پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

قلیه میگو، چکیده آشپزی جنوب ایران


قلیه میگو، چکیده آشپزی جنوب ایران

● مواد لازم برای ۴ نفر:
سبزی قلیه: ۲۰۰ گرم، ساطوری
میگو: ۲۰۰ گرم
زردچوبه: ۲ قاشق چای‌خوری
سیر: ۴ حبه
فلفل سبز تند: یک عدد
شیره تمبر هندی: نصف پیمانه
آرد: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: ۶ …

مواد لازم برای ۴ نفر:

سبزی قلیه: ۲۰۰ گرم، ساطوری

میگو: ۲۰۰ گرم

زردچوبه: ۲ قاشق چای‌خوری

سیر: ۴ حبه

فلفل سبز تند: یک عدد

شیره تمبر هندی: نصف پیمانه

آرد: یک قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

روش تهیه:

۱ - میگوها را پاک کرده و نصف کنید. دانه‌های فلفل سبز را خارج کرده و با سیر بکوبید تا خمیر شود.

۲ - روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید. سبزی را ۸ دقیقه در آن تفت دهید تا سرخ شود.

۳ - سبزی را گوشه قابلمه جمع کرده و آن قسمت را از شعله دور کنید. میگوها را همراه زردچوبه، سیر و فلفل، ۴ دقیقه تفت دهید. سپس میگوها را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.

۴ - آرد را در کمی آب سرد حل کرده و همراه شیره تمبر هندی به سبزی اضافه کنید. یک پیمانه آب جوش در قلیه ریخته و روی شعله ملایم و با در بسته، ۳۰ دقیقه آن را بپزید.

۵ - ۱۰ دقیقه قبل از سرو قلیه، میگوها را به خورش اضافه کنید. هنگامی که خورش غلیظ شد و جاافتاد، نمک آن را اندازه کرده و با چلو یا نان سرو کنید.

نکات:

۱ - بهترین روش تهیه خمیر سیر و فلفل آن است که آنها را همراه یک قاشق چای‌خوری نمک در هاون بکوبید.

۲ - همان طور که گوشت بره، جوجه و گوساله از گوسفند، ‌مرغ و گاو نرم‌تر و لذیذتر است، میگوی ریز نیز از میگوی درشت بهتر و قیمت آن ارزان‌تر است.

۳ - سبزی قلیه،‌گشنیز و شنبلیله به نسبت ۴ به یک یا ۵ به یک است.

۴ - دلیل دیر اضافه کردن میگو آن است که در صورت پخت زیاد، سفت و لاستیکی می‌شود.

۵ - برای تهیه شیره تمبر هندی، نصف بسته آن را در نصف پیمانه آب جوش حل کرده و صاف کنید.

این خوراک در ظروف سیلیوا سرو و ارائه شده است.