یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

استخوان های پوک


استخوان های پوک

یکی از مهم ترین بیماری های خاموش که این روزها گریبان گیر انسان های بسیار زیادی شده، پوکی استخوان است.
پوکی استخوان می تواند در طولانی مدت باعث بروز مشکلات بسیار زیادی شود و …

یکی از مهم ترین بیماری های خاموش که این روزها گریبان گیر انسان های بسیار زیادی شده، پوکی استخوان است.

پوکی استخوان می تواند در طولانی مدت باعث بروز مشکلات بسیار زیادی شود و کنترل کردن آن نیز بسیار سخت است. در ادامه راه هایی برای پیشگیری از این بیماری به شما پیشنهاد می دهیم:

روزانه ۳تا ۴ سهم از گروه شیر و مواد لبنی که تامین کننده بخش عمده کلسیم مورد نیاز روزانه است مصرف کنید. هر سهم از این گروه برابر با یک لیوان شیر یا ماست و یا ۴۵ گرم پنیر کم نمک و یا سه چهارم لیوان کشک با غلظت متوسط است.

از سایر منابع غذایی کلسیم مثل حبوبات، مغزها، مثل بادام، کنجد، سبزی های برگی مانند انواع کلم در برنامه غذایی خود بگنجانید. ماهی کیلکا و ساردین هم اگر بطور کامل و با استخوان خورده شوند از منابع خوب کلسیم هستند.

مصرف موادغذایی حاوی منیزیم که در استحکام استخوانها نقش مهمی دارند مانند بادام زمینی، فندق، گردو، نخود، عدس، گوشت بدون چربی، سبزی های سبز و انواع ماهی را فراموش نکنید.

از مصرف زیاد فسفر (موجود در غذاهای فرایند شده حاوی مواد نگهدارنده مانند سوسیس و کالباس و نوشیدنی های کولادار) پرهیز کنید. بخصوص نوشابه های گازدار به دلیل میزان فسفات بالا جذب کلسیم غذا را مختل کرده و زمینه را برای پوکی استخوان فراهم می کند.

برای جذب کلسیم باید ویتامین D (حدود ۴۰۰ واحد بین المللی در روز) از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن (زرده تخم مرغ، جگر، ماهی) به دست آورید. مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود ۱۰ دقیقه در روز و حداقل دو الی سه بار در هفته است و کافی است صورت و دستها و بازوها درمعرض نور مستقیم آفتاب قرارگیرد.

نوشابه های طبیعی مانند آب میوه، دوغ و انواع شربت ها به جای نوشابه های کافئین دار (انواع کولاها و قهوه) مصرف شوند. زیرا نوشابه های گازدار و قهوه از جذب کلسیم در بدن جلوگیری می کنند. افراط در مصرف چای نیز موجب افزایش دفع ادراری کلسیم بدن شده و زمینه را برای پوکی استخوان فراهم می کند.بخاطر داشته باشید که استعمال سیگار

می تواند با کاهش سطح هورمون استروژن، منجر به یائسگی زودرس بشود. در نتیجه شانس ابتلا به پوکی استخوان افزایش می یابد.

سیگاری ها در خطر ابتلای بیشتری به پوکی استخوان می باشند. همچنین سیگارکشیدن اثرات مفید درمان با استروژن بعد از یائسگی را کاهش می دهد.