شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
دیپلماسی در کلام مسئولین
مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، وزیر امور خارجه، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فرمانده ارتش، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، سخنگوی وزارت خارجه، رئیس مجلس خبرگان و فرمانده سپاه پاسداران مسئولانی هستند که در هفته گذشته صحبتهایی درباره سیاست خارجی ایران ایراد کردهاند.
● انتقاد رهبری از منفعلان در برابر بیگانگان
حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از کسانی که در گذشته درمقابل بیگانگان زیاده خواه، احساس انفعال و شرمندگی میکردند گفتند: این دولت (دولت نهم) در تعاملات جهانی وفاداری به گفتمان انقلاب را افتخار خود میداند و روند بسیار خطرناک غربزدگی و گرایش های سکولاریستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مدیریتی کشور بود، سد کرده است.
ایشان پایداری در موضوع انرژی هستهای را یکی از مظاهر دفاع از هویت ملی خواندند و افزودند: برخی کشورهای زورگو و پررو و دنباله های بی ارزش آنان میخواستند حرف خود را در مقابل ملت ایران به کرسی بنشانند اما ملت، شخص رئیس جمهور و دولت در مقابل افزون طلبیها ایستادند و جلو رفتند.
آیتالله خامنهای خارج شدن از حالت انفعال و گرفتن روحیه تهاجمی در مقابل زورگویان جهانی را از جلوههای وفاداری دولت به شعار و گفتمان انقلاب اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: استکبار دارای نقاط ضعف فراوانی است که باید با برجسته کردن آنها، زورگویان جهانی را به انفعال و پاسخ گویی انداخت و این دولت دارای چنین روحیهای است.
● نگرانی رئیس جمهور از نحوه مدیریت جهان
محمود احمدی نژاد در مصاحبه ای با PBS آمریکا در پاسخ به این ادعا که ایران گروههایی را در عراق مسلح کرده است، گفت: این ادعا توسط دولت آمریکا مطرح شده است. اما آنها در طرح این اتهامات دو اشتباه را مرتکب شده اند. اول اینکه هیچ سند و مدرکی در رابطه با آن ارائه نکرده و دوم اینکه می کوشند اشتباهات و مشکلات خود را به گردن دیگران بیندازند.
احمدی نژاد تاکید کرد: باید قبول کرد که آمریکا هم در نحوه ورود و هم در تداوم حضور خود در عراق بزرگترین اشتباه تاریخ را مرتکب شده است. آمریکا در ادامه حضور خود در عراق اشتباه کرد و با مشکلات فراوانی مواجه شد. البته اینها قابل پیش بینی بود و با متهم کردن دیگران، این اشتباهات پاک نمی شود.
رئیس جمهور در ادامه این گفتگو تصریح کرد: سوال ما این است که آژانس برای خلع سلاح قدرتهای هسته ای چه اقداماتی انجام داده است؟ آیا کشورهایی که سلاح هسته ای دارند، خطرناک هستند یا آنهایی که ندارند؟
وی تاکید کرد: تهران هیچ مشکلی با آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارد. بلکه با دولتهایی مشکل دارد که خودشان بمب اتم دارند و می خواهند انرژی هسته ای را به طور انحصاری در اختیار خود داشته باشد.
● حق انتخاب مردم آمریکا بسیار محدود است
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران نسبت به نحوه مدیریت جهان نگرانی فراوانی دارد، تصریح کرد: در گفتگو و مذاکره می توانیم دغدغه های مشترک را انتقال داده و همکاری جمعی را برای حل مشکلات پدید آوریم. البته نقش ایران و آمریکا در این خصوص کلیدی است.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که دولت ایران چه تمهیداتی اندیشیده تا اوضاع روابط میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا را بهبود بخشد، خاطرنشان کرد: من برای رئیس جمهور آمریکا نامه ای ارسال کردم اما وی پاسخ آن را نداد که کار خوبی نبود. در عراق مذاکره کردیم و ۲ سال پیاپی آمادگی خود را برای گفتگو در سازمان ملل و در حضور رسانه ها اعلام کردم اینها فرصت های استثنایی و طلایی بود که برای دولت آمریکا ایجاد کردم تا شرایط را تغییر دهد اما متاسفانه دولت بوش از آن استفاده نکرد.
احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا، گفت: دوست داریم فرصت ها در اختیار مردم آمریکا قرار گیرد تا آزادانه انتخاب کنند. البته در مسایل داخلی آمریکا دخالتی نمی کنیم اما از اینکه حق انتخاب مردم آمریکا بسیار محدود است و مجبورند از میان تنها دو کاندیدا یکی را انتخاب کنند، نگرانی داریم.
وی با بیان اینکه چند توصیه به انتخاب شونده نهایی در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا داریم، افزود: هر کس در انتخابات آتی آمریکا انتخاب شود باید رویکردهای گذشته را تغییر دهد. چهره دولت آمریکا دردنیای امروز مناسب نیست و هیچ کس - نه دولتها و نه ملتها - علاقه ای به آمریکا ندارند چرا که دولت آمریکا دیگران را تحقیر می کند و این موضوع به نفع هیچ کس نیست.
وی افزود: کسی که رئیس جمهور آمریکا خواهد شد ابتدا باید مشکلات داخلی مردم آمریکا را حل و فصل نماید. همچنین فرد انتخاب شده جدید بایستی نیروهایی که آمریکا در کشورهای مختلف دنیا مستقر کرده را جمع آوری کند و به فرهنگ، شخصیت و خواسته مردم دنیا احترام بگذارد.
● قدرتهای خارج از منطقه نباید به دنبال ایجاد ناآرامی در قفقاز باشند
منوچهر متکی وزیر امور خارجه سوم شهریور در کنفرانس خبری مشترک با فاروق قدومی، دبیر سیاسی جنبش آزادیبخش فلسطین در مورد اظهارات اخیر لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مورد استفاده از برگهای ایران در قضیه هستهای برای مقابله با غرب در خصوص قضیه گرجستان و موضع جمهوری اسلامی ایران در این مورد گفت: سیاستهای ایران در قبال منطقه قفقاز حمایت از ثبات و آرامش است و امیدواریم برخی محاسبات اشتباه و برخی سیگنالهای غلط موجب شروع دوباره درگیریها در این منطقه نشود؛ اگرچه تعارضاتی که بین قدرت ها مطرح است موجب نگرانی است.
وی ادامه داد: سیاست هستهای ایران سیاستی روشن و فعالیتهای هستهای ایران در مسیری شفاف قرار دارد و هرگز امکانی برای برخی معاملات و بازیهای سیاسی نبوده است. ما با کشورهای منطقه و خارج از منطقه در تماسیم و با آنها در مورد موضع شفافمان صحبت کردیم و آنها به این مساله کاملا واقفاند.
وی تصریح کرد: قدرتهای خارج از منطقه نباید به دنبال بهانه برای ایجاد ناآرامی و بیثباتیهای دیگر در این منطقه (قفقاز) باشند زیرا در هر صورت سرنوشتشان بهتر از سرنوشت سایر بحرانهایی که در منطقه ایجاد کردهاند نخواهد بود.
● ما دوست ملت فلسطین هستیم
متکی همچنین با تاکید بر این که ایران همواره در کنار مردم بزرگ فلسطین است، گفت: ایران از جایگاه یک دولت و حکومت جدید و ملت ایران به صورت رسمی از سپیده دم پیروزی انقلاب حمایت به شائبه خود از ملت فلسطین و مبارزات حق طلبان این ملت اعلام کرده و ما اکنون در آستانه سی سالگی جمهوری اسلامی ایران تکرار میکنیم که ما دوست ملت فلسطین هستیم و برای آزادی این ملت و برای خاتمه اشغال سرزمینهای فلسطین در کنار مردم فلسطین هستیم.
به گفته متکی، نه فقط در عرصه فلسطین بلکه کل منطقه امروز به عنوان نقطه عطفی در نوع تعامل و برخورد با رژیم صهیونیستی و اشغال گران خودنمایی میکنند.
وی یاد آور شد: ایران حمایت خود را از مبارزات حق طلبانه ملت فلسطین تکرار میکند و در کنار این ملت تا آزادی کامل سرزمین فلسطین خواهد بود.
● تشریح دستاوردهای سیاست خارجی دولت نهم
وزیر امور خارجه در مورد دستاوردهای سیاست خارجی دولت نهم اظهار داشت: تحول در رویکردها در عرصه سیاست خارجی حرکت از موضع فعال و مدعی در مناسبات بینالملل، نقد علمی، تحلیل نسبت به نظام نا عادلانهی جاری در محیط بیالمللی و ضرورت ایجاد تغییرات در سطح وسیع در سازوکارها و ساختارهای بینالمللی برآمده از تصمیمات قدرتهای پیروز برآمده از جنگ جهانی دوم از جمله دست آوردههای سیاست خارجی دولت نهم است . ایران با چنین رویکردی چالشهای فراروی خود را در محیط بین الملل بهمثابه فرصتهایی فرض کرد که میتواند دیدگاههای خود را در موضوعات مختلف مطرح کند.
به گفته وزیر امور خارجه، دستگاه دیپلماسی روابط خارجی را در مسیری متوازن و با بهره گیری از همه ظرفیتها و فرصتهای موجود در حوزههای مختلف جغرافیایی و اقتصادی جهان مورد بازنگری قرار داد و مناسبات خود در منطقه و همسایگان را براساس احترام و منافع متقابل تعریف کرد و طی سه سال گذشته با تمام کشورهای همسایه (۱۵ کشور) افزایش مناسبات سیاسی و اقتصادی داشته است.
● رژیم منحوس و غیرقانونی و جنایتکار صهیونیستی رو به اضمحلال است
رئیسجمهور در ادامه سفرهای استانی هیات دولت به استان مرکزی، سوم شهریور با حضور در جمع مردم اراک با تاکید بر اینکه "مردم ایران اهل گفتگو و تعامل و همکاری هستند" تصریح کرد: مردم ما با کسانی گفتگو و همکاری و تعامل میکنند که قدر و شأن ملت ایران را بدانند و از موضع ادب و احترام و پایبندی به قانون پرچم همکاری را برافرازند.
وی گفت: به لطف ایستادگی شما و رهبر عزیز، امروز امپراتوریقدرتهای چپاولگر به پایان رسیده و در راه سراشیبی سقوط و اضمحلال قرار گرفتهاند. امروز آنها از نظر فرهنگی، سیاسی، نظامی، ایدئولوژیک، اندیشه و تقابل با ملتها و اقتصاد به بنبست رسیدهاند. استکبار و بهخصوص رژیم منحوس و غیرقانونی و جنایتکار صهیونیستی رو به اضمحلال است. در آنجا دو هزار نفر از سردمداران صهیونیستها با هشت هزار عمله صهیونیست برای ملتهای منطقه مشکلات ایجاد کردند و اگر خودشان این جرثومه فساد را جمع نکنند ملتهای منطقه و جهان این کار را خواهند کرد.
وی در ادامه به سفر ترکیه اشاره کرد و گفت: در این کشور به ما میگفتند ما با شما هستیم و بدانید که پرچم و نام شما در دنیا بلند است. در تمام نقاط شهر که از آن عبور میکردیم، مردم از پشتبامها و پنجرهها در حمایت از ملت ما فریاد میزدند. حتی وقتی بعد از نماز جمعه به میان مردم رفتم آنها شعارهایی علیه اسرائیل و قدرتهای بزرگ میدادند. شما بدانید حتی در ایالتهای امریکا نیز اگر اجازه بدهند و ما برویم همین حالت است. آنها دروغ میگویند که فکر میکنند ملتشان حامی آنهاست. امروز پرچم ایران در میان ملتهای جهان، عزیز و ایران یک قدرت بزرگ است؛ قدرتی که طرفدار صلح و یک قدرت پاک است که خوبی همه ملتها را میخواهد.
● نابودی کامل آمریکا در صورت ماندن در عراق رقم خواهد خورد
سرلشگر عطاء الله صالحی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در مراسم تودیع و معارفه فرماندهان نیروی زمینی ارتش گفت: آمریکا اگر می خواهد بیش از این در گرداب بدبختی و هلاکت فرو نرود، باید هر چه سریعتر منطقه را ترک کند چرا که در صورت ماندن در عراق، نابودی کامل و برگشتی حقارت آمیز برایش رقم خواهد خورد.
