یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

نسل کشی مسلمانان میانمار


نسل کشی مسلمانان میانمار

سال هاست ارتش و بوداییان افراطی در میانمار بی سر وصدا به کوچ اجباری مسلمانان این کشور که در اثر یک حادثه تاریخی به آن سرزمین رانده شده اند, می پردازند جهان از این جنایت مطلع بود, ولی تا همین سال های اخیر که نظامیان میانمار در کشور را به روی جهان بسته بودند, اهرمی وجود نداشت که با آن مانع این جنایت شوند مکتوب زیر مقاله ای است از علی خرم استاد دانشگاه حقوق بین الملل در باب پاکسازی قومیتی در میانمار در ادامه بیشتر بخوانید

اکنون به همت جایزه صلح نوبل، خانم آنگ سان سوچی که خود به نوعی قربانی آزار و اذیت همین نظامیان بود و سال ها در حبس خانگی به سر می برد، توانست در اجتماع ظاهر شود و در عرض مدت کوتاهی رهبری کشور را بر عهده گیرد. از قضا خانم سوچی هم برخلاف انتظار جهانیان که قصد داشتند با اهدای این جایزه صلح به وی بتوانند جلو جنایات و نقص حقوق بشر ارتش میانمار را بگیرند، خود تبدیل به بخشی از قدرت حاکم بر کشور شده و همان سیاست ها را دنبال می نماید.

امروز اعتراضیه های گوناگونی در سایت های اجتماعی دست به دست می شود تا بتوانند مقدمات ابطال جایزه صلح خانم سوچی را فراهم نمایند. اقداماتی که در میانمار علیه مسلمانان در حال انجام است، نمونه بارز پاکسازی قومی است که از مظاهر کشتار دسته جمعی و ژنوساید محسوب می گردد. دادگاه بین المللی جنایی پس از ثبت سخنان کمیسر عالی حقوق بشر و دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد پاکسازی قومی مسلمانان روهینگیا اقدامات قضائی خود را بر اساس درخواست اعضا یا تشخیص خودش شروع می نماید.

اهمال خانم سوچی در ممانعت دولت از عملکرد افراطیون بودایی علیه مسلمانان به حدی زبانزد خاص و عام شد که دیگر برندگان جایزه صلح نوبل از ترس متهم شدن زبان به انتقاد از خانم سوچی پرداختند که انتقاد تند دالایی لاما، برنده جایزه صلح نوبل، نمونه ای از این واکنش ها بود. براساس کنوانسیون 1951 پناهندگان، همه کشورهای جهان در قبال آلام و درماندگی پناهندگان که به زور مجبور به ترک خانه های خود شده اند، موظف و متعهد هستند.

جمهوری اسلامی ایران هم که سابقه کمک به پناهندگانی از افغانستان، عراق، آذربایجان، سوریه و یمن و دیگر نقاط را دارد،اکنون بایستی براساس وظایف انسانی، وظایف اسلامی و تعهدات بین المللی به یاری این درماندگان مسلمان بشتابد تا شاید بخشی از آلام این مردم بی پناه تسکین یابد. ایران همچنین با عضویت در سازمان های متعدد بین المللی نظیر سازمان همکاری های اسلامی، جنبش عدم تعهد، اکو، مجمع مجالس آسیایی و اتحادیه بین المجالس بایستی بتواند از پتانسل و امکانات آنان به نفع حمایت از مسلمانان روهینگیا استفاده نماید.

شورای اجرایی مجمع عمومی مجالس آسیایی ظرف دو هفته تا دو ماه آینده تشکیل می گردد که موضوع مسلمانان میانمار هم در دستور کار قرار دارد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور فعال در بحث های میانمار و صدور قطعنامه می توانند فضای مثبت سیاسی برای حمایت جهانی از مسلمانان میانمار به وجود آورند. آنچه توسط ارتش و بوداییان تندرو میانمار در حال انجام است، شبیه به اقداماتی است که یهودیان اسرائیل در فاصله جنگ اول تا دوم جهانی علیه فلسطینی ها انجام می دادند.

صهیونیست ها با آتش زدن مزارع و خانه های فلسطینی ها آنان را وادار به کوچ اجباری می نمودند و امروز در میانمار همان صحنه ها علیه مسلمانان این کشور تکرار می شود و مقصود همان است که مسلمانان مجبور شوند میانمار را ترک کنند تا میانمار فقط برای بوداییان باقی بماند. ارتش و دولت میانمار از حیله دیگری نیز علیه مسلمانان استفاده می کنند و می گویند گروه های تروریستی مسلمان باعث درگیری و فشار بر مسلمانان شده اند، درحالی که طرح پاکسازی قومی دولت میانمار و فشار بیش از حد بر مسلمانان این کشور و از جمله آتش زدن مزارع و خانه های آنان باعث گردید برخی از جوانان مسلمان به فکر دفاع از خود بیفتند و دست به اسلحه ببرند.

اگر پاکسازی مسلمانان میانمار متوقف گردد و آنان به خانه و کاشانه خود برگردند، این جوانان نیز جذب جامعه مسلمان خواهند شد؛ در غیر این صورت، با اتصال و تماس تروریسم بین الملل با این جوانان، به زودی سروکله داعش و سایر گروه های تروریستی در میانمار دیده خواهد شد.



همچنین مشاهده کنید