پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
زمان, تلخ را شیرین نمی کند
اگر شما و همسرتان در حال حاضر مشاجره میکنید، انتظار نداشته باشید با ادامه زندگی مشترکتان و بالارفتن سنوسالتان این اوضاع تغییر کند. یک بررسی جدید نشان میدهد که برخلاف تصور رایج، میزان مشاجرهها در طول ازدواج بهطور نسبی بدون تغییر میماند...
خوشبختانه پژوهشگران میگویند این یافته درباره زوجهای شادمان و بدون تعارض هم صادق است و میافزایند زن و شوهرهایی که مسوولیت تصمیمگیریها را بهطور مشترک میپذیرند، شادتر هستند و کمتر احتمال دارد کارشان به جدایی بکشد. این بررسی روی هزار زوج در طول ۲۰ سال انجام شده است. پژوهشگران در سال ۱۹۸۰ از ۲ هزار و ۳۳ فرد متاهل که حداکثر ۵۵ سال داشتند، درباره کیفیت ازدواج و روابط با همسرانشان سوال کردند. همین زوجها ۵ بار دیگر در طول ۲۰ سال بعدی مورد پرسشهای مشابهی قرار گرفتند.
میزان اختلاف و تعارض در این زوجها با توجه به پاسخ آنها به سوال «هرچند وقت یک بار با همسرتان اختلاف پیدا میکنید؟» «هرگز»، «به ندرت»، «گاهی اوقات»، «اغلب» و «تقریبا همیشه» اندازهگیری شد. پژوهشگران بر اساس این نتایج، این زوجها را به ۳ رده با اختلافات زیاد، متوسط و کم تقسیمبندی کردند.
این بررسی ۲۰ ساله نشان داد تغییر چندانی در میزان اختلافات میان همسران در طول زمان رخ نمیدهد؛ البته کاهش بسیار اندکی در میزان اختلافات گزارششده در سالهای پایانی بررسی دیده شد که بیش از همه مربوط به زوجهای با اختلافات بالا بود. به هر حال میزان این تغییرات در طول زمان اندک بود.
این پژوهشگران از یک نظام طبقهبندی که بهوسیله روانشناسان برای گروهبندی ازدواجها ابداع شده است، استفاده کردند که ازدواجها را به ۴ گروه ناپایدار، مستحکم، خصمانه و اجتنابی تقسیم میکند. حدود ۵۴ درصد از زوجهای مورد بررسی، در رده ازدواجهای مستحکم قرار میگرفتند و کمترین میزان اختلاف را داشتند و تصمیمهای مربوط به زندگیشان را با توافق دوجانبه میگرفتند. این زوجها همچنین میزان متوسط تا بالای شادکامی را گزارش میکردند و میزان طلاق هم در آنها پایین بود. در این نوع ازدواجها همسران دید مثبتی به زندگی مشترک داشتند و هریک از آنها در تصمیمگیریها و انجام کارهای خانه با دیگری سهیم میشد. حدود ۶ درصد از زوجهای مورد بررسی در رده اجتنابی قرار میگرفتند؛ این زوجها هم اختلافات کمی داشتند اما در آنها هریک از همسران نقش سنتی مربوط به زن یا شوهر را ایفا میکرد، یعنی شوهران از انجام کارهای خانه پرهیز میکردند و زن و شوهر به ازدواج مادامالعمر اعتقاد داشتند.
به گفته این پژوهشگران، این گروه همسران که اعتقاد داشتند زندگی مشترک همیشه باید ادامه پیدا کند، باور داشتند که به مشاجراتشان نباید اهمیت دهند و با احتمال بیشتری ممکن بود به حل اختلافاتشان نپردازند و آنها را حلنشده باقی بگذارند. حدود ۲۰ درصد از زوجها در رده ازدواجهای ناپایدار قرار میگرفتند که مشخصه آن میزان بالای اختلافات و میزان کم تا متوسط شادمانی است. بقیه افراد مورد بررسی ازدواجهای خصمانه داشتند و میزان بالای تعارض و میزان کم رضایت از زندگی را گزارش میکردند. یافتههای این پژوهشگران نشان داد همسرانی که اختلافات کمتری پیدا میکنند، با احتمال بیشتر نسبت به سایر زوجها تصیمگیریهایشان را مشترک انجام میدهند.
«کلر کمپ داچ» از دانشگاه ایالتی اوهایو، سرپرست این پژوهش در مورد نتایج به دست آمده میگوید: «این یافته از این نظر جالب است که ممکن است همه تصور کنند که تصمیمگیری مشترک امکان بیشتری را برای بروز اختلاف ایجاد میکند اما یافتههای ما خلاف این فرضیه را نشان داد. در یک ازدواج سالم، زن و شوهر باید مسوولیت مشترک داشته و هر دویشان در تصمیمگیریها دخالت داشته باشند و برای حفظ رابطه دوجانبهشان تلاش کنند.»
منبع: Live Science
ترجمه: حسین غلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست