پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

۴ مقام پنجمی در قدیمی ترین جام دنیا باز هم ایران به بارزاكف باخت


همیشه می پرسیدیم این «دانكولف» كه جام بین المللی است چه معنایی دارد و نمی دانستیم كه به اشتباه می نویسند كسی نمی دانست و آن دو هفته نامه قدیمی هم چیزی نمی نوشتند حتی یك بار نوشته شد كه «دانكولف» اسم پهلوانی است كه با پوریای ولی هم دوره بود

اما واقعیت این نبود، دان اسم كوچك و كولف نیز نام خانوادگی كسی است كه اسطوره ورزش در سرزمین بلغارستان است. او نه تنها از جنبه ورزشی بلكه به خاطر روحیات خاص و گذشته ای كه در كارنامه دارد از نظر اجتماعی نیز یكی از چهره های برجسته تاریخ بلغارهاست. محبوبیت دانكولف در بلغارستان چیزی شبیه به محبوبیت جهان پهلوان تختی در كشورمان است. شخصیت دانكولف همچون تختی از ابعاد مختلف قابل بررسی است.

وی متولد سال ۱۸۹۲ است و تا ۱۷ سالگی زندگی را در گمنامی سپری كرد. او در این سن جوانی پر قدرت بود و همین قدرت زائدالوصف باعث شد به فعالیت هایی كه به قدرت بدنی بیشتری احتیاج داشت روی آورد. او پس از چند سال فعالیت سخت توانست به دنیای كشتی وارد شود. البته در آن سال ها كشتی به معنی فعلی آن در بلغارستان وجود نداشت بلكه نوعی ورزش زورآزمایی بود كه چیزهایی شبیه كشتی امروزی در خود داشت. در واقع دانكولف اولین كسی بود كه از بلغارستان به طور رسمی به كشتی روی آورد و این ورزش پهلوانی را با قواعد رسمی آن در كشور مرسوم كرد.دانكولف تنها ۲ سال وقت لازم داشت تا به یك كشتی گیر حرفه ای تبدیل شود. او برای مدتی نیز به خارج از كشورش مهاجرت كرد. وی در خارج نیز چهره موفقی بود و در فاصله سال های ۱۹۲۷ تا ۱۹۳۸ همچنان بدون شكست به كار خود ادامه داد. او همچنین در شهر صوفیا مسابقاتی را بنیانگذاری كرد و از تمامی قهرمانان و ستاره های زمان خودش برای شركت در این رقابت ها دعوت به عمل آورد و به این ترتیب نه تنها افتخارات بین المللی و زیادی برای كشورش به ارمغان آورد بلكه با بنیان نهادن این جام توانست نام بلغارستان را در جهان مطرح كند. دانكولف در تاریخ ۲۷ مارس ۱۹۴۰ در سن ۴۷ سالگی در زادگاهش درگذشت. كارگاه رسانه ای كشتی (koshti.org) از صبح دیروز به عنوان تنها منبع خبری در ایران این گونه با معرفی دان كولف اخبار این تورنمنت مهم بین المللی را پوشش داد.

•••

وقتی كشتی گیران جوانان سلام ایران با كسب پیروزی های پیاپی در رقابت های صبح دیروز تماشاگران حاضر در سالن دیانا را به وجد آوردند مسئولان كشتی بلغارستان احتمال قهرمانی تیم ایران را پررنگ دیدند و برای جلوگیری از رقابت تنگاتنگ ایران با بلغارستان داوران را علیه كشتی گیران جوانان سلام ایران تحریك كردند. اما به نقل از كارگاه كشتی باز هم یكی دیگر از كشتی گیران وزن ۶۶ كیلویی ایران در رویارویی با سراخیم بارزاكوف بلغار شكست خورد. مهدی سهرابی جوان ۶۶ كیلویی از تیم جوانان سلام ایران نفر آخری بود كه به بارزاكوف باخت.علیرضا دبیر هم در دو بار رویارویی با بارزاكوف كشتی را به او واگذار كرده، البته دبیر در دو بار مقابله با این كشتی گیر بلغاری در فن كمر گیری مغلوب او شده است. دبیر در رابطه با شكست سهرابی می گوید: قبل از اعزام تیم به صوفیا من به سهرابی گفته بودم كه چطور با بارزاكوف كشتی بگیرد تا اسیر او نشود. اما نمی دانم در آنجا چه اتفاقی افتاده است كه او نتوانسته مقابل حریف بلغارش مقاومت كند. به هرحال كشتی است و این اتفاقات پیش می آید. مطمئن باشید اگر من با شرایط قانون جدید با او روبه رو شوم او را شكست خواهم داد.

بارزاكف از سال ۱۹۹۸ تا امروز در مقابل كشتی گیران ایرانی نباخته و تمام رقبای خود را شكست داده.

فهرست كشتی های ستاره كشتی بلغارستان با رقبای ایرانی از سال ۹۸ میلادی به این شرح است:

۱- پیروزی ضربه فنی بر عباس حاج كناری در فینال مسابقات جهانی تهران با فن سر و ته یكی

۲- پیروزی بر محمد طلایی در مرحله نیمه نهایی المپیك سیدنی

۳- پیروزی بر علیرضا دبیر در فینال مسابقات جهانی صوفیا ۲۰۰۱

۴- پیروزی بر علیرضا دبیر در دور اول مسابقات جهانی نیویورك ۲۰۰۳

۵- پیروزی ضربه فنی بر علی اصغر بذری در فینال جام اوماخانف ۲۰۰۴

۶- پیروزی بر مهدی سهرابی در جام دانكولف ۲۰۰۵

آمار تكان دهنده ای كه خواندید، انگشت اتهام را به سمت مربیان و تئوریسین های كشتی ایران نشانه می رود كه هیچ راهكاری برای مقابله با سرعت عمل اعجوبه بلغاری ندارند.

از قدرت های برتر كشتی دنیا هستیم اما مقابل این كشتی گیر بلغاری، روشی جز استیصال را در پیش نگرفته ایم.

كمیته تحقیق و پژوهش و غیره هم مثل كمیته مربیان در این زمینه واكنشی جز سكوت محض نشان نمی دهند. در آخرین ساعات دیشب خبر رسید كه یوسفی، سهرابی، اسلامی و قرایی هر كدام در وزن خود به مقام پنجم دست یافتند.