پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا

مطالعه ایزوآنزیم‌های اكتینیدین كیوی با الكتروفورز در ژل پلی‌اكریل‌آمید


مطالعه ایزوآنزیم‌های اكتینیدین كیوی با الكتروفورز در ژل پلی‌اكریل‌آمید

اكتینیدین یك سیستئین پروتئاز است كه در میوه كیوی به ‌وفور یافت می‌شود. در این مطالعه ایزوآنزیم‌های اكتینیدین، جدا و با سه روش: الكتروفورز در ژل پلی‌اكریل‌آمید (SDS-PAGE)، ایزوالكتریك …

اكتینیدین یك سیستئین پروتئاز است كه در میوه كیوی به ‌وفور یافت می‌شود. در این مطالعه ایزوآنزیم‌های اكتینیدین، جدا و با سه روش: الكتروفورز در ژل پلی‌اكریل‌آمید (SDS-PAGE)، ایزوالكتریك فوكوسینگ (IEF) و الكتروفورز دوبعدی (۲DE) تعیین خصوصیت گردید. اكتینیدین از میوه كیوی (واریته هیوارد) با روش ترسیب توسط سولفات آمونیوم و كروماتوگرافی تعویض یون خالص گردید. برای سنجش فعالیت آنزیم از هیدرولیز كازئین استفاده شد. SDS-PAGE در شرایط احیایی، غیراحیایی و اوره انجام گرفت. IEF در آمفولین در محدوده ۵-۵/۳pH به‌‌روش آبگیری مجدد و الكتروفورز دوبعدی در هر دو جهت در ژل صفحه‌ای انجام گرفت.

نتایج SDS-PAGE در شرایط مختلف نشان داد كه آنزیم اكتینیدین بسته به شرایط الكتروفورزی وزن متفاوتی (۲۹-۲۰ كیلودالتون) از خود نشان می‌دهد. این نتایج نشان داد كه حرارت و احیای پیوند‌های دی‌سولفیدی برای بازشدن كامل مولكول و اشباع‌شدن آن با SDS ضروری است. نتایج IEF نشان داد كه اكتینیدین كیوی حاوی حداقل ۶ ایزوآنزیم با نقطه ایزوالكتریك (pI) در دامنه ۰۳/۴-۸/۳ و یك ایزوآنزیم با ۵/۳ pI است. این نتایج كه متفاوت از نتایج مطالعه مشابه بود، ناشی از تفاوت واریته‌ها و روش آزمایش می‌باشد. حركت ایزوآنزیمهای اكتینیدین در الكتروفورز دوبعدی نشان داد كه این مولكول‌ها علاوه بر تفاوت‌ pI ، دارای رفتار قابل توجهی در شرایط مختلف SDS-PAGE و الكتروفورز دو‌بعدی هستند كه در روش معمول SDS-PAGE دیده نمی‌شود