جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا

فواید غذایی ریحان


ریحان گیاهی است علفی یكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا ۶۰ سانتیمتر می‌رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوك تیز با كناره‌های دندانه دار می‌باشد . گلهای آن معطر و كوچك به رنگهای …

ریحان گیاهی است علفی یكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا ۶۰ سانتیمتر می‌رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوك تیز با كناره‌های دندانه دار می‌باشد . گلهای آن معطر و كوچك به رنگهای سفید، قرمز و

گاهی بنفش مشاهده می‌شود .

خواص دارویی

چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می‌شود ریحان از لحاظ قدیم ایران كمی گرم و خشك است .

۱) دم كرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .

۲) دم كرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .

۳) خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می‌كند .

۴) نوشیدن یك فنجان دم كرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .

۵) برگ ریحان درمان كننده ناراحتی‌های حاصل از نیش حشرات است كافی است كه محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می‌كند.

۶) جویدن برگ ریحان برای زخم‌های دهان مفید است .

۷) جوشانده ریحان تب بر است .

۸) دم كرده تخم ریحان مسكن است .

۹) اگر تخم ریحان را بكوبید و با صمغ عربی مخلوط كنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .

۱۰) تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .

۱۱) برگ ریحان اثر زیاد كننده شیر در مادران شیر ده مفید است.

۱۲) دم كرده دانه ریحان برای درمان ورم كلیه و ترشحات زنانه بكار می‌رود .

۱۳) دم كرده برگ ریحان درمان كننده سرگیجه است .

۱۴) برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .

۱۵) اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می‌دهد و آنها وارد خانه نخواهند شد .