یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
آسم و سیگار
آسم یک بیماری مزمن و التهابی ششهاست که در تنفس بیمار اختلال ایجاد میکند. افراد مبتلا به آسم در مواردی که راههای تنفسی تحریک شده و با باریک شدن مجراهای تنفسی واکنش نشان میدهد، دچار اختلال در تنفس میشوند. تحریککنندهها موجب ایجاد حساسیت در راههای تنفسی و در نهایت موجب برونشیت میشود.
آیا پس از تشخیص آسم، کشیدن سیگار مجاز است؟
سیگار کشیدن برای افراد سالم نیز مضراتی دارد، پس برای فرد مبتلا به بیماری آسم حتماً مضر و حتی خطرناک است. مصرف سیگار، شدت بیماری را افزایش میدهد و کنترل این بیماری را دشوارتر میکند. همچنین مصرف سیگار در دراز مدت موجب تخریب ششها میشود. بخصوص آن که بسیاری از افرادی که در ۳۰ یا ۴۰ سالگی دارای علائم آسم هستند، از ده سال قبل، کشیدن سیگار را شروع کردهاند.
وقتی فردی آسم دارد، اگر سیگار را حذف نکند، بیماریاش کاملا از کنترل خارج میشود. جالب است بدانید که اثرات داروهای استنشاقی در افراد سیگاری ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند.
نکته بسیار مهم این است که اگر در خانوادهای فردی مبتلا به آسم باشد و عضو دیگری از خانواده حتی در اتاقی دیگر سیگار بکشد، برای فرد مبتلا بسیار مضر است و بیماری او را تشدید میکند. در ۹۰ درصد موارد، آسم قابل کنترل است، درحالی که اگر پدر و مادری در خانواده سیگاری باشند؛ این میزان به ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست