چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
بازی با هیولای کوچک سه بعدی
از موقعی که کنسول قابل حمل نینتندوی سهبعدی (Nintendo ۳DS) ـ که بازیهای شناختهشده چه مربوط به نسل پیشین بازیخورها و چه بازیهای جدید پرطرفدار برای آن به وفور در دسترس هستند ـ به بازار آمده، ما همواره از دو چیز آن شکوه و شکایت داشتهایم: به رغم داشتن گرافیک سطح بالا به دلیل صفحهنمایشهایی که بسیار کوچک به نظر میرسد، هیچوقت نمیتواند آنچنان که باید جلوه کند.
از سوی دیگر برای آنهایی که انگشتان کشیده و کف دست بزرگ دارند، دردست گرفتن و استفاده از این وسیله کوچک با گوشههای زاویهدارش خالی از اشکال نیست.
اما از همه اینها گذشته این کنسول ساخت شرکت نینتندو است؛ نابغههایی که دستههای کنترل جادویی کنسول گیم کیوب (GameCube) را خلق کردهاند.
حال اگر این شرکت میتوانست کنسول ۳DS جدیدی را عرضه کند که مجهز به صفحهنمایشهای بزرگتری بوده و استفاده از آن در فواصل زمانی طولانی راحتتر باشد، واقعا غوغا میکرد.
البته نینتندو هم همین کار را کرد. تاریخ به بازار آمدن آن در اروپا بیست و هشتم جولای بود و در آمریکای شمالی نیز نوزدهم آگوست سال جاری میلادی است.
این سیستم، مدل جدیدی از همان نینتندو ۳DS معروف است که هم شفای چشمهای به درد آمده است و هم مرهمی برای دستهای خسته.
بسیار شبیه به رده دستگاههای Dsi ، نینتندو به عقب برنگشته و سیستم را دوباره از نو اختراع نکرده، بلکه خیلی ساده ابعاد کنسول ۳DS XL را کمی بزرگتر ساخته است؛ یعنی نسخه مشابه با کاربردی کمی راحتتر از سیستم مشابه پیشین را طراحی و عرضه کرده است بنابراین آنهایی که انتظار افزایش کارایی سختافزاری یا جویاستیک آنالوگ دوم را داشتند، باید منتظر کنسول بازی دستی بعدی نینتندو باشند.
● صفحهنمایشها
قابل توجهترین تفاوت این دستگاه با سیستم پیشین، همان صفحهنمایشهای بزرگتر آن است؛ صفحهنمایش بالایی ۴.۸۸ اینچی سهبعدی با جلوه ویژه سهبعدی بدون نیاز به عینک (the glasses-free ۳D effect) بوده، در حالی که صفحهنمایش زیرین ۴.۱۸ اینچ است.
اگر از نزدیک به صفحهنمایشهای XL نگاه بیندازیم، متوجه نقصان وضوح آنها میشویم. اما به هر حال، بزرگی صفحه موجب قابلیت دید بهتر تصویر آن است.
با این حال جای تعجب است که چرا نینتندو با بزرگترکردن صفحهنمایشها، رزولوشن (تفکیکپذیری) آنها را بالا نبرده است و با اینکار باعث کاهش کیفیت تصاویر شده است.
این عیب بیشتر در منوهایی که متن روی آنها قرار دارد و بازیهایی مانند Mario Kart ۷ که جزئیات گوناگون را باید ببینید، بخوبی نمود میکند؛ بویژه هنگامی که بازیهای اصلی سیستم قدیمی DS را روی ۳DS XL امتحان میکنید، مشکل تفکیکپذیری بخوبی نمایان میشود.
گذشته از ماتی کم تصویر گذشته که حاصل پایین نگهداشتن قیمت و استفاده از پنلهای صفحهنمایش کمکیفیت است، هنوز رنگهای آن کاملا زنده بوده و در شرایط نورپردازی متفاوت تصاویر بخوبی قابل رویت است.
صحبتهایی است که جلوه ویژه ۳D مقداری در این دستگاه تقویت شده است، اما ما هیچ تفاوتی را در آن با سیستم پیشین حس نکردیم و جلوههای سهبعدی به همان خوبی قبل است.
● اندازه ابعاد
فاصله بین دکمههای هدایت و بازی اصلاح شده است، برای مثال هنگام بازی ماریو کارت هفت، دستهایتان به هم ساییده نمیشوند زیرا فاصله نسبتا مناسبی بین D-Pad و دکمه L دستگاه وجود دارد که بازی را برای بازیخورهای جوانتر با دستهای کوچک آسانتر کرده است.
با اینکه کنسول ۳DS XL خیلی بزرگتر از کنسول قبلی ۳DS نیست، اما گوشههای گرد و جنس بدنه ماتش آن را برای بازی خیلی دلپذیر کرده است.
در کل این مدل بسیار خوشدستتر است و رضایت بیشتر کاربر را در پی دارد.
با وجود بزرگ شدن سایز بدنه وزنش مناسب به نظر میرسد و تنها ۱۰۰ گرم سنگینتر از کنسول ۳DS استاندارد است.
اما جاگیری آن در جیب نسبت به سیستم اصلی چندان خوب نیست و بسختی در جیب جا میگیرد.
● ظاهر و حس بازی با ۳DS XL
زیبایی ظاهری ۳DS XL بیشتر به DSi XL نزدیک بوده و کمتر شبیه ۳DS اصلی است. جنس بدنه پلاستیک براق شیشهای کنسول اصلی در این محصول جدید به جنس پلاستیک غیربراق و مات تبدیل شده است که اثر انگشت و چربی دست را کمتر به خود میگیرد. گوشههای گرد و سطح صاف، حسی مدرن به آن میدهد.
همترازی قاب و نحوه قرارگیری و لولاهای بین صفحهنمایشها در دستگاه جدید نسبت به مدل پیشین واقعا عالی است و کاربر میتواند صفحهنمایشهای سیستم را در حالت نیمه یا کاملا باز قرار دهد که برای گذاشتن روی میز و استفاده از قلم لمسی استایلوس (stylus) کنسول جهت بازی ایدهآل است.
صفحهنمایش بالایی در XL کمی لاغرتر از کنسول قبلی است که ظاهری ظریف به آن بخشیده است. دکمههای سیستم جدید کمی بزرگتر و جنسcircle pad آن کمی متفاوت و بازی با آن خیلی راحت شده است.
دکمه کنترل D-pad آن نیز هنگامی که با انگشت رویش فشار دهید با صدای کلیک دلپذیری عمل میکند؛ البته همین مورد درخصوص دکمه circle pad نیز صادق است.
به خاطر داشته باشید بازیهای پر سر و صدا و مبارزهای را با صدای بلند در جمع بازی نکنید. چراغ LED ارتباط بیسیم در ۳DS XL به کنار سیستم منتقل شده، در نتیجه شما به آسانی میتوانید آن را از بالای دستگاه مشاهده کنید.
جفت دوربینهای نینتندو ۳DS XL مانند کنسول پیشین یک جفت دوربین VGA رو به چهره ۰.۳ مگاپیکسلی است که میتواند تصاویر ثابت سهبعدی را ثبت کند.
براساس تازهترین خبرهای منتشرشده، زمان دوام شارژدهی باتری آن افزایش یافته است. نینتندو میگوید باتری
۳DS XL با توجه به شرایط میتواند بین سه تا حدود هفت ساعت شارژدهی داشته باشد؛ با این حال در مسافرتهای طولانی همراه داشتن شارژر دستگاه را فراموش نکنید.
● جمعبندی
یکی از ارتقاهای دلپذیر در نینتندو ۳DS XL افزایش حافظه آن از کارت SD با ظرفیت دو گیگابایت به کارت SD با ظرفیت چهار گیگابایتی است که میتوانید همه دانلودهای Nintendo eShop خود را در آن ذخیره کنید.
صفحهنمایشهای بزرگتر و احساس راحتتر بازی با آن، استفاده از این سیستم را برای کاربران لذتبخشتر کرده است.
نینتندو با این تغییر مدل دستگاه بازی دستی را ارائه کرده که همه بازیخورها حتی کودکان با آن دستهای کوچکشان به آسانی و خیلی خوب با آن کنار آمده و از بازی با آن احساس بهتری دارند.
قیمت جهانی: کمتر از ۲۰۰ یورو در اروپا و حدود ۱۹۹ دلار در آمریکا
رنگها: نقرهای، آبی و قرمز
وزن: ۳۳۶ گرم
اندازه ابعاد: ۱۳۴ در ۷۴ در ۲۱ میلیمتر
جواد ودودزاده
منابع:
http://www.eurogamer.net
http://www.۳dsbuzz.com
http://www.t۳.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست