چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

نور مستقیم خورشید مناسب کودکان نیست


نور مستقیم خورشید مناسب کودکان نیست

با نزدیک شدن تابستان و گرم شدن هوا, بسیاری از خانواده ها تصمیم می گیرند به مسافرت بروند عده ای ساحل دریا را انتخاب می کنند و بعضی دیگر به نواحی کوهستانی می روند

با نزدیک شدن تابستان و گرم شدن هوا، بسیاری از خانواده‌ها تصمیم می گیرند به مسافرت بروند. عده ای ساحل دریا را انتخاب می کنند و بعضی دیگر به نواحی کوهستانی می روند. اما بر هر منطقه آب و هوایی که سفر می کنید، مراقب کوچولو باشید که دچار آفتاب سوختگی نشوند. برای پیشگیری از این موضوع، بد نیست توصیه های زیر را در مورد محافظت در برابر آفتاب با هم مرور کنیم:

تمام متخصصان اطفال بر این عقیده اند که تا پیش از یک سالگی، کودک نباید در معرض نور خورشید حتی به طور غیرمستقیم قرارگیرد. در واقع، پوست کودکان تا سه سالگی توانایی محافظ از خود را در برابر نور خورشید ندارد. سیستم ملانوسیتی پوست (حاوی سلول های رنگدانه ای) که هنوز به تکامل کافی نرسیده است، باعث می شود کودک در مقابل اشعه های خورشید بسیاری حساس باشد، در نتیجه اشعه های UVA و UVB به پوست نفوذ کرده و به لایه های اساسی پوست صدمه می زند. حتی تابش جزئی اشعه آفتاب نیز می تواند وضعیت حادی را به همراه داشته باشد. پس اگر می خواهید کودک را به محیط های آفتاب گیر ببرید، حتما احتیاط های لازم را به کار برید.

نوع پوشش کودک در این شرایط نیاز به توجه مضاعف دارد. به محض اینکه تابش خورشید شدید شد، لباس هاس گشاد و آستین بلند از جنس پارچه های غیر توری را به کودک بپوشانید. همچنین کلاه لبه دار و عینک آفتابی را فراموش نکنید؛ چرا که ۴۰%اسعه UVB از روی ماسه، برف و بتون منعکس می شود.

● محافظت کافی در برابر خورشید

لباس، سایه یا ابرهای مقابل خورشید نمی توانند حفاظ قابل قبولی در برابر اشعه های خورشید باشند؛ چرا که اشعه ها خصوصا در ارتفاع بالا از این موانع عبور می کنند. بهترین راه محافظت از پوست، استفاده از کرم های ضدآفتاب است. امروزه در داروخانه ها کرم های مخصوص کودکان وجود دارد. اما باید دید که چطور می توان کرم مناسب را انتخاب کرد:

- ساختار کرم: کرم ضدآفتابی که برای کودک خریداری می کنید، باید ضدآلرژی باشد، در ترکیب آن الکل به کار نرفته باشد که باعث تحریکات پوستی شود و معطر نیز نباشد زیرا در این صورت حشرات را جذب می کند. بیشتر این محصولات در آب و ماسه، حالت خود را حفظ می کنند و بازی کودک در آب و کنار ساحل یا تعریق بدن، نیاز به استفاده مجدد از کرم ندارد. مواد موجود در کرم، به سرعت جذب پوست می شوند. تمام قسمت های پوست را که در معرض خورشید است، خصوصا بینی، گوش ها، گونه ها، ران ها، پشت زانوها و شانه ها را کرم بمالید.

- درجه محافظت: کرمی را انتخاب کنید که درجه محافظت بالا (SPF۳۰) داشته باشد و متناسب با نوع پوست کودک باشد. ۲۰دقیقه قبل از حضور در آفتاب، کرم را روی پوست بمالید و هر ۲ساعت کرم را تجدید کنید.

و بالاخره برای اینکه آب بدن کودک کم نشود، مرتبا به او آب بنوشانید و به کمک اسپری روی پوشش آب بپاشید تا خنک شود.

و بالاخره اینکه برای اینکه آب بدن کودک کم نشود، مرتبا به او آب بنوشانید و به کمک اسپری روی پوستش، آب بپاشید تا خنک شود.

توصیه هایی راجع به مراقبت از نوزادان در برابر گرمای شدید

نوزادان و کودکان در گرما به سرعت آب بدن را از دست می دهند که مشکلی جدی برای آنها محسوب می شود.

هرگز نوزادان و کودکان را حتی برای مدت کوتاه در اتومبیل یا مکانی که تهویه مناسبی ندارد تنها نگذارید.

در ساعات گرم روز آنها را از منزل بیرون نبرید.حتما هنگام خروج از منزل نوشیدنی کافی برای آنها به همراه داشته باشید.

موقع خواب، لباسهای سبک و راحت به آنها بپوشانید.

برای پایین آوردن درجه حرارت بدن نوزاد یا کودک، هوای اتاق را خنک کنید، صورت و بدن او را بشوئید، لباسهایش را نمدار کنید و مرتب به او مایعات بدهید.