یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
خمیر دندان مناسب کودکان
خمیردندان های طبی:
از خاصیت پاک کننده و بوی خوش و ضدحساسیت وضدجرم خمیردندان ها که بگذریم آنچه بیشتر مورد انتظار مردم است خاصیت طبی خمیردندان ها است.
مقصود از خمیردندان طبی چیست؟
عده ای انتظار دارند میکروب های دهان را از بین ببرد، عده ای مایلند دندان هایشان را از گزند پوسیدگی در امان نگه دارند و عده ای هم می خواهند با استفاده از آن، بیماری لثه شان برطرف شود. اکنون همه می دانند که بعضی میکروب ها عامل بیماری هستند. شاید عده زیادی هم خمیر دندان را فقط برای از بین بردن میکروب های دهان به کار می برند، به همین خاطر اظهار می کنند خمیر دندان مصرفی خود را گاه به گاه عوض می کنند تا میکروب ها به یک نوع خمیردندان عادت نکنند. این اشخاص شاید فکر می کنند با این تمهید همه انواع میکروب های دهان خود را از بین خواهند برد. در جواب آنها باید بگوییم که تنوع این میکروب ها در دهان به قدری زیاد است که به هیچ وسیله ای نمی توانیم همه شان را ریشه کن کنیم ضمنا باید تأکید نماییم با توجه به اعمال مختلفی که میکروب ها انجام می دهند، ریشه کن کردن تمام انواع آنها نه لازم و مفید و نه امکان پذیر است.
آنچه از خمیردندان باید انتظار داشت کم کردن ویرولانس میکروب های خاص و به هم زدن سازمان میکروبی پلاک روی دندان یا اطراف ریشه روی لثه است. وقتی آنتی بیوتیک ها معرفی شدند، عده ای خواستند آن را در خمیر دندان به کار ببرند. اکنون روشن شده است که ضرر این کار بیشتر از فایده آن است و عده ای آب اکسیژنه و موادی را که اکسیژن آزاد می کنند آزمایش کردند. این کار احتمالا سبب رشد قارچ ها در دهان می شود. بعضی ها از جوش شیرین یا آب نمک نام می برند، در مورد مصرف مداوم و طولانی این مواد باید احتیاط کرد. جوش شیرین ممکن است PH دهان را عوض کند و از حالت طبیعی خارج کند. نمک هم ماده ای است که مقدار جذب روزانه آن نباید از حد متعادل بیشتر شود و مطمئنا استفاده بیش از حدمجاز آن برای عده ای زیان بخش نیز می باشد. مواد ضدمیکروبی متعددی وجود دارد مثل کلرهگزیدین، عصاره گیاهی و... که در بعضی خمیردندان ها قبلا به کار می رفته است اما امروز به علت عدم ثبات دارو، زود تجزیه شدن این مواد در دهان و بی اثر شدن آنها، رنگی شدن دندان ها، عدم سازگاری با ترکیب های دیگر خمیردندان و بالاخره مغایرت آنها با سلامت کلی بدن، بالا بودن قیمت و مشکلات تهیه آن ها دیگر به کار نمی رود.
دکتر میترا صابرپور دندانپزشک کودکان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست