پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
غذای سلامتی بخش Healthy food
پایگاه اطلاعرسانی تغذیه و سلامت| در فرهنگ غذایی انگلیسی زبانان دو واژه درباره سلامت غذا وجود دارد. یکی Safe food و دیگری Healthy food. در فرهنگ ما منظور از واژه اول غذای سالم از نظر موازین بهداشتی است یعنی غذایی که عاری از آلودگیهای مختلف میکروبی، قارچی، شیمیایی و... باشد. واژه دوم به معنی غذای سالم از نظر خواص تغذیهیی است و شامل خواصی در ماده غذایی است که ممکن است به هیچیک از آلودگیهای گفته شده مربوط نباشد اما بر سلامت ما اثر داشته باشد.
برای مشخص بودن این تفاوت برای مورد دوم از واژه غذای سلامت بخش استفاده میکنیم. غذای سلامتی بخش غذایی را شامل میشود که دارای خواص تغذیهیی بوده و علاوه بر فراهم کردن سلامت، در پیشگیری از بیماریهای مختلف موثر واقع شود. غلات کامل مثل نان جو و نان سبوسدار و غنی شده که فیبر زیادی دارند باعث کاهش کلسترول بد و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شده و استفاده از آنها در یک رژیم غذایی سالم باعث پری معده و احساس سیری میشود. بنابراین از مصرف بیشتر غذا و انرژی ممانعت میکند. در یک رژیم غذایی سالم استفاده از سبزی یا سالاد و میوه تازه و آب میوه طبیعی به میزان یک لیوان در هر وعده پیشنهاد میشود چون استفاده از این مواد باعث کاهش بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
شیر و لبنیات منبع بسیاری از مواد غذایی مهم و مفید هستند که در بالا رفتن تراکم استخوان و استحکام آن موثر است. بهتر است از انواع کمچرب یا بدون چربی استفاده شود. استفاده از سویا و محصولات آن به دلیل داشتن املاحی مثل آهن وکلسیم و فیتواستروژن بسیار مفید است. داشتن وعدههای غذایی کمحجم رمز دیگر افزایش طول عمر است. پرسهای غذایی کوچک امکان پرخوری را کاهش میدهد. باید به خاطر داشت هرچهقدر غذا سالم باشد، زیادهروی در خوردن آن جایز نیست.
حتما همه شما شنیدهاید که خوردن یک عدد سیب در روز انسان را از دکتر بینیاز میکند. سیب دارای خواص بسیار زیادی است مانند تصفیه خون، پاکسازی کبد، جلوگیری از رشد باکتریهای مضر در دستگاه گوارش و... پس داشتن چنین ویژگیهایی سیب را به یک غذای سلامتی بخش تبدیل میکند، ولی آیا داشتن این ویژگیها کافی است و میتوان سیبی را که به انواع میکروبها و آفتکشها آغشته است، بدون شستشو به راحتی مصرف کرد؟ یا بگذارید برعکس این سوال را مطرح کنیم. مثلا مواد غذایی مثل انواع سوسیس و کالباس شاید از لحاظ بهداشتی هیچ مشکلی نداشته باشند ولی در ذات خود حاوی موادی (مانند نیتریت) هستند که میتواند در درازمدت موجب ابتلا به سرطان بشود. پس برای رسیدن به سلامتی بیشتر، هر دو ویژگی لازم است.
یعنی سعی کنیم مواد غذاییای که مصرف میکنیم هم بهداشتی بوده و هم دارای موادی باشند که به سلامتی ما کمک کنند. درباره بسیاری از غذاها که خداوند مهربان با توجه به نیازهای ما خلق کرده است، این اثرات شفابخش وجود دارد؛ خصوصا درباره میوهها و سبزیها، که علاوه بر داشتن مواد مغذی، غنی از موادی هستند (مثل آنتیاکسیدانها) که بسیاری از مواد مضر موجود در بدن ما را از بین برده و به سلامتی ما کمک شایانی میکنند. ولی درباره بسیاری از مواد غذایی که بهصورت صنعتی و توسط خود ما انسانها تولید میشود مثل انواع چیپس، پفک، سوسیس و کالباس، روغنهای نامرغوب و... نه تنها اثرات شفابخشی وجود ندارد، بلکه حتی اثرات بیماریزایی دارند. غذاهایی که در اطرافمان هستند در میان طیفی از اثرات شفابخشی و بیماریزایی قرار میگیرند که ما به اختیار خود به انتخاب آنها میپردازیم.
www. Behsite. ir
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل دولت روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم خلیج فارس حجاب شهید مطهری
تهران سلامت شهرداری تهران هواشناسی سیل پلیس قوه قضاییه آموزش و پرورش بارش باران سازمان هواشناسی دستگیری وزارت بهداشت
بانک مرکزی خودرو بازار خودرو قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو قیمت طلا دلار سایپا تورم کارگران حقوق بازنشستگان
فضای مجازی مسعود اسکویی تلویزیون رضا عطاران سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس فیلم تئاتر
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
غزه رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین آمریکا چین روسیه نوار غزه حماس ترکیه عربستان اوکراین
فوتبال استقلال سپاهان تراکتور باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران
اینستاگرام همراه اول دبی اپل ناسا وزیر ارتباطات تبلیغات گوگل پهپاد
کبد چرب کاهش وزن دیابت قهوه فشار خون داروخانه