پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

نکاتی برای کباب کردن سالم در بیرون از منزل


نکاتی برای کباب کردن سالم در بیرون از منزل

تابستان فصل سفر و پارک رفتن برای اغلب مردم است. کباب کردن در بیرون از خانه نه تنها در سفر گاهی ضروری است بلکه یکی از لذتهای تفریحات خانوادگی به شمار می‌رود.

تابستان فصل سفر و پارک رفتن برای اغلب مردم است. کباب کردن در بیرون از خانه نه تنها در سفر گاهی ضروری است بلکه یکی از لذتهای تفریحات خانوادگی به شمار می‌رود. اما محققان می‌گویند گوشت سیاه شده و سوخته و بوی دود می‌تواند مضر و سرطان زا باشد بنابر این لازم است برای اینکه این لذت پایدار بماند نکاتی را برای حفظ سلامت کباب کردن مد نظر داشته باشید.

حرارت شدید در حین کباب کردن می‌تواند پروتئین موجوددر انواع گوشت را به ماده‌ای به نام هتروسیکلیک آمین تبدیل کند که با انواع سرطان مانند سرطانهای سینه، معده، پروستات و روده بزرگ مرتبط شناخته شده اند. در ضمن دود کباب که از آب و چربی ریخته شده روی آتش منشا می‌گیرد، موجب تولید موادی به نام هیدروکربنهای معطر چند زنجیره‌ای می‌شود که آنها هم سرطانزا هستند. بنابر این اگر می‌خواهید غذایتان را بر روی آتش کباب کنید به این نکات توجه کنید:

۱) گوشت کم چربی را برای کباب کردن استفاده کنید. تا چربی کمتری روی آتش بریزد و دود کمتری ایجاد کند. کندن پوست و جدا کردن چربی گوشت می‌تواند در این کار به شما کمک کند.

۲) تکه‌های کوچک گوشت را انتخاب کنید تا زمان پخت کمتری لازم باشد

۳) با آب لیمو و سرکه گوشت را خیس کنید که هم زودتر بپزد و هم لایه محافظی روی آن ایجاد شود

۴) زمان کباب کردن را کوتاه کنید می‌توانید قبل از کباب کردن گوشت را در مایکروفر یا قابلمه بپزید تا زمان کمتری برای کباب کردن لازم داشته باشد.

۵) پشت و رو کنید:با چرخاندن و پشت و رو کردن گوشت احتمال سوختن گوشت را کمتر می‌کنید و همه قسمتهای گوشت بدون اینکه بسوزد و سیاه شود، کباب می‌شود.

۶) فاصله را حفظ کنید: ماده غذایی را از منبع حرارت با فاصله بگذارید. دست کم ۱۵ سانتی متر باید بین آنها فاصله باشد

۷) صفحه محافظ بگذارید: با قرار دادن ماده غذایی روی آلومینیوم از ریختن چربی روی آتش و تولید دود مضر جلوگیری کنید.

۸) سبزیجات را استفاده کنید. بهتر است به جای کباب کردن انواع گوشت و تولید مواد سرطانزا از سبزیجات کباب شده برای خوراک استفاده کنید. تعجب نکنید. خوردن سبزیجات کبابی هم می‌تواند به اندازه گوشت کباب شده لذت بخش باشد.