سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
خار پاشنه پا چیست؟
خار پاشنه پا (Heel Spur) عبارت است از به وجود آمدن یک زایده استخوانی در پاشنه پا که باعث درد و مشکل در راه رفتن میشود. علت این بیماری میتواند وارد آمدن فشار یا آسیب به بافت پاشنه پا باشد، که منجر به التهاب و استخوانی شدن رباطهای کف پا شود.
علایم شایع
علایم این بیماری درد در کف پاشنه پا به صورت خود به خودی یا در اثر فشار آوردن به پاشنه و کف پاست. همچنین این بیماری میتواند گاها بدون هیچگونه علامتی باشد.
عوامل افزایشدهنده خطر
از عواملی که باعث پدید آمدن این بیماری میشود، میتوان از دویدن یا ایستادن به مدت طولانی و چاقی را نام برد. این حالت در موارد معدودی هم در اثر راه رفتن زیاد به وجود میآید.
پیشگیری
برای پیشگیری از به وجود آمدن این عارضه باید از انجام فعالیتهایی که باعث وارد آمدن فشار مداوم به پا میشوند، خودداری کنید. کفشی بپوشید که در قسمت پاشنه یک بالشتک پلاستیکی یا نمدی داشته باشد. همچنین میتوانید از کفیهای طبی مناسب در کف کفش خود استفاده نمایید. نهایتا هر چقدر که میتوانید روی پاشنه پا فشار نیاورید، خصوصا در اوایل درمان بیماری.
عواقب
خار پاشنه معمولا با درمان محافظهکارانه قابل معالجه است. درمانهای موثری برای این بیماری موجود است که بهترین آنها استفاده از شوک ویوتراپی میباشد. شوک ویو با استفاده از امواج مافوق صوت (Ultra Sonic) درمان موثری را جهت رفع این عارضه ارایه میدهد. اگر درمانهای محافظهکارانه موفقیتآمیز نبود، خار پاشنه را غالبا میتوان با جراحی معالجه کرد. از عوارض این بیماری به وجود آمدن مشکلاتی در قسمت پایین کمر یا زانو به دلیل لنگیدن مداوم است.
درمان
همانطور که گفته شد، بهترین راه درمان این عارضه استفاده از شوک ویو میباشد. از جمله راههای کاهش درد خار پاشنه این است که یک کفی مناسب در کفش خود بگذارید تا فشار روی پاشنه کم شود. از وسیله مناسب حفظ قوس کف پا یا قالب مناسب کف پایتان استفاده کنید. ندرتا جراحی برای در آوردن خار پاشنه، بهجز در مواردی که درد حاد وجود دارد، تجویز میشود. روی ناحیه دردناک کمپرس سرد یا کیسه یخ سه، چهار بار در روز هر بار به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه بگذارید. همچنین برای برطرف کردن درد خفیف، میتوان از داروهایی مثل استامینوفن یا آسپیرین استفاده کرد. تزریق استرویید به درون ناحیه ملتهب برای کاهش التهاب نیز گاها موثر میباشد.
رژیم غذایی
جهت بهبود این عارضه رژیم غذایی خاصی توصیه نمیشود، مگر اینکه اضافه وزن داشته باشید. در این صورت، باید وزن خود را کم کنید تا از فشار وارده به کف پا کم شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست