شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

برگ انجیری


برگ انجیری

▪ نام فارسی: برگ انجیری ( اژبن، مونسترا، ریشه های مار)
▪ نام علمی: Monstera deliciosa
▪ نام تیره: Araceae
▪ نام انگلیسی: Swiss- cheese plant
▪ خصوصیات: همیشه سبز با ارتفاع بیش از ۶۰ سانتیمتر و برگها در جوانی قلبی شکل ولی …

نام فارسی:

برگ انجیری ( اژبن، مونسترا، ریشه های مار)

نام علمی:

Monstera deliciosa

نام تیره:

Araceae

نام انگلیسی:

Swiss- cheese plant

خصوصیات:

همیشه سبز با ارتفاع بیش از ۶۰ سانتیمتر و برگها در جوانی قلبی شکل ولی با افزایش سن ، بریدگی هایی در عض برگها دیده می شود. این گیاه دارای اسپات سفید رنگ به طول ۱۵-۱۲ سانتیمتر میباشد. ریشه های هوایی آن نیاز به تغذیه و

تکیه گاه خزه دار دارند و هوای گرم و مرطوب ایده آل است.

این گیاه میتواند بعد از مدتی به گیاه غول پیکری تبدیل شود که برای کنترل رشد آن گاهی لازم است گیاه جدیدی از آن تکثیر و گیاه قدیمی را دور انداخت.

نور:

نور غیر مستقیم و نیم سایه – نیم آفتاب نزدیک پنجره

دما:

زمستان ( حداقل ۱۳ درجه) و در تابستان ( حداکثر ۳۰ درجه) و در درجه حرارت بالا غبار پاشی نمایید.

آبیاری:

تابستان هفته ای ۱ بار و در زمستان هر ۲ هفته ۱ بار

به آبیاری زیاد حساس است.

غبارپاشی:

تابستان هفته ای ۳ بار و در زمستان هر هفته ۱ بار و از آب ولرم و سبک استفاده کنید.

خاک:

خاک سبک لیمونی

کوددهی:

در صورت نیاز هر ماه ۱ بار

ازدیاد:

در بهار ریشه دار کردن قلمه هایی با ۳-۲ برگ بالغ در دمای ۲۳ درجه سانتیگراد- خوابانیدن و بذر در دمای ۲۴-۲۱ درجه سانتیگراد

عوارض و درمان:

اگر برگها شکاف نداشته باشند کاملآ طبیعی است. اگر برگها بدشکل و شکافدارند در اثر تردد زیاد نزدیک گیاه میباشد. توقف رشد گیاه در اثر کمبود نور است . رنگ پریدگی برگها در اثر کمبود تغذیه است . لکه سیاه و زخم روی برگها در اثر هوای سرد است . قهوه ای شدن نوک برگها و خشک و چروک شدن برگها در اثر تشنگی گیاه است. برگهای زیرین زرد و بعد قهوه ای شده در اثر آبیاری زیاد مخصوصآ در زمستان است.

نکته:

ریشه های هوایی را هرگز قطع نکنید و با نصب قیم خزه دار آنها را وادار به فرو رفتن در خزه مرطوب نمایید .

هر ساله در فصل بهار احتیج به تعویض دارد و از مواد براق کننده کمتر استفاده کنید.