چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

انجمن سازندگان الكتریك و الكترونیك هند


انجمن سازندگان الكتریك و الكترونیك هند

انجمن سازندگان الكتریك و الكترونیك هند IEEMA سازمانی ملی متشكل از نمایندگان صنعت برق و صنایع الكترونیك هند است

انجمن سازندگان الكتریك و الكترونیك هند (IEEMA) سازمانی ملی متشكل از نمایندگان صنعت برق و صنایع الكترونیك هند است. اعضای IEEMA شامل تمام سازمان‌های مهم تولید‌كننده تجهیزات، كالاها، قطعات و مواد خام مربوط به این دو صنعت در هند است كه ارزش تولیدات سالانه آنها به بیش از چهل و پنج هزار كرور روپیه می‌رسد. مجموعه تولیدات این سازمان‌ها ۹۰ درصد نیازهای بخش برق هند را تامین می‌كند.

وزارت برق دولت هند برنامه‌های گسترده‌ای در زمینه اصلاحات بخش برق، فرآیندهای آن، صرفه‌جویی در انرژی برق و برق‌رسانی روستایی دارد. اعضای IEEMA می‌كوشند فعالیت‌های خود را با برنامه‌های دولت هماهنگ كنند. بیشتر از تشكیل مجمع پنجاه و هفتم، IEEMA برنامه‌های خود را بر مبنای اصلاحات بخش توزیع مرور كرد. بر این مبنا استانداردهای ویژه دستگاه‌های اندازه‌گیری مصرف، خازن‌ها و ترانس‌های توزیع مشخص شد. همچنین بخش پروژه‌های IEEMA سندی را شامل شرایط ویژه پروژه‌ها و استانداردهای مربوط به آن در دست تدوین دارد كه در مراحل نهایی است.

دولت هند برنامه‌ای بلندپروازانه را برای برق‌رسانی روستایی دنبال می‌كند و IEEMA پیشنهاد تشكیل گروه ضربتی را تحت نظر وزارت برق برای مشاركت در برق‌رسانی روستایی ارایه داده است. با تصویب لایحه «صرفه‌جویی در انرژی» و تشكیل «دفتر كارایی انرژی (BEE)» راه‌ بازار برای محصولات كارآمد به لحاظ مصرف انرژی باز شده است. دبیرخانه IEEMA همراه با بخش‌های مربوط به تولید محصولات با BEE همكاری تنگاتنگی در زمینه استانداردها و برنامه برچسب انرژی دنبال می‌كند كه كارش توام با موفقیت است. توصیه‌های این انجمن برای ترانس‌های توزیع نهایی شده و كمیته فنی با كمك كمیته هدایت و راهنمایی در صدد پیاده‌سازی آن است.

دولت هند كه IEEMA را نهادی پویا تشخیص داده از اعضای آن برای مشاركت در شوراهای اداره بسیاری از نهادها مثل «انستیتوی مركزی پژوهش‌های برق (CPRI)»، «انستیتوی مركزی ابزار ماشین (CMTI)» تحت نظر وزارت صنعت و بازرگانی و دفتر استاندارد‌های هند و غیره دعوت كرده است. IEEMA در تعامل نزدیك با CPRI است.

دولت هند ایجاد یكصدهزار مگاوات ظرفیت (جدید) راتا سال ۲۰۱۲ تصویب كرده و به این ترتیب سالانه باید ده هزار مگاوات جدید ایجاد شود. صنعت‌برق هند كه سالانه در مقیاس ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید فعالیت‌های خود را ساماندهی می‌كند، مصمم به هماهنگ ساختن خود با نیازهای جدید است. اما برای رسیدن به این حد نیازمند حمایت دولت برای تامین منابع مالی مورد نیاز است. در هر سال ۷۰۰۰-۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید با منابع دولتی ساخته می‌شود بقیه نیازها را باید از طریق بخش خصوصی و طرح‌های مستقل تولید برق (IPP) و نیروگاه‌های اختصاصی تامین كرد.

در زمینه تامین تداركات مورد نیاز مسایلی وجود دارد كه بعضی از آنها به شرایط و مقررات ربط پیدا می‌كند كه باید به شكلی برابر از دید فروشنده و خریدار مورد بازنگری قرار گیرد IEEMA تحت نظر وزارت برق سندی را شامل استانداردها و شرایط مورد نظر تدوین كرده است. سیاست‌های تامین تجهیزات و كالاها و چگونگی واگذاری قراردادهای مربوط به تامین آن بدون ملاحظه جایگاه شركت‌ها به لحاظ مالی و كیفی مساله دیگری است. IEEMA معیارهایی را برای تعیین اولیه واجدان شرایط شركت‌ در هر قرارداد تعریف كرده تا به موجب آن واگذاری قراردادها از طریق رقابتی برابر تحقق پیدا كند.

یك مساله مهم دیگر رودرروی اعضای IEEMA مربوط به عوارض كالاها و تجهیزات وارداتی طرح‌های تولید، انتقال و توزیع است كه بین صفر تا ده درصد، با توجه به نوع پروژه (تولید، انتقال و توزیع) است. در مقابل سازندگان هندی كه كالاهای مشابهی راعرضه می‌كنند باید برای واردات مواد خام عوارضی به میزان ۱۵ درصد بپردازند. این نا‌برابری واضح به ضرر شركت‌های هندی سازنده تجهیزات الكتریكی است بنابراین از وزارت دارایی درخواست می‌شود مواد خام وارداتی برای تولید تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های برق شامل عوارض پایین‌تری نسبت به كالاها و تجهیزات نهایی برق شوند.

هند اینك در صدد ایجاد یك بازار كلان ساخت منطقه‌ای با شركت شماری از كمپانی‌های بزرگ است. بسیاری از این كمپانی‌ها پایگاه‌های ساخت خود را بادر نظر گرفتن قابلیت‌های موجود در بخش ساخت تجهیزات برقی در هند دراین كشور مستقر می‌كنند. وجود نیروی كار هوشمند و ارزان نیز مزید بر علت است و سبب خواهد شد تا سازندگان هندی بتوانند بازارهای بین‌المللی را كشف كنند.

انجمن سازندگان برای گسترش حضور خود در بازارهای بین‌المللی، هیات‌هایی را به نمایشگاه‌های بین‌المللی كشورهایی چون آلمان، مالزی، كره جنوبی، امارات متحده ، لیبی و نپال اعزام داشته و نمایندگان آن در هیات‌های مشتركی با نمایندگان دولت به كشورهای ایران، افغانستان و لیبی رفته‌اند.

IEEMA برای نمایش توانمندی‌های صنعت برق هند هر دو سال یك بار نمایشگاهی بین‌المللی معروف به الكراما (ELECRAMA) برپا می‌دارد. آخرین نمایشگاه در فوریه ۲۰۰۴ در دهلی نو برگزار شد كه ۶۰۰۰۰ بازدید‌كننده كاری داشت. الكرامای ۲۰۰۶ در بمبئی برگزار خواهد شد.

IEEMA به سهم خود می‌كوشد درعملی كردن رویای دولت یعنی «برق برای همه» تشریك مساعی كند.

توضیحاتی درباره بخش توزیع در برنامه APDRP برنامه شتاب توسعه و اصلاحات بخش برق هند

بخش توزیع برق در هند برای چند دهه مغفول مانده بود و طرح‌هایی كه با همكاری دولت مركزی و دولت‌های ایالتی برای جلب سرمایه‌گذاری انجام شد عمدتاً متوجه بخش تولیدی بود اما این موفقیت نسبی به دلیل نیاز كارخانه‌های دولتی برق به بهسازی و نوسازی محدود ماند. این امر سبب شد كه بخش توزیع نیز در كانون توجه قرار گیرد و برنامه شتاب توسعه و اصلاحات بخش برق هند تا حد زیادی به سوی اصلاحات بخش توزیع نیز گرایش پیدا كند. در گرایش جدید بر پاسخگویی شركت‌ها و سیستم توزیع تاكید شده و درنتیجه اقدام‌های بهبود گرایانه از امتیازاتی بهره‌مند خواهد شد. IEEMA در پیشبرد برنامه‌ جامع (APDRP) سهم به سزایی داشته است.

در نگرش جدید دولت هند به مساله برق‌رسانی، این كار نه فقط به عنوان پیش‌نیاز صنعتی شدن بلكه به عنوان عامل مهم رشد بهره‌وری كشاورزی تلقی شده و تاكید ما (وزارت برق) بر این است كه برق‌رسانی روستایی پیش درآمدی برای توسعه شهری است. برق‌رسانی روستایی آثاری چند جانبه دارد، ایجاد‌كننده فعالیت‌های ثانویه، سبب‌سازایجاد شغل و درآمد زایی است و در بلند‌مدت تاثیراتی مثبت در بخش‌های اجتماعی نظیر آموزش و پرورش و بهداشت خواهد گذاشت.

تامین برق به شكلی عمده بر كیفیت زندگی روستایی تاثیر می‌گذارد و به كنترل مهاجرت به شهرها كمك می‌كند. درحال حاضر مهاجرت‌ها(ی بی‌رویه) سبب فشار بر شهرها، زیربناهای آنان – مثل خانه‌سازی، تامین برق، آب آشامیدنی، نیازهای بهداشتی و گسترش تاسیسات آن- می‌شود. ایجاد این تسهیلات درمناطق روستایی، جمعیت روستایی راترغیب خواهد كرد درخاستگاه خوددنبال داده‌های جدیدی برای كسب درآمد بروند و استاندارد زندگی خود رابالا برند.

اگر هندوستان در رویای تبدیل به قدرتی جهانی است نباید اهمیت برق‌رسانی روستایی را دست كم بگیرد. آمار ادعایی برق‌رسانی به ۸۰ درصد روستاها، تصویر درستی نیست. دولت در برنامه حداقلی خود برای برق‌رسانی روستایی طی پنج سال مواردی مهم پیش‌بینی كرده كه وعده‌ای شیرین است و برای پایداری توسعه باید عملی شود. این تعهد دولت است. دولت تصمیم گرفته كه ستون فقرات شبكه برق روستاها را تقویت كرده از مدل سیستم‌های توزیع برق روستایی در هر بلوك با حداقل سیستم KV۱۱/۳۳ و یك ترانس توزیع كافی برای هر روستا استفاده كند. این حاملی نیرومند برای برق‌رسانی روستایی و پایداری آن خواهد بود. برق‌رسانی روستایی تحت پوشش برنامه‌ای جامع قرار دارد كه ازجمله به ایجاد زیربنا در مناطق برق‌رسانی نشده و گسترش شبكه برای تامین تقاضای مشتریان جدید می‌توان اشاره كرد. دولت هند طرح‌هایی را برای برق‌رسانی روستایی با مشاركت محلی با یارانه‌ای ۴۰ درصدی عملیاتی كرده و «شركت برق‌رسانی روستایی (REC) را مسوول این كار كرده است و بر این پایه نشانه‌هایی مثبت از ایالات بنگال غربی، اوتارپرادش، بیهار و «جهارخند» دریافت كرده است.

در این برنامه تمام سازندگان تجهیزات و كالاهای برقی می‌توانند مشاركت داشته و به پایداری سیستم كمك كنند. انجام اقدام‌هایی مثل تدوین استاندارد برای كالاها، بهبود فرآیندها، استفاده از فناوری‌های مقرون به صرفه‌تر،‌ارتقاء كیفیت‌ها با بهره‌جویی از فناوری برتر در جهان گام‌هایی مهم در جهت این مشاركت است.

نشریه : IEEMA


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.