چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت
آلبالو پلو
آلبالو پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی است که معمولا در مهمانیها سرو میشود. طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی نسبت به بسیاری از غذاهای تشریفاتی و مجلسی دیگر ساده بوده و در عین حال غذایی بسیار چشمنواز و پرطرفدار است. برای تهیه این غذا که طعمی ملس و رو به شیرین دارد میتوانید در فصل تابستان از آلبالو تازه و در سایر فصول از مربا آلبالو و یا آلبالو فریزشده استفاده کنید.
آلبالو پلو به روشهای مختلفی سرو میشود: آلبالو پلو با مرغ، آلبالو پلو با گوشت قلقلی و یا آلبالو پلو ساده که هر یک بهنوبهخود خوشمزه و دلچسب است و انتخاب نوع آن به سلیقه خود شما بستگی دارد. جهت آشنایی با خواص آلبالو به لینک این مطلب مراجعه کنید.
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با مرغ:
برنج | 3 پیمانه |
آلبالو | یک کیلوگرم |
مرغ (سینه یا ران) | نیم کیلوگرم |
پیاز | 1 عدد |
زعفران | به میزان لازم |
خلال پسته و بادام | به میزان لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
شکر | 300 گرم |
طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ:
- برای تهیه آلبالو پلو با مرغ ابتدا برنج را به مدت 30 دقیقه در مقداری آب و نمک خیس میکنیم. سپس آن را در قابلمه پر از آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برنج را کمی زنده آبکش کنید (یعنی وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد.)
- هسته آلبالوها را گرفته و آنها را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
- روی آلبالوها مقداری شکر بریزید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه باهم بجوشند.
- آلبالوهای پختهشده را از صافی رد کنید و دوباره شربت آن را روی حرارت قرار دهید تا بازهم بجوشد و غلیظتر شوند.
- مرغ را به روشی که قبلا برای تهیه زرشک پلو با مرغ آموزش دادهایم آماده کنید.
- اگر دوست دارید تهدیگ نان داشته باشید، کف قابلمه مقداری روغن بریزید و چند تکه نان لواش کف قابلمه بچینید.
- برنج آبکششده و آلبالوهای پختهشده را به صورت لایهلایه روی هم بریزید و چند دقیقه حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار بگیرد سپس دمکنی را روی قابلمه قرار داده و حرارت را کم کنید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- در صورت تمایل میتوانید یک تکه کره روی برنج در حال دمکشیدن قرار دهید.
- مقداری از برنج دمکشیده را در ظرفی ریخته و به آن زعفران اضافه کنید و برای تزیین کنار بگذارید.
- باقی آلبالو پلو را در ظرف سرو بکشید و با خلال پسته و بادام و برنج زعفرانی تزیین کنید و مرغهای آمادهشده را روی آن بچینید.
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی یا کوفته ریزه:
برنج | 4 پیمانه |
آلبالو | 1 کیلو گرم |
شکر | 400 گرم |
گوشت چرخشده | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
زعفران | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت مانند دستور قبلی است با این تفاوت که به جای مرغ، برای کنار آن از گوشت قلقلی استفاده میکنیم.
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی یا کوفته ریزه:
- هسته آلبالوها را گرفته و روی آنها شکر بپاشید و یکی، دو ساعتی صبر کنید تا آب بیندازد. بعد از این مدت، آلبالوها را داخل قابلمه لعابی، استیل یا پیرکس بریزید و روی حرارت قرار دهید. در این مرحله به هیچوجه از قابلمه مسی استفاده نکنید زیرا آلبالوها و شربت آن سیاه میشود.
- در طول مدت جوشیدن، کف روی آلبالوها را بگیرید و اجازه دهید شربت آن غلیظ شود اما نه مثل مربا.
- آلبالوها را از صافی ردکرده و کنار بگذارید تا خنک شوند.
- برای درستکردن گوشت قلقلی یا کوفتهریزه، گوشت را همراه با پیاز چرخ کنید.
- به گوشت و پیاز مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و کمی ورز دهید و آنها را با دست به شکل کوفتههای ریز درآورید.
- کوفتههای گوشتی را داخل روغن داغ سرخ کنید.
- در این مرحله مقداری از شربت آلبالو را روی کوفتهها ریخته و درب تابه را ببندید تا با شربت پخته شوند. (این مرحله اختیاری است اما تاثیر خیلی خوبی در طعم گوشتها دارد.)
- مانند روش قبلی برنج را از قبل خیس کرده و به همان ترتیب میجوشانیم و آبکش کرده، کنار میگذاریم.
- کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و در صورت تمایل چند تکه نان لواش کف آن بچینید تا تهدیگ نان داشته باشید.
- حالا برنج آبکششده، آلبالوهای پختهشده و کوفته قلقلیها را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا دم بکشد.
- بهتر است برنج دمکشیده را بلافاصله بعد از خاموشکردن گاز سرو نکنید و اجازه دهید کمی بخار آن کمتر بشود زیرا در غیر اینصورت؛ دانههای برنج میشکنند و له میشوند.
- از روی برنج دمکشیده مقداری برداشته و داخل ظرفی بریزید و با کمی زعفران مخلوط کنید و برای تزیین آلبالو پلو کنار بگذارید.
- آلبالو پلو را در ظرف سرو بکشید و با برنج زعفرانی و خلال پسته تزیین کنید.
نکته: مقدار شکر ذکرشده در اینجا اختیاری است. اگر غذای شیرین دوست دارید، مقدار آن را بیشتر و در صورتی که دوست ندارید شکر را از دستور حذف کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست