وی در موسسه انسان شناسی تکاملی «مکس پلانک» در «لایپزیک» آلمان موفق به تولید توالی دی ان ای باستانی از صورت انسان های اولیه شد. در سال جاری وی به همراه همکارانش موفق به تکمیل این توالی از انسان های اولیه شدند و در عین حال توانستند نسخه ای اولیه از توالی ژنوم ماموت ها را نیز بدست بیاورند. تلاش های وی در زمینه تکامل، انسان شناسی و طب زیستی همچنان ادامه دارد.
۴) آلن استرن: یکی از مقامات ارشد «ناسا» که به تازگی به دلیل عدم پذیرش قطع بودجه های مرتبط با تحقیقات فضایی استعفا داده است. وی در حال حاضر اجرای عملیات ماموریت سفر به مشتری را به عهده دارد.
۵) جان پندری: وی یکی از اساتید کالج سلطنتی لندن بوده و در حال تحقیق بر روی موضوعی است که در سال ۲۰۰۸ توجه گروهی وسیع از جوامع را به خود معطوف کرد. وی در حال تکمیل جامه نامرئی و یا پارچه نامرئی بوده و نتایجی که تاکنون بدست آورده قابل توجه است.
۶ ) پیتر اسمیت: اسمیت از دانشگاه «آریزونا» مدیر عملیات کاوشگر «فونیکس» بر روی سیاره مریخ بوده است. این کاوشگر اطلاعات بسیار با ارزشی از این سیاره ناشناخته به دانشمندان ارائه کرده و میلیون ها تصویر از سطح سیاره مریخ تهیه و ثبت کرده است.
۷) کن کالدریا: تحقیقات وی در دانشگاه «استنفورد» در زمینه مهندسی زمین بوده و طی سال ها تحقیقات وی در حال کشف راه حل هایی موثر برای نجات زمین از گرمای جهانی است. وی در سال اخیر در انگلستان سخنرانی درباره شیوه های کاهش گرمای جهانی ارائه کرده و در سال آینده نیز جلسه ای مبنی بر مهندسی زمین در «کوپنهاگ» خواهد داشت. جلسه ای که در آن سران کشورها به منظور امضا» معاهده جایگزین معاهده «کیوتو» حضور خواهند یافت.
۸) لین ایوانز: وی در سمت ریاست برخورد دهنده بزرگ «هادرون» در «سرن» یکی از نقش های اصلی بزرگ ترین داستان علمی سال را بعهده دارد. زمانیکه این آزمایشگاه بزرگ در ماه سپتامبر فعالیت خود را آغاز کرد ذرات خدا، ماده تاریک و ابعاد دیگر وجود موضوعاتی بودند که ذهن قشر وسیعی را به خود مشغول کرده بود و میلیون ها نفر از طریق تلویزیون شاهد روشن کردن این دستگاه بودند. اکنون برای دست یافتن به جواب این سوال ها باید در انتظار تعمیر برخورددهنده هادرون بود.
گفتنی است; نشریه «نیوساینتیست» در قسمتی دیگری از این گزارش به نام افرادی اشاره کرده که در سال۲۰۰۸ به نوعی بر دنیای علم تاثیر گذاشته اند. «کلودیو کاستلو»، اولین گیرنده نای بازسای شده توسط سلول های بنیادین در جهان و همچنین «باراک اوباما» به دلیل برگزیدن مشاهیر علم بعنوان قسمتی بزرگ از هیئت دولت خود از جمله این افراد هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست