شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
وضعیت میكروبی سسهای سالاد
سسهای آماده جهت سالاد مانند مایونز كه در سطح تجارتی تهیه میشود حاوی سركه (اسید استیك) یا آب لیمو بهعنوان نگاهدرنده است. اگر مقدار اسید استیك از ۱/۵درصد تجاوز كند، محصول نهائی قابل مصرف نبوده و طعم آن نامطلوب است و اگر از مقدار فوق خیلی كمتر باشد سس زود فاسد میشود. طبق آزمایش و تجربیات انجام شده قابلیت نگهداری مایونز آماده در شرایط مناسب و سرما بین سه تا شش ماه است. سس مایونز حالت خامهای و رنگ زرد بسیار كمرنگ با طعم ملایم داشته، PH آن معمولا بین ۳/۶تا ۴است كه بیشتر مربوط به وجود اسید استیك به مقدار ۰/۵ تا۱/۲درصد است. وجود این اسید و سایر اسیدهای آلی برای طعم و مزه سس و نگاهداری آن ضروری میباشد. به هر حال اغلب بنزووات سدیم و یا سربات پتاسیم بهعنوان نگاهدارنده به سس مایونز اضافه میشود میزان روغن مایع محتوی سس از ۶۵تا ۸۰درصد متغیر است. در فاز آب مقدار نمك طعام حدود ۹تا ۱۱درصد و شكر ۷تا ۱۰درصد میباشد. میكروارگانیزمهای موجود در سس از اجزای تركیب دهنده آن، وسایل و تجهیزات تولید و از هوا منشأ میگیرند. تعدادی از میكروارگانیزمها میتوانند در PH پائین این فراورده زنده بمانند و معمولا به تعداد بسیاركم در سس وجود دارند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست