پنجشنبه, ۲۹ شهریور, ۱۴۰۳ / 19 September, 2024
نگاهی به وضعیت صنعت گردشگری در ژاپن
گزارش سالانه وزارت زمین، زیرساخت و ترابری ژاپن مربوط به سال مالی گذشته منتهی به آخر ماه مارس سال ۲۰۰۷ میلادی (۱۲ فروردین) نشان می دهد که در این دوره گردشگران در این کشور حدود ۲۴ تریلیون و ۴۰۰ میلیارد ین هزینه و آن را به اقتصاد ژاپن تزریق کرده اند.
بیش از ۲۱ تریلیون ین از این مبلغ مربوط به مسافرت شهروندان ژاپنی در داخل ژاپن بوده که ۱۶ تریلیون و ۴۰۰ میلیارد آن مربوط به سفرهای اقامتی و چهار تریلیون و ۷۰۰ میلیارد ین از آن مربوط به سفرهای یک روزه و بدون اقامت است. یک تریلیون و ۶۰۰ میلیارد ین از کل درآمد گردشگری در ژاپن در این دوره نیز مربوط به پول هایی می شود که توسط گردشگران خارجی هنگام مسافرت در ژاپن هزینه شده است. برآوردهای وزارت زمین، زیرساخت و ترابری ژاپن نشان می دهد درآمد ناشی از گردشگری در ژاپن در این دوره، به صورت غیرمستقیم بیش از ۵۵ تریلیون ین تاثیر مالی مثبت روی صنایع تولیدی و به طور کلی اقتصاد ژاپن داشته است. بر پایه این برآوردها، درآمد ناشی از گردشگری در ژاپن به صورت مستقیم برای دو میلیون و ۲۹۰ هزار ژاپنی شغل مستقیم به ارمغان آورده است. این برآوردها همچنین نشان می دهد که تاثیرات غیرمستقیم ناشی از صنعت گردشگری در ژاپن نیز زمینه ساز اشتغال برای چهار میلیون و ۶۹۰ هزار نفر است.
برپایه آمار وزارت زمین، زیرساخت و ترابری ژاپن در سال گذشته مالی در این کشور هر شهروند ژاپنی به طور میانگین ۷۳/۱ بار به مسافرت اقامتی رفته که میانگین اقامت آنها ۷۷/۲ شب بوده است. این آمار نشان می دهد در این دوره هر خانواده ژاپنی بیش از ۱۲۴ هزار ین از درآمد خود را هزینه مسافرت کرده است. گزارش های منتشر شده نشان می دهد ۲/۴۵ درصد از مسافرت های شهروندان ژاپنی را سفرهای خانوادگی به همراه فرزند، ۵/۲۳درصد سفر به همراه دوست و ۲۳/۱ درصد دیگر را سفر دو نفره زن و شوهری تشکیل می دهد. گزارش وزارت زمین، زیرساخت و ترابری ژاپن نشان می دهد درسال مالی منتهی به مارس ۲۰۰۷ میلادی، هفت میلیون و ۳۳۰ هزار مسافر خارجی به این کشور سفر کرده اند که در بالاترین سطح تاکنون قرار دارد. برپایه این گزارش، پنج میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از این مسافران خارجی را شهروندان کشورهای آسیایی به ویژه شهروندان کره جنوبی تشکیل می دهند که برابر با ۵/۷۱ درصد از کل آمار است . شهروندان کشورهای آمریکای شمالی با ۷/۱۳ درصد، شهروندان اروپایی با ۱۰ درصد و شهروندان کشورهای منطقه اقیانوسیه (استرالیا) نیز با سه درصد در رده های بعدی مسافران خارجی هستند که در این دوره به ژاپن مسافرت کرده اند.
مدت زمان اقامت ۲/۷۰ درصد از مسافران خارجی که در سال مالی گذشته از ژاپن دیدار کرده اند، کمتر از پنج روز بوده است. از سوی دیگر آمار این وزارتخانه نشان می دهد در سال مالی گذشته حدود ۱۷میلیون و ۸۲۰ هزار ژاپنی به مسافرت های خارجی رفته اند که حدود ۱۰ میلیون نفر از آنها را مردان و باقی آنها را بانوان تشکیل داده اند. این آمار بدین معنی است که در این دوره نزدیک به ۱۵درصد از جمعیت ۱۲۷ میلیونی ژاپن به خارج مسافرت کرده اند. این گزارش می افزاید: «در این دوره مدت اقامت ۵۹ درصد از این ژاپنی ها در خارج، کمتر از پنج روز بوده است. دولت ژاپن در سال های اخیر گسترش صنعت گردشگری و جذب بیشتر مسافر خارجی را یکی از برنامه های مهم و درآمدزا قرار داده و در همین راستا برنامه ریزی کرده است که تا سال ۲۰۱۰ میلادی شمار ورود گردشگران خارجی به این کشور را به ۱۰ میلیون نفر در سال برساند.» تسهیلات ویزایی، تخفیف های ویژه در بخش هزینه های مربوط به حمل و نقل و اقامت برای مسافران خارجی، ایجاد تسهیلاتی همچون نصب تابلوهای راهنما به زبان های خارجی و تقویت کار تبلیغ پیرامون معرفی جاذبه های ژاپن در کشورهای خارجی، از نمونه تدابیری است که دولت این کشور برای گسترش جذب گردشگر خارجی اندیشیده است.
در بیانیه ای که سال گذشته میلادی (۲۰۰۷) در نشست سراسری طرح ملی گسترش صنعت گردشگری در ژاپن منتشر شد، از صنعت گردشگری به عنوان روشی مهم برای تبادلات انسانی روی کره زمین نام برده شد که پیشبرد آن به صلح بشری و ثبات زندگی مردم کمک می کند. آمارهایی که پیشتر منتشر شده نشان می دهد در ژاپن حدود ۱۱هزار آژانس مسافرتی وجود دارد که در هر نقطه از شهرهای این کشور دسترسی به آنها آسان است. در ژاپن افرادی که به علت گرفتاری کاری نمی توانند خودشان به صورت مستقیم به آژانس مسافرتی مراجعه کنند، می توانند با استفاده از شبکه اینترنت اطلاعات لازم را در زمینه مقصد مسافرتی خود به دست آورده و بیشتر مراحل اداری آن را از این طریق انجام دهند. گزارش فوق حاکی از رشد گردشگری داخلی در ژاپن است. قابل توجه است که در این گزارش رد پایی از کلمه نفر -سفر نمی بینیم. این درحالی است که پس از تعطیلات نوروز۸۷ متولیان امر گردشگری کشورمان تنها با تکیه بر اعلام آمار کلی -که منبع آن هم اعلام نشد- ۷۰ میلیون نفر-سفر بدون ارائه گزارش آماری دقیق و تجزیه و تحلیل اقتصادی داد رونق گردشگری داخلی سر دادند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست