جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

سیادت پیامبر اکرم(ص)


سیادت پیامبر اکرم(ص)

پیامبر اکرم(ص): سید من خلق‌الله است و مقام سیادت او عام است.
السید: بالفتح من السؤدد و السیاده... و هو المجد و الشرف.
آنچه در زبان روایات ما آمده این است که پیامبر اکرم(ص) سید انبیا و …

پیامبر اکرم(ص): سید من خلق‌الله است و مقام سیادت او عام است.

السید: بالفتح من السؤدد و السیاده... و هو المجد و الشرف.

آنچه در زبان روایات ما آمده این است که پیامبر اکرم(ص) سید انبیا و اولاد آدم(ع) است. قال رسول‌الله(ص) (یا علی هبط جبراییل علی فقال یا محمد ان لکل شیء سید و سید ولد آدم انت) پیامبر اکرم(ص) فرمودند من گرامی‌ترین انبیا نزد خدای متعال هستم.

سیادت یعنی اینکه اطاعت احدی جز خدای سبحان بر پیامبر(ص) لازم نبود و برعکس تمامی مخلوقات خدای سبحان، لازم است از او اطاعت و پیروی کنند.

پیامبر(ص) از نظر مجد و شرافت سرآمد جمیع انبیا و انسان‌ها است چرا که او سیدالمرسلین می‌باشد و برگزیده برگزیدگان است.

او مصطفی است. صفوه یعنی مبری بودن از نقص هوس‌پرستی و عیب هوامداری یعنی همان هوس و هوی را الهی کردن و متقی شدن به تقوای الهی.

نقل است نبی اکرم(ص) در ذیل آیه کریمه (ان اکرمکم عندالله اتقکم)فرمودند: (انا اتقی ولد آدم و اکرمکم علی‌الله)

در کسب معارف الهیه و گذراندن مدارج علمی و عملی زمان و مکان مطرح نیست و این طور نیست که بگوییم تقدم و تأخر زمانی مطرح است. به طور مثال اگر کلاس درسی تشکیل شود آن کسی دارای امتیاز بیشتر است که معارف علمی و عملی بیشتری را کسب کرده باشد نه آن کسی که زودتر وارد این کلاس شده است.

در بحث نبوت و رسالت هم، آن پیامبری که بار علمی و عملی بیشتری را بتواند تحمل کند و به معارف بیشتری ره یابد او افضل و اقدم است و در جمیع مسائل بیشترین اعتماد را به او می‌توان کرد، خصوصاً در مسئله رهبری و راهنمایی بشریت به سوی حقیقت لذا پیامبر اکرم اسلام(ص) (اکرم من اعتمدته) می‌باشد.