سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۲۲ ژانویه ۲۰۰۷ ـ نامزدهای ریاست بر آمریکا در ژانویه ۲۰۰۷: یک بانو، یک سیاهپوست، یک هیسپانیک و یک لیبرال جنوبی
با این که تا دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحد آمریکا ۲۱ ماه و ده روز فاصله بود تا ۲۲ ژانویه ۲۰۰۷ (امروز) چهار سیاستمدار این کشور وابسته به حزب دمکرات خود را نامزد احراز این مقام کرده اند. نامزدهای دمکرات به تدریج بازهم بیشتر خواهند شد. کنوانسیون سراسری هر حزب آمریکا در اوایل سال ۲۰۰۸ نامزد حزب را که یک تن خواهد بود از میان داوطلبان تعیین خواهد کرد و این نامزد، فردی را که باید معاون او باشد شخصا برخواهد گزید و در انتخابات نوامبر ۲۰۰۸ مشترکا (در یک تیکت) از مردم تقاضای رای خواهند کرد. دوره جاری ریاست جمهوری آمریکا بیستم ژانویه سال ۲۰۰۹ منقضی خواهد شد.
چهار سیاستمداری که باشتاب زیاد خود را به عنوان «دمکرات» نامزد کرده اند عبارتند از: هیلری کلینتون (سناتور نیویورک و بانوی اول آمریکا در هشت سالی که در بیستم ژانویه ۲۰۰۱ پایان یافت، فردی سنتریست و حامی همگانی کردن بیمه درمانی آمریکاییان)، «باراک حسین اوباما» ۴۶ ساله و سیاهپوست دورگه (مادرش سفیدپوست آمریکایی و پدرش سیاهپوست کنیایی)، سناتور ایالت ایلی نوی و لیبرال (چپگرا)، جان ادواردز ۵۳ ساله سناتور سابق ایالت کارولینای شمالی که در انتخابات گذشته نامزد معاونت جان کری بود و ناسیونالیست - لیبرال جنوبی (ملی گرای چپ)، و ریچاردسون که هیسپانیک (دو رگه سرخپوست و سفید پوست) است و فرماندار ایالت نیومکزیکو. وی وزیر انرژی در کابینه کلینتون و یک دوره نماینده آمریکا در سازمان ملل، و لیبرال سرسخت (چپ چپ) است.
این چهار سیاستمدار در جامعه آمریکا هواداران فراوان دارند. نظر سنجی هایی که تاکنون انجام شده است، «درصد» هواداران بانو کلینتون را بیش از سه نامزد دیگر نشان می دهد.
این تفاوت نژادی که برای نخستین بار به چشم می خورد حکایت از تحول تفکر آمریکاییان در پی اشغال نظامی عراق و تغییر ترکیب جمعیت بر اثر مهاجرت های تازه دارد. چهار نامزد از فرصتی که کاهش محبوبیت حزب جمهوریخواه به دست داده استفاده کرده و در نامزد شدن پیشدستی کرده اند. با این که تا انتخابات نوامبر ۲۰۰۸ ممکن است تحولات دیگری در سطح جهان در رابطه با آمریکا روی دهد و نظر آمریکاییان تغییر یابد، ولی نتایج انتخابات پارلمانی نوامبر سال ۲۰۰۶ نشان داد که بعید است رئیس جمهوری آینده آمریکا از حزب جمهوریخواه باشد.
در هر حال قرارگرفتن یک بانو، یا یک سیاهپوست دورگه، و یا یک هیسپانیک در صدر کشور ۳۰۰ میلیونی آمریکا و یا معاونت آن، یک رویداد تاریخی خواهد بود. عادت براین است که در کنوانسیون سراسری احزاب، یکی از نامزدها را راضی به قبول معاونت نامزد برگزیده کنوانسیون کنند.
در فاصله ای که تا کنوانسیون نمایندگان دو حزب وجود دارد و در این دوره، این فاصله بیش از هر دوره دیگر است!، کاکس های ایالتی احزاب (کمیته ها) نظر خود را نسبت به نامزدها ابراز می دارند و برپایه این رای گیری های مقدماتی داخلی حزب، نمایندگان هر حزب برای کنواسیون تعیین می شوند و هر نامزد که نمایندگان بیشتری در کنوانسیون داشته باشد نامزد حزب خواهد بود.
تا ۲۲ ژانویه ۲۰۰۸ شمار داوطلبان نامزدی هریک از دو حزب اصلی آمریکا به هشت تن رسیده بود. ریچاردسون با اینکه در کاکس های ایالتی حزب دمکرات چهارم شده داوطلبی خود را برای نامزدی پس گرفته است. نامزدهای پیشتاز از حزب دمکرات تا ۲۲ ژانویه ۲۰۰۸ همچنان هیلری کلینتون، اوباما و ادواردز بودند. در میان داوطلبان پیشرو نامزدی حزب جمهوریخواه یک واعظ پروتستان و یک مورمن دیده می شوند. این نخستین بار است که یک واعظ (پستور کلیسا) در کشوری که قانون اساسی اش کلیسا را از سیاست (دولت) جدا کرده است نامزد مقام ریاست جمهوری شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست