جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
تفاوت اوره و اسید اوریک را می دانید؟
برای شما که خواسته بودید تفاوت اوره را با اسیداوریک بدانید، عرض کنم که اوره از فرآوردههای دفعی اصلی است و از مصرف پروتئینها تولید میشود. این ماده در کبد ساخته شده و بیشتر از ۹۰ درصد آن به وسیله کلیهها دفع میشود. به همین دلیل اوره یکی از معروفترین آزمایشها برای سنجش عملکرد کلیههاست. با این حال محدودیت عمده این آزمایش طبیعی بودن نتیجه تا مراحل پیشرفته بیماری کلیوی است. یعنی برای اینکه نتیجه آزمایش اوره غیرطبیعی شود، باید۷۰ تا ۸۰ درصد از کلیهها منهدم شده باشند! به علاوه، مقدار مصرف پروتئین و میزان تجزیه آن در بدن نیز در این میان بسیار موثر هستند.
اما اسیداوریک فرآورده نهایی تجزیه اسیدهای هسته سلولی است. اسیداوریک به طور عمده در کبد و روده ساخته میشود و دفع آن نیز به وسیله کلیهها (دوسوم دفع) و روده (حدود یکسوم) انجام میشود. افزایش اسیداوریک میتواند نشاندهنده یک بیماری مانند سرطان باشد یا به علت مصرف داروهای شیمیدرمانی، مصرف الکل، مصرف گوشت فراوان، چاقی و یا افزایش تریگلیسرید خون باشد. حتما نقرس را میشناسید. نقرس یکی از عوارض افزایش اسیداوریک است که در اثر رسوب بلورهای اسیداوریک در مفاصل بدن بهخصوص مفصلهای پا ایجاد میشود. این بیماری میتواند مفاصل بزرگ پا مانند زانو را درگیر کند و علاوه بر درد، به ایجاد التهاب و در نهایت، تخریب آنها در طول زمان بینجامد (در این بیماران مصرف مواد غذایی حاوی اسیداوریک بالا ممنوع است چون بیماریشان تشدید خواهد شد. خوردن موادی چون جگر، دل و قلوه ممنوع و مصرف گوشت قرمز نیز در حد معمولی است).
بالارفتن اسیداوریک در خون و مایعات بدن از نشانههای نقرس است که با آزمایش سادهای مشخص میشود. حتما میدانید که پیش از انجام آزمایش، رعایت نکاتی ضروری است چون نمونه خون از رایجترین و مطمئنترین منابع شناسایی علایم بیماریها و کنترل آنها از روی مقادیر آزمایشگاهی است. به همین دلیل سعی میشود سایر عواملی که ممکن است موجب افزایش یا کاهش این مقادیر شوند، به حداقل برسد. میدانیم که سنجش مقادیر آزمایشگاهی تحت تاثیر عواملی مانند مصرف برخی داروها و یا غذاها قرار دارد و دقت در این نکات موجب میشود مقادیر واقعی در نمونه آزمایش خون یا ادرار به دست آید.
بهطور مثال مصرف آسپرین میتواند موجب کاهش کلسیم، پروتئین و اسیداوریک شود. عکس آن، مصرف ویتامین c (اسید اسکوربیک) موجب کاهش بیلیروبین، افزایش آنزیمهای کبد و افزایش اسیداوریک میشود. مصرف غذاهای سرشار از پروتئین مانند گوشت سبب افزایش اوره، آمونیاک و اسیداوریک میشود. پس شرایطی که مقادیر آزمایشگاهی را تغییر میدهند باید مدنظر شما و پزشکتان باشند.
دکتر عباسعلی محرابیان، متخصص گوارش و فوقتخصص آندوسکوپی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات عراق احمد وحیدی حسن روحانی حجاب مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی مجلس رهبر انقلاب شهید مطهری رسانه
ایران هواشناسی سیل آتش سوزی یسنا تهران روز معلم قوه قضاییه پلیس معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا دولت سیزدهم مالیات طلا بازار خودرو قیمت دلار خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مهران غفوریان موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ ساواک سینمای ایران عفاف و حجاب تبلیغات مسعود اسکویی سینما دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر تراکتور جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
ناسا هوش مصنوعی فناوری اپل گوگل اینستاگرام تلفن همراه کولر
طب سنتی خواب فشار خون کبد چرب دیابت