شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

راهکارهای «هک» نشدن


راهکارهای «هک» نشدن

برای بسیاری از افراد لپ تاپ و اینترنت در سفر جزو ابزار همیشگی شده است هرچند در دسترس بودن در همه جا می تواند مفید باشد اما گاهی نیز می تواند برای ما دردسرآفرین بوده و به دلیل برخی اشتباهات شیرینی سفر را تلخ کند ب

برای بسیاری از افراد لپ‌تاپ و اینترنت در سفر جزو ابزار همیشگی شده است. هرچند در دسترس بودن در همه جا می‌تواند مفید باشد اما گاهی نیز می‌تواند برای ما دردسرآفرین بوده و به دلیل برخی اشتباهات شیرینی سفر را تلخ کند. برای هکرها مهم نیست شما در سفر هستید یا در خانه یا در محل کار. آنها کار خود را می‌کنند و هدف‌شان نیز دستیابی به اطلاعات است و برای رسیدن به آن از روش‌های مختلف بهره می‌برند. پس چه بهتر که حداقل پیش از رفتن به سفر علاوه بر رعایت نکات بهداشتی و ایمنی کمی هم نکات امنیتی را رعایت کنیم.

● با گروه فناوری اطلاعات گفت‌وگویی داشته باشید

این گام نخستین کار پیش از سفر است! پیش از سفر، نشستی با کارشناسان فناوری اطلاعات داشته باشید و از آنها راهکارهای در امان ماندن از دست هکرها و از دست دادن داده‌های ارزشمندی را که همراه‌تان است جویا شوید. گروه فناوری اطلاعات، کارهایی که باید پیش از سفر یا در هنگام سفر انجام دهید را به شما یاد خواهند داد یا ممکن است حتی دستگاه‌هایی مانند لپ‌تاپ یا گوشی همراه را که داده‌های ارزشمندی در آنها نیست، در اختیار شما بگذارند.

● گوشی همراه خود را خانه جا بگذارید

اگر می‌توانید، گوشی هوشمند خود را به همراه نبرید و آن را در خانه بگذارید. یک گوشی ساده ارزان که داده‌ای در آن نگهداری نمی‌شود جایگزین بسیار مناسبی برای گوشی‌ گران شماست که داده‌های ارزشمند فراوانی را در خود نگه می‌دارد. همیشه نگران ای‌میل‌ها، عکس‌ها و دیگر داده‌هایی از این دست خود باشید. آمار نشان داده است در اروپا و آمریکا نیمی از گوشی‌های هوشمند یافته‌شده هرگز به صاحبان آنها برگردانده نمی‌شوند.

● سیم‌کارت اصلی را دربیاورید

به جای آنکه سیم‌کارت خود را همراه ببرید، پیش از رسیدن آن را با یک سیم‌کارت اعتباری ارزان جابه‌جا کنید. دیگر این روزها یافتن یک سیم‌کارت اعتباری از خریدن کفش آسان‌تر است، پس کوتاهی نکنید! با این کار بسیاری از داده‌‌های‌ گرانبها مانند شماره تلفن مشتری‌ها و پیامک‌های کاری و اداری و دیگر داده‌های از این دست خود را محفوظ می‌دارید و به دزدی که گوشی شما را می‌دزد کمترین اطلاعات ممکن را لو خواهید داد.

● از وای‌فای دوری کنید

بسیاری از کارشناسان امنیت پیشنهاد می‌کنند مدیران برای دسترسی به اینترنت از به‌کار بردن شبکه‌های بی‌سیم وای‌فای هتل‌ها و فرودگاه‌ها خودداری کنند. از آنجا که این دسته از شبکه‌ها در دسترس کاربرانی گوناگون و بی‌نام نشان هستند و نیز احتمال بروز حملاتی مانند

Man in the Middle یا Redirection در آنها بسیار بیشتر است، راهکار کارآمد این است که از گروه فناوری اطلاعات سازمان‌تان بخواهید که با فراهم کردن وی‌پی‌ان، برای دسترسی به اینترنت از شبکه خود سازمان بهره ببرید.

● به سیگنال گوشی خود نگاه کنید

نرم‌افزارهای جاسوسی و شنود گفت‌وگوهای موبایل با شتاب فراوان گسترش یافته‌اند. در این میان، تلفن‌هایی که سامانه ۲G را به جای سامانه ۳G به‌کار می‌برند بسیار شنودپذیرتر هستند. جالب است بدانید هنگامی که هکرها می‌خواهند یک سیستم تلفن همراه را شنود کنند، در بیشتر مواقع آن را وادار می‌کنند به جای شبکه ۳G، شبکه ۲G را به‌کار ببرد. ریشه این کار بازمی‌گردد به این حقیقت که الگوریتم رمزنگاری A۵/۱ که در سامانه ۲G به‌کار می‌رود به سادگی شکسته می‌شود و شنود بلادرنگ صدا (Real time streaming) است. روی هم رفته اگر جایی که به آن سفر می‌کنید از سامانه ۳G پشتیبانی می‌کند، چنانچه در هنگام سفر ناگهان ارتباط ۳G گوشی شما با ۲G جابه‌جا شد کمی نگران شوید!

● امنیت فیزیکی را فراموش نکنید

امنیت فیزیکی را از یاد نبرید. هستند بسیاری از مدیران و کارشناسان که پس از بازگشت به هتل با دزدیده شدن گوشی همراه یا لپ‌تاپ خود روبه‌رو شده‌اند. آگاه باشید هنگامی که سارق به دستگاه‌های شما دسترسی فیزیکی دارد، محافظت از داده‌ها و اطلاعات آنها بسیار بسیار دشوار خواهد بود.

● ساده گفت‌وگو نکنید

یک راه خیلی ساده برای اینکه از شنود گفت‌وگوهای خود فرار کنید، این است که همه چیز را همان‌گونه که هست به زبان نیاورید! گاهی کمی رمزنگاری هم بد نیست. مثلا به جای آنکه نام مشتری را کامل به زبان بیاورید، نشانه‌هایی از او بگویید. یا اگر با شنونده درباره یک نامه مشترک صحبت می‌کنید، به‌جای خواندن همه متن، از شماره خط یا شماره پاراگراف استفاده کنید. تنها یادتان باشد که بیش از آنچه شما نگرانید، هکرها مشتاق دست یافتن به اطلاعات شما هستند.