جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

بد شانسی های «مرد اصولگرای کابینه»


بد شانسی های «مرد اصولگرای کابینه»

وزیر اصولگرای دولت روحانی این روزها اوضاع خوبی ندارد هر دو طرف از او ناراضی هستند وزارت کشور تبدیل شده است به نخستین وزارتخانه برای انتقاد

وزیر اصولگرای دولت روحانی این روزها اوضاع خوبی ندارد. هر دو طرف از او ناراضی هستند. وزارت کشور تبدیل شده است به نخستین وزارتخانه برای انتقاد. انتصاب استانداران، وضعیت نامشخص احزاب، تجمعات بدون مجوزی که نظارتی بر آنها نیست، وضعیت حجاب، حیات دوباره خودسرها و برهم خوردن همایش‌های سیاسی مجوز‌دار همگی باعث شده است که شرایط برای وزیر اصولگرای دولت یازدهم نامساعد شود.

مردی که روزهای اول همه او را مهره علی لاریجانی می‌دانستند از سوی نمایندگان مجلس هم سخت مورد انتقاد قرار گرفته است. برای روشن کردن وضعیت احزاب اصلاح‌طلب و خانه احزاب بر سر یک دوراهی بزرگ قرار دارد. دوراهی آنقدر بزرگ است که او را وادار به تعلل کرده است. روز گذشته ۴۰ نماینده به او تذکر دادند و همین روزها است که سوال از مردی که رای بالایی از مجلس اصولگرا گرفته بود وارد فازهای جدیدی شود. از هر دو طرف به سمت او حمله می‌شود و حالا بعد از ۹ ماه از آمدن حسن روحانی وزارت کشور یکی از پر منتقدترین وزارتخانه‌های دولت روحانی است.

حضور در فراکسیون رهروان ولایت برای وضعیت استانداران

مشکلات و انتقادها به وزیر کشور از انتخاب استانداران آغاز شد. حمله‌ها از سوی اصولگرایانی آغاز شد که تصور می‌کردند انتصاب استانداران از سوی اصلاح‌طلبان صورت گرفته است. نکته اصلی در مورد انتقادهای نمایندگان مجلس این بود که افراد مورد نظر نمایندگان مجلس به عنوان استاندار معرفی نشده بودند.

با این وجود اما استانداران و انتصاب آنان تبدیل به یک حمله سازمان یافته به وزیر کشور شد؛ موضوعی که روز گذشته هم رحمانی فضلی را به فراکسیون رهروان ولایت هم کشاند تا دغدغه‌ها و گلایه‌های نمایندگان مجلس در این مورد را بشنود و در نهایت بگوید: «ما از مراجع مربوطه و نمایندگان مجلس در این راستا نظرات‌شان را پرسیدیم و تاییدیه گرفتیم ولی اگر مشکل خاصی در خصوص برخی از افراد وجود دارد که مدنظر نمایندگان است ما آن را پیگیری می‌کنیم».

استانداران و شیوه انتخاب آنان اما موضوعی بوده است که همواره نمایندگان مجلس از روند آن در دولت‌های مختلف ناراضی بوده‌اند اما این موضوع در دولت روحانی تبدیل به بهانه‌یی برای تخریب هم شد و با وجود گذشت ماه‌ها از انتخاب استانداران هنوز هم پس لرزه‌های منتقدان ادامه دارد. اصولگرایان معتقد بودند که وزارت کشور برای انتخاب استانداران اختیار کافی نداشته است و اصلاح‌طلبان هم دخالت در انتخاب استانداران را نفی می‌کردند. به هر شکل انتصاب استانداران قدم اول برای شروع انتقادها از وزارتخانه‌یی بود که در راس آن یک اصولگرا نشسته بود.

یک وزیر با انبوهی از دوراهی‌ها

رحمانی فضلی اما در ابتدای امر شعار حمایت از احزاب را زیاد سرداد. در زمان آغاز به کارش از احزاب مختلف دعوت کرد و حسن نیت خود را نشان داد. این روزها اما وزیر کشور در مورد احزاب دچار نوعی رودربایستی شده است. تکلیف مواردی همچون احزاب اصلاح‌طلب به کما رفته و خانه احزاب با وجود شعارهای فراوان هنوز روشن نشده و عزمی هم برای این موضوع دیده نمی‌شود.

احزاب همان نقطه ضعف دولت احمدی‌نژاد بود. نقطه‌یی که بارها از سوی شخص رییس‌جمهور لگدمال شده بود و کسی در دولت سابق به آن اعتقاد و ارادتی نداشت اما حالا با وجود اعتقاد و ارادتی که به این نقطه در دولت جدید وجود دارد عزمی برای آن دیده نمی‌شود. وزیر کشور در این مورد از سوی حامیان دولت و اصلاح‌طلبان نیز بارها مورد انتقاد قرار گرفته است و تا اندازه‌یی آنان را ناامید کرده است. از سوی دیگر مخالفان دولت هم که این روزها دلواپس شده‌اند دغدغه‌های جدیدی پیدا کرده‌اند.

دغدغه «حجاب» جدیدترین دغدغه آنان بود که در این مورد وزارت کشور را هم مقصر می‌دانستند، بدون مجوز مقابل وزارت کشور رفتند و شعار دادند و از وزارت کشور هم برای عدم صدور مجوز انتقاد کردند. کمی آن‌طرف‌تر اما وزارت کشور با موضوع جدیدی به نام حیات دوباره خودسرها مواجه است. خودسرهایی که این روزها همایش و سخنرانی و کنسرت بر هم می‌ریزند و وزارت کشور در مقابل آنان نیز سکوت می‌کند.

حالا وزارت کشور با حجم بالایی از مشکلات و انتقادهای متعدد روبه‌رو است. هیچ یک از دو جریان اصلی کشور از عملکردش راضی نیستند و وزیری که به نظر می‌رسید با داشتن حمایت اصولگراها از سایر وزرا موفق‌تر باشد حالا از هر دو سو مورد انتقاد قرار گرفته و به سختی حرکت می‌کند.



همچنین مشاهده کنید