سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

برزیل صعودكرد, رونالدو به تاریخ پیوست


برزیل صعودكرد, رونالدو به تاریخ پیوست

برزیل آمده بود تا یازدهمین برد متوالی اش را در دور پایانی جام های جهانی دشت كند و به این هدف خود نیز رسید این تیم تمامی ۷ دیدارش را در مرحله نهایی جام قبلی ۲۰۰۲ فتح كرده و در این دوره نیز هر سه بازی نخست خود را كه در كادر دیدارهای گروه ششم انجام شد, با نتایج صفر ۱ از كرواسی, صفر ۲ از استرالیا و ۱ ۴ از ژاپن برده و به عنوان حاكم مطلق گروهش بالا آمده بود

عصر دیروز هفتمین بازی از مرحله یك هشتم نهایی جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ در ورزشگاه وست فالن شهر دورتموند آلمان برگزار شد و تیم ملی برزیل كه مدافع عنوان قهرمانی است و ششمین قهرمانی اش را طی ۱۸ دوره برپایی این پیكارها می جوید تیم ملی غنا را صفر-۳ شكست داد تا به یك چهارم نهایی برسد و حریف شایسته آفریقایی اش را حذف كند. برزیل آمده بود تا یازدهمین برد متوالی اش را در دور پایانی جام های جهانی دشت كند و به این هدف خود نیز رسید. این تیم تمامی ۷ دیدارش را در مرحله نهایی جام قبلی (۲۰۰۲) فتح كرده و در این دوره نیز هر سه بازی نخست خود را كه در كادر دیدارهای گروه ششم انجام شد، با نتایج صفر-۱ از كرواسی، صفر-۲ از استرالیا و ۱-۴ از ژاپن برده و به عنوان حاكم مطلق گروهش بالا آمده بود.

ولی یك بازیكن خاص هم در تیم برزیل داشتیم كه چشم به یك دستاورد بزرگ شخصی داشت. او «رونالدو»ی معروف بود كه در ادوار قبلی و فعلی جام جهانی مجموعاً ۱۴ گل به ثمر رسانده و با ركورد گلزنی گرد مولر آلمانی در این رقابت ها برابری كرده بود و فقط یك گل دیگر می خواست تا به تنهایی ركورددار شود. مهاجم ۳۰ ساله و چاق اما هنوز هوشیار رئال مادرید برای رسیدن به این حد نصاب تازه و تبدیل شدن به ركورددار یكه و تنهای جام جهانی و پیوستن به تاریخ فقط ۵ دقیقه صبر پیشه كرد، زیرا یك پاس عالی از سوی زی روبرتو در عمق خط دفاعی غنا كه نفرات آن به اشتباه دست به آفسایدگیری زده بودند، رونالدو را قادر به فرار و سپس تقابل تك به تك با كینگستون كرد و او نیز با همان پا عوض كردن های همیشگی اش و جا گذاشتن دروازه بان غنا توانست به آنچه می خواهد برسد و با یك بغل پای ساده اولین گل برزیل را بزند و كشورش را صفر-۱ پیش بیندازد و در ضمن خودش ۱۵ گله شود و بالاتر از مولر كه در دو دوره (۷۰ و ۷۴) جام مجموعاً ۱۴ گل زد و ژوست فونتن فرانسوی كه در یك دوره (۵۸) جام ۱۳ گل به ثمر رساند، بنشیند و برترین گلزن تاریخ این رقابت ها شود.

در دقایق بعدی نیمه اول این غنا بود كه فرصت های بیشتری را خلق كرد و هجومی تر از برزیل ظاهر شد و به فرصت های خوبی هم برای رسیدن به گل مساوی دست یافت، اما در ستیز با دیدا دروازه بان چالاك برزیل و یا تقابل با مدافعان حریف همچون لوسیو و خوان مشكل داشت و كاری از پیش نمی برد. در این دقایق شوت های اموا، درامان، آپوئه، مونتاری، ادو و لاوال همگی یا با فاصله كمی از كنار تیرهای دروازه به اوت رفت و یا همان طور كه پیشتر گفتیم دیدا و یارانش توانستند توپ های شلیك شده را دفع كنند.

وقتی برخورد ها بالا گرفت (و به خصوص به هنگام ضد حملات برزیل) لوبوس میشل داور معروف اهل اسلواكی بازی به ۴ بازیكن غنایی اخطار داد تا ناكامی و ناراحتی مردان غنا بیشتر شود. «كارت زرد»های این مقطع از مسابقه نصیب آپیا كاپیتان غنا، سالی مونتاری، پانت سیل و اریك آدو شد و البته آدریانو مهاجم قوی هیكل و بلند قد برزیل هم به اتهام تمارض و پرت كردن خود به زمین درون محوطه جریمه یك اخطار گرفت.

به واقع این دومین باری بود كه یك مهاجم نامدار برزیلی با كینگستون دروازه بان غنا تك به تك می شد اما اگر رونالدو در دقیقه پنجم با خونسردی كار را تمام كرده و دروازه را گشوده و ركورد دار تاریخ شده بود، آدریانو آنقدر مكث و از ارسال پاس برای رونالدو خودداری كرد كه در نهایت با مدافع غنا و كینگستون برخورد كرد و وقتی به هوا پرید تا مدعی خطای رقبا بر روی خود شود، كارت زرد مورد بحث را روبه روی خود دید. با این حال اگر آدریانو روی این توپ كوتاهی كرد، در وقت تلف شده نیمه اول خطایی نداشت و جبران مافات كرد و این بار روی یك ضد حمله دیگر برزیلی ها گل دوم آنان را به نام خود نوشت. البته این گل مشكوك به آفساید بود و موقعی كه پاس كاكا به كافو رسید و مدافع راست و كاپیتان ۳۶ ساله برزیلی پاس نهایی «رو به جلو» را به دهانه دروازه تنها نماینده باقی مانده آفریقا رساند، آدریانو در موقعیتی نزدیك به آفساید و یك قدم جلوتر از مدافع غنا ضربه آخر را به توپ زد. ضربه ای كه اگر هم نمی زد، با ضربه اشتباهی مدافع غنا تبدیل به «یك گل خودی» می شد.

به رغم توضیحاتی كه آمد، كمك داور بازی این موقعیت را آفساید ندانست و طبعاً لوبوس میشل هم آن را پذیرفت تا مدافع عنوان قهرمانی با برتری ۰-۲ به رختكن برود و كار غنا برای جبران بسیار سخت تر شود. راتومیر دویكوویچ مربی صربستانی غنا تیمش را از همان آغاز نیمه دوم با روح و پزی تهاجمی تر به میدان فرستاد، اما در همان دقیقه سوم این نیمه آسامواجیان تبدیل به پنجمین مرد اخطاری غنا شد تا مشخص گردد تفاوت زیادی نسبت به نیمه اول به وجود نیامده است. در این مقطع طبعاً توپ بیشتر در دست غنایی ها قرار داشت و حتی درصد تملك توپ در این مقطع از بازی ۵۵ به ۴۵ به سود تیم آفریقایی بود اما برزیل كه در سال ۱۹۹۴ نیز با رهبری كارلوس آلبرتو با ادغامی از مهارت های برزیلی و نظم و سازماندهی اروپایی ها و بهتر بگوییم با ارائه فوتبالی حساب شده، نیمه فیزیكی و اقتصادی به قهرمانی رسیده بود، باز در چنان پز و هیئتی ظاهر شده بود و هم ضدحمله می زد و هم اتلاف وقت می كرد و مهره هایی چون امرسون و زی روبرتو در این سیستم نقشی بسیار كلیدی دارند، چون وسیله تخریب بازی حریف هستند.

در این سیستم رونالدینیو معمولاً نمی تواند درخشش وسیع بازی های باشگاهی خود را داشته باشد زیرا مهره ای در سیستم «اروپایی مانند» پریرا است اما مهم این است كه تیم نتیجه می گیرد.

برزیل حتی می توانست روی پاس عمقی درخشانی از رونالدینیو كه در دقیقه ۶۰ سرانجام جرقه زد و روی فرار روبرتو كارلوس نتیجه را صفر- سه كند، اما شوت زمینی مدافع چپ ۳۴ ساله برزیل را كینگستون دفع كرد تا غنا در آن دقایق بیش از این عقب نیفتد. از آن مقطع به بعد تعویض های دو تیم شدت گرفت. پریرا، جونینیو پرنام بوكانو را به جای آدریانو به میدان آورد تا با حضور یك هافبك تازه نفس از میدان گیری هافبك های غنا كم كند و دویكوویچ، درك بواتنگ را جانشین اریك ادو كرد تا هدف مشابهی را در تیم غنا تعقیب كند. با این حال به نظر می رسید كه تمام اینها فقط وسیله ای برای اتلاف وقت و نزدیك و نزدیك تر شدن یاران رونالدو و كافو به پیروزی نهایی است.

در دقیقه ۷۲ غنا كمترین فاصله را تا گلزنی داشت اما شوت آساموا جیان از درون ۱۸ قدم را دیدا به شكلی درخشان و در دو ضرب مهار كرد و این واقعه در دقیقه ۸۰ تكرار شد و باز هم شوت پای چپ جیان را دیدا در آغوش گرفت. در آن سوی میدان سرانجام رونالدینیو به راه افتاده و با برخی حركات تخصصی اش كاكا، رونالدو و جونینیو را به راه می انداخت تا برزیل هم تیمی بی آزار نشان ندهد. غنا زمانی نگون بختی خود را باور كرد و حذفش را كاملاً قطعی دید كه داور در دقیقه ۸۳ آساموا جیان را به اتهام تمارض و پرت كردن خودش به زمین در داخل محوطه جریمه برزیل با دومین اخطارش مواجه ساخت و وی را اخراج كرد تا غنا ۱۰ نفره شود.

در چنین فضایی برزیل گل سومش را هم در دقیقه ۸۴ روی پاس عمقی ریكاردینیو (بازیكن تعویضی اش) و فرار زی روبرتو و تك به تك شدن این هافبك چپ پا با كینگستون و سپس عبور وی از دروازه بان رقیب و ضربه بغل پای نهایی این هافبك بایرن مونیخی به ثمر رساند و كار را تمام تمام كرد. با اینكه تماشاگران بازی محافظه كارانه برزیل را نپسندیدند و صدای «هو» آنها شنیده می شد اما زرد و آبی پوش ها یورش خود را به سوی ششمین قهرمانی خود با این برد شدت بخشیدند و به واقع اگر بداقبال نبودند و دقت بیشتری در زدن ضربات آخر خود داشتند گل های چهارم و پنجم خود را نیز در دقایق آخر می زدند. حتی عنوان مرد برتر مسابقه نیز در پایان كار از سوی كمیته فنی فیفا به زی روبرتو تعلق گرفت تا كارنامه برزیلی ها كامل تر و درخشان تر شود.

وصال روحانی



همچنین مشاهده کنید