● "فرهنگ" یکی از اهرم های تامین منافع نظام است
مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: برای تامین منافع نظام از اهرمهای قدرت متنوعی باید استفاده کرد که یکی از آنها فرهنگ است.
وی در نشستی مطبوعاتی با عنوان "دستاوردهای فرهنگی ایران در عرصه بینالملل" افزود: در بحث فرهنگی تلاش بر آن است تا متناسب با شرایط بینالمللی و خصوصیت فعالیتهای فرهنگی در هر کشور و با توجه به توانمندیهای مراکز فرهنگی در داخل بتوانیم اهداف نظام را در مورد انتقال ارزشها و آرمانهای نظام به خارج از کشور محقق کنیم.
مشاور فرهنگی رئیسجمهور با اشاره به استفاده از حدود ۶۰ رایزن فرهنگی در خارج از کشور و ارتباط نزدیک با ۱۳۰ سفارتخانه ایران در خارج افزود: با کمک رایزنان در سفارتخانهها، سعی کردیم تا تحولات فرهنگی کشورهای دیگر و نیاز آنان را برطرف کنیم و ببنیم که چه نوع فعالیتهای فرهنگی میبایست در کشورها صورت بگیرد. برای برطرف کردن این نیازها تلاش بر آن است که با مشارکت کلیه دستگاههای فرهنگی کشور بتوانیم نیازها را برطرف کنیم به این منظور ناگزیر از اعمال مهندسی روابط فرهنگی برای خارج از کشور هستیم. بنابراین تلاش بر آن شد که گفتمان نگاه به مهندسی روابط فرهنگی برای خارج نه تنها در سطح مدیران بلکه در سطح دستگاههای فرهنگی که توان ارائه تولیدات فرهنگی به خارج را دارند، رایج شود.
● درخواست متکی از سفیر سابق پاکستان
"شفقت سعید" سفیر پاکستان در تهران روز دوشنبه در پایان ماموریت خود با منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار روابط دوجانبه و مسائل منطقهای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
متکی ایجاد ناامنی در مرزهای مشترک دو کشور توسط اشرار را از موضوعات قابل توجه خواند و افزود: با توجه به ارائه اسناد و مدارک در مورد اشرار، انتظار دولت و ملت ایران آن است که مقامات پاکستان هر چه سریعتر نسبت به تحویل اشرار ایرانی بازداشتی در پاکستان اقدام کنند.
● تشریح دلیل دعوت شورای همکاری خلیج فارس از رئیس جمهور
حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه چهارم شهریور در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال حضور احمدی نژاد در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس بهرغم مواضع اخیر برخی از کشورهای این شورا در خصوص جزایر سه گانه ایرانی اظهار داشت: مهم ترین هدف سفر امیر قطر به ایران بیان درخواست کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای تعامل و گسترش رایزنی ها و همفکری ها با تهران جهت توسعه ثبات و صلح در زمینه های مختلف بود. ازسوی دیگر حضور موفق دکتر احمدی نژاد در اجلاس قبلی این شورا در دوحه که زمینه استقبال از پیشنهادات مختلف ایران برای همکاری در حوزه های مختلف را فراهم آورد باعث شده که کشورهای این حوزه به تداوم تعامل با جمهوری اسلامی ایران علاقمند باشند.
وی با بیان اینکه تعامل کشورمان با اعضای شورای همکاری خلیج فارس همچنان ادامه خواهد داشت، درباره قطعیت انجام سفر احمدی نژاد برای شرکت در اجلاس این شورا گفت: فعلا فرصت برای بررسی نحوه حضور طرف ایرانی در این نشست وجود دارد و پس از مشخص شدن نتیجه موضع ما در این باره اعلام خواهد شد.
● ماجرای ایرانیان ربوده شده در افغانستان و کشتی ربوده شده در سومالی
قشقاوی همچنین از فعالیت گسترده کنسولگری کشورمان در هرات برای پیگیری موضوع ربوده شدن چند تن از اتباع ایرانی در افغانستان خبر داد و گفت: چون این موضوع در دست بررسی است اجازه دهید پس از مشخص شدن ابعاد بیشتر، اطلاع رسانی لازم درباره آن انجام خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین اخبار مربوط به کشتی ربوده شده ایرانی در آبهای سومالی نیز گفت: این موضوع به صورت تنگاتنگ بین وزارت امور خارجه و کشتیرانی در حال پیگیری است. با توجه به شرایط خاص در کشور سومالی و عدم وجود سفارت ایران در آن کشور، سفارت ما در اتیوپی و معاونت آفریقایی وزارت خارجه در حال پیگیری این موضوع هستند که امیدواریم این مسئله ختم به خیر شود ضمن آنکه اقدام انجام شده تنها منحصر به کشتی ایرانی نبوده است.
● روابط با لندن کاهش نمی یابد
قشقاوی در همین دیدار اخبار منتشر شده مبنی بر برنامه وزارت خارجه برای کاهش روابط با لندن را تائید نکرد و ضمن تقدیر از اقدام اخیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در برگزاری نشستی با حضور روسای نمایندگی های ایران در خارج از کشور یادآور شد: ما برنامه ای در جهت کاهش روابط با انگلیس در دستور کار نداریم.
● ایران در مقابل اکثریت به اتفاق کشورها دیپلماسی تهاجمی ندارد
اسماعیل کوثری نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اتخاذ دیپلماسی تهاجمی از سوی ایران را تنها در مقابل برخی از کشورها مانند آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل عنوان کرد و گفت: ایران در مقابل اکثریت به اتفاق کشورها سیاست و دیپلماسی تهاجمی ندارد. ایران بر اساس منطق و دوستی با کشورهای دیگر، بهویژه کشورهای آسیایی و آمریکای جنوبی برخورد میکند و سیاست صادقانهای را با آنها در پیش گرفته است که خوشبختانه این سیاست اثرگذار بوده و موفقیتهای زیادی را به دست آورده است.
نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مقایسه دیپلماسی تنشزدایی با دیپلماسی تهاجمی گفت: دیپلماسی تهاجمی در حد مطرح کردن تئوری آن خوب است، اما به شرط آنکه کشورهای مقابل به این مسئله توجه داشته باشند که ایران هم منافعی داشته و دارد و ما بر این اساس سیاست تنشزدایی را دنبال میکنیم. ما امروز هم سیاست تنشزدایی را قبول داریم اما ملت از مسئولان انتظار دارند که حق و حقوقشان در همه زمینهها حفظ شود و منافع ملی در اتخاذ سیاستها مدنظر قرار گیرد.
● اشغالگران آمریکایی برای رضای خدا به منطقه نیامدهاند
علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری پنجم شهریور در حاشیه چهاردهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حضور اشغالگران آمریکایی در عراق و حضور نیروهای ناتو در افغانستان گفت: آنها برای رضای خدا به منطقه نیامدهاند آنها برای بهرهگیری بیشتر خود در منطقه حضور دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مسئله فلسطین به عنوان یک دمل چرکین در منطقه است و بسیاری از مسایل منطقه نیز به آن باز میگردد، گفت: رژیم صهیونیستی ۶۰ سال است که با اشغال خود ۵ میلیون فلسطینی را آواره کرده و حامیان آنها برای حفظ اسرائیل چند پادگان در منطقه ایجاد کرده و در آبهای خلیج فارس و اطراف ما را ناوگانهای شرور آمریکایی و دیگران پر کردهاند و هر روز در پی نا آرام کردن فضای کشورهای منطقه هستند.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بین این همه شیطنتها با اقتدار ایستاده و مسیر خود را طی میکند البته تحریمهای شدید و فراتر از قطعنامههای سازمان ملل سخت است ولی در عین حال یک جنگ واقعی نیز است.
● بهترین دفاع آماده شدن برای هجوم است
محمود احمدینژاد چهارم شهریور در همایش علمی کاربردی تبلیغ در جمع مبلغان معارف اسلامی در قم با بیان اینکه دشمنان بشریت درصدد انحراف مفهوم جهانیسازی برای ادامه استیلا طلبی خود هستند، خاطرنشان کرد: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، سکون و انفعال بهرهای جز عقبنشینی نخواهد داشت و بهترین دفاع، آماده شدن برای هجوم و مقابله با طراحیهای نظام سلطه است.
احمدی نژاد افزود: دشمنان اهداف تصنعی و غیر واقعی برای بشر ترسیم کرده و وعده جامعه جهانی برخلاف آموزههای دینی به بشریت میدهند و برنامهریزی های آنان نیز که در قالب تهاجم فرهنگی صورت میگیرد، برپایه همین طراحیها تدوین شدهاست.
وی انفعال در برابر تهاجم فرهنگی را منجر به شکست و محصور شدن در مرزها و عقبنشینی گام به گام از آرمانها و اهداف و ارزشها دانست و گفت: پاسخ به ابهامات و شبهات مطرح شده آنان یکی از وظایف مبلغان است و باید به هجمه فرهنگی علیه جبهه باطل دشمن بیندیشیم.
● برخی میخواهند موفقیت دولت را در عرصه دیپلماسی مخدوش جلوه دهند
رئیس جمهور در همین زمینه به موضوع هستهای کشورمان اشاره کرد و گفت: برخی مخالفان در قضیه هستهای حتی حاضر شدند برای مخدوش کردن حق ملت ایران با بیگانگان معامله کنند. یکی از شگردهای این عناصر آن است که هرگاه موفقیتی نصیب ملت ایران می شود بلافاصله به صحنه آمده و مدعی میشوند که این موفقیتها ناشی از تلاش و فعالیت دولتهای قبل بوده است و خود را شریک این موفقیت میشمرند اما پس از آنکه اندک فشاری بر ملت تحمیل میشود خود را کنار کشیده و تمامی تقصیرها را متوجه دولت نهم میدانند و این بار در نقش مدعی ظاهر شده و به دولت حمله میکنند، البته مشخص است که این گونه حرکات از پیش سازماندهی شدهاست.
وی در ادامه با ذکر خاطراتی از سفرهای خارجی خود به کشورهای دنیا و اقبال ملتها به پیام ملت ایران تاکید کرد: آنان میخواهند موفقیت دولت در عرصه دیپلماسی را که ناشی از عزتطلبی ملت ایران است، مخدوش جلوه دهند و عجیب است که در برخی از سفرها همانگونه که صهیونیستها نسبت به این سفرها واکنش نشان میدهند، عدهای در داخل نیز از دستاوردهای این سفرها ناراحت میشوند؛ گویی که برخی تصور میکنند آبروی ملت در خدشهدار کردن عزت ملی و تبعیت از آمریکا است.
● اسرائیل در برابر برد موشکهای جمهوری اسلامی قرار دارد
سرلشگر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: حمله احتمالی آمریکا به ایران بدون همکاری اسرائیل عملی نمیشود و آمریکا برای حمله به ایران نیازمند اسرائیل است. اما همین نیاز به همکاری، به دلیل آسیب پذیری اسرائیل، عاملی بازدارنده برای حمله به ایران است.
وی درباره آسیبپذیریهای اسرائیل گفت: موقعیت جغرافیایی این کشور و توانمندیهایی که در خارج از ایران برای ضربهزدن به اسرائیل وجود دارد دو عامل مهم بازدارنده نسبت به حمله ایران است. محاسبات و برآوردهای استراتژیکی ما نشان میدهد چنانچه رژیم صهیونیستی به صورت مستقل یا همراه با آمریکا کوچکترین تحرکیعلیه منافع ما داشته باشد، در کمترین زمان تمام مناطق در کنترل رژیم صهیونیستی ناامن خواهد شد، رژیم صهیونیستی فاقد عمق استراتژیک است و این سرزمین تماماً در برابر برد موشکهای جمهوری اسلامی قرار دارد. قابلیتها و توان موشکی نیروهای مسلح ما به گونهای است که رژیم صهیونیستی با تمام امکانات خود، قادر به مقابله با آن نخواهد بود.
با این حال فرمانده کل سپاه تصریح کرد: برنامههای ایران برای مقابله با حمله احتمالی، علیه آمریکا طراحی شده نه اسرائیل. این طراحی به گونهای است که سریع، کوبنده، قاطع و غیرقابل تصور باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست