جمعه, ۲۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 14 March, 2025
از قابلمه مسی تا قابلمه آلومینیومی

خطرهای خراشخوردن ظرفها چیست؟ اگر بخواهید جنس ماندگاری را انتخاب کنید، چه جنسی انتخاب میکنید؟ در صفحه «کالا و سلامت» این هفته جواب این سوالها را بهخصوص در مورد قابلمه دادهایم.
قابلمه مسی
این قابلمهها که از قدیم در آشپزخانههای ایرانی بودهاند دوباره و با طراحی جدید در بازار عرضه شدهاند.
این جنس کاملا حرارت را به همه ظرف منتقل میکند.
تغییر رنگ کمی در محدوده زمانی دارد که به سمت سبز متمایل میشود.
داخل ظرفهای جدید را روکش میکنند تا سلامت را به خطر نیندازد.
قابلمههای پیرکس
برای پخت غذاهای آبدار مثل خورش مناسب هستند.
کارخانههای سازنده، آنها را برای استفاده روی گازهای برقی پیشنهاد میکنند که در ایران کاربرد زیادی ندارد.
قابلمههای نچسب
مصرفشان بیشتر از مصرفهای عمده و در رستورانها در خانهها و آشپزخانههای خانگی است.
برای سرخکردن و پختن بهترین انتخاب هستند.
تمیزکردنشان بسیار ساده است چون غذا به ته آنها نمیچسبد و روغن به راحتی از داخل آنها قابلزدودن است.
هنگام شستن حتما باید از یک اسفنج لطیف ابری استفاده کنید تا آن را خط نیندازد. نسبت به دیگر قابلمهها قیمت بالاتر و البته ماندگاری بیشتری دارد.
تغییر شکل نمیدهد.
قابلمههای رنگی
این قابلمههای رنگی استیل و ضدزنگ هستند و میتوانند فضای آشپزخانه شما را شاد کنند اما ممکناست رنگشان در طول زمان خش بخورد یا کمی تغییر کند.
وزن سبکی دارند. برای هر نوع پختی مناسب هستند.
به خاطر موادی که در آنها به کار رفته است، دوستدار طبیعت نام گرفتهاند.
داخل آنها براق شده و رنگ غذا را بهتر نشان میدهد.
قابلمه آلومینیومی
این قابلمههای آلومینیومی، برای پختوپز در خانهها و رستورانها و کافه تریاها مناسب هستند، وزن کمی دارند و در اندازههای بسیار مختلف عرضه شدهاند. این جنسهای جدید که در بازار عرضه شدهاند مثل جنسهای قدیمی سیاه نمیشوند و زود تغییر شکل نمیدهند. حرارت به یک میزان در همه سطوح آنها پخش میشود. قیمت مناسبی نسبت به بقیه قابلمهها دارند. برای پختوپزهایی که به زمان طولانی و آهسته جوشیدن نیاز دارند مثل سوپ، گوشت، شیر و... مناسب هستند زیرا برای مدت طولانی گرما را در خود نگهمیدارند. در زمان پخت، در ظرف را حتما بگذارید. این ظرفها برای سرخکردن طولانی موادغذایی هم مناسب هستند. هنگام شستشو باید بسیار مواظب باشید تا لعاب ظرف خراشیده نشود چون ترکیبهای سمی آلومینیوم میتواند وارد غذا شود.
قابلمه استیل
مناسب برای پخت سوپ و خورش است.
گرما را به میزان زیاد در خود نگهمیدارد.
مقاومت خوبی در برابر تغییر شکل و رنگ دارد.
سنگین نیست و شستشوی آن آسان و احتمال خراشخوردگیاش کم است.
دستههای این مدل طوری طراحیشده که در صورت حرارت زیاد به سرعت آسیب نمیبیند.
سمیرا امین

ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست