جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

کنترل احساسات


کنترل احساسات

ارتباط موفق حاصل توافق افراد با یکدیگر است که این توافق ها گاهی ناشی از ترس، عصبانیت و یا حتی تهدید می شود که ارتباط بین زوجین نیز از این مسئله مستثنی نیست.ترس و عصبانیت در واقع …

ارتباط موفق حاصل توافق افراد با یکدیگر است که این توافق ها گاهی ناشی از ترس، عصبانیت و یا حتی تهدید می شود که ارتباط بین زوجین نیز از این مسئله مستثنی نیست.ترس و عصبانیت در واقع نوعی احساس است، اما تهدید گاهی جزو احساسات به حساب نمی آید. احساساتی شدن هنگام مشاجره اغلب اوقات فرد را به مقصودش نمی رساند، اگر چه گاهی نیز این اتفاق رخ می دهد. شاید بهترین راه برای دستیابی فرد به خواسته اش، گفت وگو در مورد حل مشکل باشد اما باید توجه داشت که مهم ترین بخش گفت وگو، توانایی کنترل احساسات است.اغلب زوجین فکر می کنند که هنگام مشاجره باید مواظب احساسات طرف مقابل بوده و آن را کنترل کنند.

در حالی که درست برخلاف باور آنها، هنگام مشاجره هر کس باید تنها احساسات خودش را تحت کنترل درآورد و این شاید به این معنا باشد که طرف مقابل این امکان را دارد که روی نقاط ضعف دیگری دست بگذارد. به منظور جلوگیری از این پیش آمد، ابتدا هر کس باید نقاط ضعف خود را شناسایی کند. سپس اقداماتی را که ممکن است، طرف مقابل انجام دهد تا کنترل احساساتش را از دست بدهد، پیش بینی کند.

[مریم نورامینی]