چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

رنگ ناخن خبر می‌دهد از راز درون


رنگ ناخن خبر می‌دهد از راز درون

ناخن عضو عجیبی است. با تغییر اندکی در آن می‌توان اطلاعات ارزشمندی در مورد درون بدن به دست آورد...
ناخن سفیدرنگ، نشانه سالمندی و گذر زمان است و موج‌دار و برجسته شدن ناخن‌ها، از …

ناخن عضو عجیبی است. با تغییر اندکی در آن می‌توان اطلاعات ارزشمندی در مورد درون بدن به دست آورد...

ناخن سفیدرنگ، نشانه سالمندی و گذر زمان است و موج‌دار و برجسته شدن ناخن‌ها، از وجود بیماریهای کبد، ریوی و قلبی خبر می‌دهد. توصیه‌های زیر کمکتان می‌کند تا به راز ناخن‌ها پی ببرید.

ناخن رنگ ‌پریده:

ناخن رنگ‌پریده، معمولا نشانه افزایش سن و دوره سالمندی است اما گاهی ناخن‌های سفید می‌توانند نشانه بیماری کبد، نارسایی قلبی، کم خونی و سوء‌تغذیه باشند.

ناخن سفید:

اگر ناخن‌ها بیش از حد سفید باشند و حلقه‌های تیره‌ای روی آنها دیده شود، باید به پزشک مراجعه کنید چون به احتمال زیاد به بیماری هپاتیت مبتلا هستید.

ناخن زرد:

یکی از مهم‌ترین دلایل زردی ناخن، عفونت‌های قارچی است. هنگامی که عفونت افزایش پیدا می‌کند، کف ناخن سفت می‌شود و اندک‌اندک می‌ریزد. در موارد نادر، زردی ناخن نشانه بیماری?های قلبی، ریوی، دیابت و تیرویید است.

ناخن آبی:

آبی شدن ناخن‌ها به دلیل کمبود اکسیژن بدن و نشانه عفونت ریوی مثل ذات‌الریه و ابتلا به دیابت است.

تورفتگی و سوراخ شدن ناخن:

اگر سطح ناخن فرو رفته و ترک‌خورده باشد، نشانه بیماری پسوریازیس یا آرتریت التهابی است. در برخی موارد ناخن بی‌رنگ می‌شود که بسیار معمول است اما اگر پوست زیر ناخن قرمز- قهوه‌ای رنگ شد، باید به پزشک مراجعه و درمان را شروع کرد. پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که در ۱۰ درصد موارد ناخن‌ها را مبتلا می‌کند.

شکافتن یا ترک‌خوردن ناخن:

خشک و شکننده?شدن ناخن‌ها که باعث ترک‌خوردن و شکستن ناخن می‌شود، از نشانه‌های بیماری تیرویید است. ترک‌خوردن و شکستن ناخن‌ها همراه با زردی آن، نشان‌دهنده عفونت قارچی است.

قرمز و متورم شدن ناخن:

اگر پوست اطراف ناخن قرمز شود و ورم کند، نشانه عفونت زیرجلدی است. این عفونت می‌تواند نتیجه اختلالات بافت همبند ناخن نیز باشد.

خطوط تیره زیر ناخن:

اگر زیر ناخن خط‌های تیره وجود داشته باشد، باید به وسیله پزشک به دقت بررسی شود چون در برخی از موارد این خط‌ها به علت بروز بیماری ملانوم و سرطان پوست ایجاد می‌شوند.

ناخن خوردن:

ناخن خوردن عادت ناپسند بسیاری از افراد و در موارد حاد، نشان‌دهنده اضطرابی دایمی است که به درمان نیاز دارد. در برخی از افراد، ناخن خوردن از علایم اختلال وسواس جبری است که باید به وسیله پزشک درمان شود.

ناخن‌ها بخشی از پازل هستند:

ناخن‌ها پس از پیشرفت بیماری تغییر می‌کنند و هشدار می‌دهند. پس به ناخن‌هایتان اهمیت دهید و با متخصص پوست مشورت کنید.

منبع: WebMD

ترجمه: حسین صرافی



همچنین مشاهده کنید