شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

ماکروویو ارزش غذایی را کاهش می‌دهد


ماکروویو ارزش غذایی را کاهش می‌دهد

پخت غذا در ماکروویو موجب کاهش ارزش غذایی می شود و تغییر در عناصر غذایی و در نتیجه اختلال در هضم غذا از معایب ماکروویو است.
حرارت دهی یکی از مهمترین روش های متداول در فرایند موادغذایی …

پخت غذا در ماکروویو موجب کاهش ارزش غذایی می شود و تغییر در عناصر غذایی و در نتیجه اختلال در هضم غذا از معایب ماکروویو است.

حرارت دهی یکی از مهمترین روش های متداول در فرایند موادغذایی است.

از انرژی مایکروویو برخلاف پرتوهای یونیزه برای حرارت دادن مواد غذایی استفاده می شود. در روش پخت متداول حرارت از منبع حرارتی خارجی به ماده غذایی وارد می شود ولی در پخت با مایکروفر حرارت در داخل خود ماده غذایی تولید می شود.

امواج تولید شده توسط مگنترون یک میدان متناوب مغناطیسی ایجاد می کند و مولکول های غذا مخصوصا مولکول های قطبی مثل آب، پروتئین ها و چربی ها خودشان را با تغییرات سریع میدان متناوب الکتریکی همسو می کنند.

آنها حول یک محورنوسان می کنند که حدود ۲۴۵میلیون بار در ثانیه است، این نوسانات موجب ایجاد اصطکاک قابل توجهی بین مولکول ها شده که نتیجه آن تولید انرژی است. پس درون غذا گرم شده در حالی که ظرف غذا خنک است.

امواج مایکروویو به دلیل دارا بودن فرکانس کم قادر به شکستن پیوندهای شیمیایی و آسیب رسانی مولکول های مواد غذایی نیستند. امواج مایکروویو از طریق ایجاد اصطکاک مولکولی به خصوص بین مولکول های آب در غذا تولید حرارت می کنند.

هر چه توان مایکروویو بالاتر باشد به دلیل افزایش سرعت رسیدن ماده غذایی به دمای مورد نظر کاهش مواد مغذی کمتر خواهد بود.

هر چه عمق نفوذ امواج در ماده غذایی بیشتر باشد، زمان پخت کمتر خواهد بود.

عدم سرخ کردن غذا به دلیل نفوذ امواج، تشکیل نقاط گرم و سرد در غذا به علت جذب متفاوت امواج توسط ترکیبات مختلف غذا و کاهش ۶۰ تا ۹۰ درصد انرژی حیاتی غذا و تغییر در عناصر غذایی و در نتیجه اختلال در هضم غذا از معایب ماکروویو است.