شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا

اگر تنها بودید و قلب تان درد گرفت


اگر تنها بودید و قلب تان درد گرفت

توصیه ها و هشدارهایی درباره سکته در تنهایی

ترجمه: فاطمه مهدی‌پور/

بیشترین علت مرگ‌ومیر بعد از تصادف‌های رانندگی، حمله‌های قلبی است. برای کاهش خطر ایست قلبی هنگام حمله قلبی، باید سریع و با دقت عمل کرد. مشکل بزرگ‌تر زمانی است که حین حمله قلبی کسی کنارتان نباشد...

اما در این مواقع چه باید کرد؟ در صفحه «سالمندان» این هفته به شما می‌گوییم اگر در زمان حمله قلبی تنها بودید، چه اقدام‌هایی انجام دهید تا خطر به حداقل برسد.

● با اورژانس تماس بگیرید

فرض کنید در خانه یا خیابان تنها هستید و ناگهان در قفسه سینه خود دردی احساس می‌کنید، به سختی نفس می‌کشید، احساس سنگینی می‌کنید، در استخوان فک، شانه و بازویتان درد می‌پیچد و برای چند دقیقه ادامه پیدا می‌کند. در این صورت معطل نکنید و بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. احتمال اینکه دچار حمله قلبی شده باشید و یک لخته خون یکی از رگ‌های قلب?تان را بسته باشد، زیاد است. هرچه زودتر به مراکز درمانی برسید به نفعتان است.

● آرام باشید

وقتی با اورژانس تماس گرفتید، وقت آن است که آرام باشید. دراز بکشید یا روی صندلی بنشینید. آرامشتان را حفظ کنید تا اورژانس از راه برسد. دلیل اینکه باید بنشینید یا دراز بکشید، این است که نباید فعالیت بدنی داشته باشید تا به عضلات قلبتان بیش از حد فشار نیاید.

● آسپیرین بخورید

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف آسپیرین در زمان حمله قلبی می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند زیرا آسپیرین با اثر ضدانعقادی خون، لخته‌ای که رگ را گرفته و نمی‌گذارد اکسیژن به قلب برسد را برطرف می?کند. با این حال اگر نمی‌دانید دچار حمله قلبی شده‌اید یا مشکل دیگری در میان است بهتر است، احتیاط کنید و این دارو را مصرف نکنید.

معمولا بیمارانی که دچار مشکل عروق کرونری هستند، همیشه در منزل آسپیرین دارند و می‌توانند با مشاهده اولین علایم حمله قلبی (احساس درد در ناحیه قفسه سینه، فک، بازو و...) و در فاصله‌ای که منتظر رسیدن اورژانس هستند، آسپیرین مصرف کنند. توجه داشته باشید مصرف این دارو به افرادی که آلرژی و زخم معده دارند، توصیه نمی‌شود.

● لباس‌تان را سبک کنید

شیشه اتومبیل را پایین بکشید و دکمه‌های لباستان را باز کنید تا راحت‌تر نفس بکشید. حمله قلبی، حالت نگرانی، آشفتگی، احساس خفگی و تنگی نفس ایجاد می‌کند. برای اینکه تا رسیدن اورژانس این علایم را کاهش دهید، در وضعیت راحتی قرار بگیرید. دکمه پیراهن یا بلوزتان را باز کنید. اگر به حرکت و تلاش زیادی نیاز ندارد، شیشه‌های اتومبیل را پایین بکشید و اگر در منزل هستید، پنجره‌ها را باز کنید تا هوا داخل شود و راحت‌تر نفس بکشید.

بعضی توصیه می‌کنند در زمان حمله قلبی، باید پشت سر هم سرفه کرد و نفس عمیق کشید اما هیچ پژوهش علمی‌ای ثابت نکرده است که این کارها به حفظ جان بیمار کمک کند بنابراین متخصصان چنین کاری را توصیه نمی‌کنند. افرادی که سرفه را مفید می‌دانند معتقدند سرفه مانند ماساژ قلبی عمل می‌کند اما به عقیده متخصصان، این باور رایج اشتباه است و سرفه کردن ممکن است حتی خطرناک هم باشد.

● با اتومبیل خودتان به بیمارستان نروید

اگر دچار حمله قلبی شده‌اید، سعی نکنید سوار اتومبیل خودتان بشوید و تا بیمارستان رانندگی کنید. این بدترین کار برای نجات جان خودتان است. در زمان حمله قلبی، هر لحظه که می‌گذرد، حیاتی است و بهترین راه، تماس با اورژانس است. اگر به اورژانس زنگ بزنید، یک گروه پزشکی بعد از چند دقیقه خود را به شما می‌رسانند که کمک‌های اولیه همراه دارند اما اگر بخواهید با اتومبیل خودتان به بیمارستان بروید، احتمال اینکه در ترافیک گیر بیفتید یا تصادف کنید، زیاد است.

● با همسایه یا نزدیکانتان تماس بگیرید

بهتر است در زمان حمله قلبی تنها نباشید به همین دلیل خیلی زود با همسایه یا یکی از نزدیکانتان که سریع می‌تواند خودش را به شما برساند، تماس بگیرید. وجود یک فرد دیگر می‌تواند استرستان را بکاهد. بهتر است شماره تلفن افرادی که می‌توانند در موارد اورژانسی سریع به کمک شما بیایند، را کنار تلفن و دم دست‌تان قرار دهید.

● علایم حمله قلبی را بشناسید

بیشتر مردم علایم حمله قلبی را نمی‌شناسند در حالی که تشخیص علایم حمله قلبی، می‌تواند جانشان را نجات دهد. در زمان حمله قلبی معمولا دردی در ناحیه قفسه سینه، پشت جناغ سینه می‌پیچد. انگار که قفسه سینه لای منگنه گیر کرده باشد و در این ناحیه فرد احساس فشار، تنگی نفس یا سوزش می‌کند. این درد ممکن است در چانه، شانه، بازو و بالای شکم نیز وجود داشته باشد. با مشاهده این علایم حتما با اورژانس تماس بگیرید.

منبع: Top sante