چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
۵ توصیه برای حفظ سلامت استخوان ها
۱) افراد باید از کودکی و جوانی به فکر سلامت استخوانها باشند و با تغذیه سالم بهخصوص استفاده از ترکیبهای مختلف غذایی موردنیاز استخوان و مصرف به اندازه کافی کلسیم و فسفر در رژیم غذایی به سلامت استخوان?های?شان کمک کنند. لبنیات غنیترین غذا از نظر کلسیم است. افراد باید روزانه حدود ۱ گرم یا ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم معادل یک لیتر لبنیات به شکل شیر، ماست، پنیر و دوغ دریافت کنند. افرادی که این مقدار لبنیات مصرف کنند نیاز به مکمل ندارند. در صورت حساسیت به شیر میتوان از ماست و پنیر و در صورت عدم تحمل ماست و پنیر از مکمل استفاده کرد.
۲) عمل جذب و ساختهشدن همیشه در استخوان در حال انجام است. تا سن ۲۰ تا ۲۵ سالگی ساختهشدن بر جذب غالب است و تا این سن استخوانها محکمتر میشود. تا سن حدود ۴۰ سالگی جذب و ساخت با هم برابر است و بعد از ۴۵ سالگی جذب غالب میشود و پوکی و ضعف استخوان به تدریج شروع میشود. برای داشتن استخوان سالم فرد باید فعال باشد و ورزش کند. افراد باید دایم عضلههای?شان را قوی کنند. ورزشهای استقامتی مانند کوهنوردی و کار با وزنه باعث میشود پروسه ساخت استخوان همیشه فعال بماند و بر جذب غالب شود. حتی تا ۵۰ سالگی میتوان با ورزش عضلهها را قوی کرد. ورزشهای استقامتی استخوان را تحریک میکند و به استخوان فشار میآورد و باعث میشود ساخت استخوان غالب شود و فرد همیشه استخوان سالم داشته باشد.
۳) نوع نشستن بستگی به فرهنگ و آداب رسوم دارد. نمیتوان گفت چهارزانو یا دوزانو نشستن بد است. نشستن در این حالتها برای کسی که زانوی سالم دارد مشکلی ایجاد نمیکند اما برای فردی که زانودرد دارد از نظر مکانیکی فشار زیادی به زانو وارد میکند. افرادی که آرتروز دارند باید روی صندلی استاندارد بنشینند چون در این حالت فشار کمی به زانو وارد میشود.
۴) هنگام خوابیدن گودی و قوس ناحیه کمر باید حفظ شود. استفاده از تشک نرم در درازمدت کمردرد میآورد چون هنگام خوابیدن روی تشک نرم قوس و گودی ناحیه کمر از بین میرود. توصیه میشود از تشک نسبتا سفت استفاده شود. خوابیدن روی زمین برای کمر خوب است اما اگر افراد به خوابیدن روی زمین عادت نداشته باشند، نمیتوانند راحت بخوابند. سفتی در حد ۲ تا ۳ پتو روی زمین خوب است بهطورکلی بهتر است تشکی را انتخاب کنید که سفت باشد و فرو نرود.
۵) ارتفاع بالش باید در حدی باشد که سر و گردن در امتداد بدن قرار بگیرد. بالشهای طبی طوری هستند که ارتفاع دو طرف آنها بیشتر و ارتفاع قسمت وسط آن کمتر است. این نوع طراحی باعث میشود سر و گردن در امتداد بدن قرار بگیرد. وقتی فرد به پشت میخوابد باید سر در قسمت وسط و وقتی به پهلو میخوابد سر را در قسمت کناری قرار بدهد.
دکتر علی ترکمان
فوق تخصص بیماری های زانو، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست