سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

بررسی میزان شیوع رفتارهای مخاطره آمیز بهداشتی در دانشجویان مراکز آموزش عالی شهر خرم آباد ۸۴ ۱۳۸۳


بررسی میزان شیوع رفتارهای مخاطره آمیز بهداشتی در دانشجویان مراکز آموزش عالی شهر خرم آباد ۸۴ ۱۳۸۳

رفتارهای مخاطره آمیر بهداشتی عامل بروز بسیاری از این بیماری های مزمن و حوادث است شیوع این گونه رفتارها بطور قابل ملاحظه ای به ویژه در میان نوجوانان و جوانان در حال افزایش است

● مقدمه:‌

رفتارهای مخاطره آمیر بهداشتی عامل بروز بسیاری از این بیماری های مزمن و حوادث است. شیوع این گونه رفتارها بطور قابل ملاحظه ای به ویژه در میان نوجوانان و جوانان در حال افزایش است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع رفتارهای مخاطره آمیز بهداشتی در دانشجویان مراکز آموزش عالی شهر خرم آباد در سال ۸۴-۱۳۸۳ انجام شد.

● مواد و روش ها:

در این مطالعه توصیفی - مقطعی تعداد ۷۰۰ دانشجوی دانشگاههای لرستان، علوم پزشکی، جامع علمی کاربردی و دانشگاه آزاد شرکت نمودند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش خصوصیات دموگرافیک و ۶۶ سوال در مورد رفتارهای بهداشتی بود. روایی و پایایی پرسشنامه به روش محتوایی و آزمون مجدد تامین گردید. در هر دانشگاه پس از انتخاب کلاسها پرسشنامه بین کلیه دانشجویان کلاس توزیع و به روش خود ایفایی تکمیل گردید.

● یافته ها:

%۶۷.۱ دانشجویان شرکت کننده در مطالعه زن و %۸۷.۶ مجرد، با میانگین سنی ۲۱.۲۶ سال بودند. در خصوص رفتارهای مربوط به ایمنی فردی و خشونت مشخص شد که %۸۴.۴ کسانی که سابقه موتورسواری داشتند هرگز از کلاه ایمنی استفاده نکرده و %۴۴.۱‌ در اتومبیل از کمربند استفاده نکرده اند. %۱۳.۹ سابقه حمل سلاح و %۲۶.۳‌ سابقه زد و خورد در یک سال گذشته را بیان نمودند. مصرف روزانه میوه،‌ سبزی و لبنیات در رژیم بسیاری از دانشجویان وجود نداشت در حالیکه شیوع مصرف نوشابه و تنقلات کم ارزش بیش از ۵۰ درصد بود. شیوع رفتارهای غلط تغذیه ای در پسرها و دانشجویان خوابگاهی بیشتر بود (p<۰.۰۰۵).

از نظر تحرک فیزیکی اکثریت دانشجویان زندگی کم تحرک داشتند که البته فعالیت فیزیکی پسرها بهتر بود. %۲۵.۱ دانشجویان سابقه مصرف سیگار، %۲۹.۷ قلیان، ‌۹% مشروبات الکلی، %۸.۳ مواد مخدر و %۴.۳ داروهای غیرمجاز را ذکر کرده بودند. شیوع مصرف این موارد در پسرها بیش از دخترها بود (p=۰.۰۰۰۱). در خصوص رفتارهای پرخطر جنسی مشخص شد که ۳۲% کسانی که سابقه مقاربت جنسی داشته اند دارای بیش از دو شریک جنسی بوده و %۳۹.۸ از هیچگونه وسیله محافظتی در هنگام مقاربت استفاده نکرده اند.

● نتیجه گیری:‌

شیوع رفتارهای مخاطره آمیز بهداشتی در دانشجویان ضرورت توجه به این قشر از جامعه و ارایه آموزشهای لازم دراین زمینه را نشان می دهد.

عنوان فایل
بررسی میزان شیوع رفتارهای مخاطره آمیز بهداشتی در دانشجویان مراکز آموزش عالی شهر خرم آباد ۸۴-۱۳۸۳ application/pdf
shiue raftarhaye mokhatereamiz.pdf
180 KB
دانلود

مرضیه مومن نسب

سیدسعید نجفی

محمدحسین کاوه

فرناز احمدپور